AK Parti Uşak Milletvekili Güneş: Takdiri ilahi AK Parti Uşak Milletvekili Güneş: Takdiri ilahi
AK Parti Uşak Gençlik Kolları Teşkilatı, Uşak’a bağlı Karaağaç Köyü’nde çevre duyarlılığı oluşturmak adına tüm kadrosuyla çöp topladı. Tüm Türkiye’de eş zamanlı olarak projenin hayata geçirildiğini aktaran AK Parti Uşak İl Başkanı Ahmet Mıllık, idealin daha yaşanılabilir kentler olduğunu söyledi.



Bu kapsamda caddelerde, sahil kıyılarında, ve mesire alanları gibi yerlerde temizlik yaparak farkındalık hedeflediklerini bildiren Mıllık, “Bilinmelidir ki asıl temizlik kirletmemektir. Bizler bu hareketimizle bir nebze de olsa çevre bilinciyle birlikte doğaya olan sevgimizi arttırmayı gaye edindik. Çünkü bu bir yaşam konusudur. Bizlerden sonra gelecek nesillere daha güzel bir yaşam alanı bırakmak için bugünden korumaya başlamamız gerekmektedir. İnsanlığa daha temiz bir çevrede mutlu ve sağlıklı bir yaşam dileriz.” diye konuştu.


Uşak Belediyesi adına etkinliğe katılan Belediye Başkan Vekili ve Belediye Başkan Yardımcısı Hakan Uludağ, temiz çevre, temiz dünya, güzel yarınlar vurgusu yaptı. Tüm Türkiye’e uygulanan etkinliğin bir gündem oluşturacağına inandıklarını dile getiren Uludağ, “Karaağaç Göletimiz şehrimizin mesire alanlarından bir tanesi. Burada Gençlik Kolları Başkanlığımızın yapmış olduğu proje kapsamında destek için bulunuyoruz. Temiz çevre, temiz toplum, bireylerimizin temiz olmasıyla başlayan bir organizasyon.  Yaşam alanlarımızda çevreye verdiğimiz değer bizim çocuklarımıza da örnek olmalı ki bundan sonraki süreçte de bu hassasiyeti canlı tutalım. Bu etkinlikteki gaye bir örnek olmaktır. Ben AK Parti Gençlik Kollarına çok teşekkür ediyorum. Çok güzel bir düşünce faaliyete geçirilmiş. Tüm Türkiye’de aynı anda yapılması da İnşAllah bir farkındalık oluşturacaktır. Temiz çevre, temiz şehir hepimizin idealidir. Bu noktada da elbette kirleten de biziz, temizleyecek olan da.” dedi.



Programa katılan AK Parti Uşak İl Başkanı Mehmet Çakın ise, çevre bilincinin yaygınlaşmasının önemli olduğunu ifade ederek, “Temizlik imandandır diyen Peygamber’in ümmeti olarak, gerçekten bu konuda ayrı bir hassasiyete sahibiz. Bu doğa bizim ve çevremizi temiz tutmak da sorumluluklarımızdan bir tanesidir.” açıklamasında bulundu. Çevre temizliğinin yanı sıra atıkların geri dönüşümünün de milli kalkınma açısında çok önemli olduğunu aktardı.
 
Editör: TE Bilişim