Eşme Belediyesi'nin borcu açıklandı! Borcun yüzde 68'i yol ve kanalizasyon için İller Bankası'na Eşme Belediyesi'nin borcu açıklandı! Borcun yüzde 68'i yol ve kanalizasyon için İller Bankası'na
AK Parti Uşak İl Teşkilatı, 27 Mayıs darbesi sonrasında, idam edilen ve demokrasi şehitleri olarak anılan eski Başbakan Adnan Menderes ve dönemin Dışişleri Bakanı Fatih Rüştü Zorlu ve Maliye Bakanı Hasan Polatkan'ın idam edilişinin 57'inci yıldönümü nedeniyle, 15 Temmuz Şehitleri Meydanı'nda bir anma etkinliği yaptı. 
Milletvekili İsmail Güneş, Belediye Başkanı Nurullah Cahan, AK Parti Uşak İl Başkanı Mehmet Çakın, Merkez İlçe Başkanı Mehmet Bayar ve teşkilat mensuplarının katıldığı anma etkinliğinde, bir basın bildirisi okundu ve demokrasi şehitleri saygı ile anıldı. 
Burada basın açıklamasını yapan AK Parti Uşak İl Başkanı Mehmet Çakın, 27 Mayıs darbesinin Türkiye'de ileriye dönük toplumsal, siyasal, hukuksal, kültürel ve ekonomik anlamda tamir edilemez tahribatlara yol açtığını söyledi. 
Darbenin sonunda dönemin Başbakanı Adnan Menderes ve arkadaşlarının idam edilmesinin toplum tarafından derin bir üzüntüyle karşılandığını dile getiren Mehmet Çakın, "Merhum Menderes'in döneminde ülkemizde bir kalkınma hamlesi başlamıştır ve Türkiye'ye çağ atlatılmıştır. Hem düşünce, hem de ibadet özgürlüğünün önünü açan dönemin iktidarı, bazı çevreleri rahatsız etmiş ve asılsız iddialar ortaya atılarak karalama kampanyaları başlatılmıştır. Tüm bu gelişmelerin sonunda, 27 Mayıs darbesi cereyan etmiş ve Türk demokrasisi ağır bir yara almıştır. 27 Mayıs 1960 darbesinin izdüşümleri incelendiğinde, 15 Temmuz'da hain FETÖ'nün yapmak istediği darbe girişiminin aynı kalemden çıktığı görülecektir" dedi. 
17 Eylül 1961 günü Türk milletinin iradesini küçümseyen vesayetçi zihniyetin tarihten silindiğini dile getiren Mehmet Çakın, şöyle söyledi: "Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan liderliğinde aziz milletimiz, 15 Temmuz gecesi darbe zihniyetini bir daha geri döndürmemek üzere ortadan kaldırmış ve tarihin seyrini değiştirmiştir. Bizler dönemin demokrasi şehitlerini saygı ile anıyor ve minnetle yad ediyoruz". Açıklamanın ardından günün anlam ve önemi nedeniyle hatıra fotoğrafı çekildi. 
 
Editör: TE Bilişim