AK Parti Uşak İl Teşkilatı, Kut’ül Ammare Zaferi’nin 100’üncü yıldönümü nedeniyle bir program düzenledi. AK Parti Uşak Milletvekilleri Mehmet Altay ve Alim Tunç’un katıldığı programın açılış konuşmasını İl Başkan Yardımcısı Ali Kumaş yaptı. Kut’ül Ammare Kuşatması’nın Türk askerlerinin üstün çabası sonucu bertaraf edildiğini söyleyen Ali Kumaş, “O dönemde bağımsızlığı için mücadele eden ecdadımızın torunları, bugün de ülkemizin  birliği ve bütünlüğü için çaba sarf ediyor. Tarihin her döneminde zorluklara göğüs geren ve bağımsızlığından ödün vermeyen milletimiz, birlik ve beraberliğini her daim muhafaza edecektir. İçimizdeki inanç ve milli değerlerimize bağlığımız sayesinde, ne içerideki ve ne de dışarıdaki düşmanlarımıza teslim olmayacağız” dedi.

Özkan Yalım’ın yapmadığı en doğru iş! Özkan Yalım’ın yapmadığı en doğru iş!

            Kut'ül Ammare, masada cetvelle çizilmiş Sykes-Picot Ortadoğu haritalarına karşı verilen savaşın günümüze dek uzanan sembolüdür” diyen AK Parti Uşak Milletvekili Alim Tunç, şöyle söyledi: “Kut’ül Amare, Osmanlı İmparatorluğu’nun son zaferi ve Türk tarihinin altın sayfalarından bir tanesidir. Kut'ül Amare, unutturulan ve unutturulmaya çalışılan, hatta ders kitaplarımızdan bile sildirilen şanlı zaferimizin adıdır”.

MEHMET ALTAY: DOKUNULMAZLIKLARDA YAN ÇİZİYORLAR

            AK Parti Uşak Milletvekili Mehmet Altay da, Kut’ül Ammare Zaferi’ni kutladığını belirtti ve son dönemlerde yaşanan siyasi gelişmeler hakkında konuştu. Dokunulmazlıkların kaldırılmasıyla ilgili gelişmeleri değerlendiren Mehmet Altay, “Dokunulmazlıkların kaldırılmasıyla ilgili partimiz, önemli bir adım attı ve muhalefet yine işi tıkama yolunu seçti. Şimdiye kadar hep dokunulmazlıkların kalkmasını isteyen bazı siyasi partiler yan çizmeye başladı. Terör örgütüyle bağlantılı olanlar, Meclis’te çalışmaları tıkama yoluna gittiler. Onlar ne yaparsa yapsınlar, biz bu konuda kararlılığımızı sürdüreceğiz ve milletimizin bize verdiği yetkiyi sonuna kadar kullanacağız” dedi. Öte yandan konuşmaların ardından Kut’ül Ammare Zaferi’ni anlatan slayt gösterimi yapıldı.

 

Editör: TE Bilişim