AK Parti ve MHP arasında tekrar gündeme gelen Cumhur İttifakı ile ilgili yeni kulisler paylaşılmaya başlandı. Cumhuriyet Gazetesi'nden Emine Kaplan,  Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan ve MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli arasında bir kez daha görüşülecek olan konunun belediye meclis üyeliklerini de kapsayabileceğini aktardı. Haberde, "Belediye meclisi üyeliği seçimlerine ayrı listelerle girme konusunda daha önce ilke kararı alan AK Parti ve MHP, bu kararından vazgeçerek bu konuyu da ittifak kapsamına aldı. İki parti arasında yapılacak görüşmelere göre hangi illerde belediye meclislerinde tek liste yapılacağı netleşecek. Aday çeken partiye tek listeyle gidilecek yerlerde daha fazla meclis üyeliği verilebileceği belirtiliyor" ifadeleri kullanıldı. 49 ilin ittifak kapsamında değerlendirileceğinin ifade edildiği haberde, gelecek olan analiz, anket ve raporlara göre hareket edileceği ve zayıf olan tarafın güçlü olan partinin lehine seçimden çekileceği iddia edildi.  Öte yandan dün de Hürriyet konuyla ilgili benzer bir haber yayınlandı. Hürriyet gazetesinin haberine göre, iş birliği belediye başkanlıklarının yanı sıra ittifak yapılan bazı büyükşehirlerde, belediye mesli üyelikleri seçiminde de ortak liste yoluyla hayata geçirilecek.  Ortak lisetede 'fermuar formülü' uygulanacak. Yani, ittifaka karar verilen belediye meclislerinde, Millet İttifakı'nın geçen Cumhur İttifakı'nın gücü dengeli ise bir AK Parti'den bir MHP'den adaylar liste sıralarına yazılacak. Eğer AK Parti'nin gücü MHP'den fazla ise ikinci sıra AK Parti'ye bırakılacak, MHP'li aday üçüncü sıraya kayacak.

UŞAK'IN OLUP OLMADIĞI HENÜZ BELLİ DEĞİL
Uşak'ta ittifak yapılıp yapılmayacağı ise henüz belirsizliğini koruyor. Uşak'ta partilerin büyük oranda hazırlıklarını tamamladıkları ve son dakikaya kadar yukarıdan gelecek haberi bekledikleri ifade ediliyor. 

Özkan Yalım ve ekibi, önceki belediyeyi yargıya sevk etmek için 1 oy arıyor Özkan Yalım ve ekibi, önceki belediyeyi yargıya sevk etmek için 1 oy arıyor
Editör: TE Bilişim