Parti binasında yapılan basın toplantısına, İl Başkanı Basri Yıldırım, Merkez İlçe Başkanı Mehmet Aslan, Belediye Başkan Yardımcısı Hakan Uludağ, belde belediye başkanları ve partililer katıldı. AK Parti’nin kurulduğu günden bu yana Türkiye’nin uzun vadede kalkınması için çalışmalar yaptığını dile getiren İl Başkanı Basri Yıldırım, “AK Parti Kurucu Genel Başkanı Sayın Recep Tayyip Erdoğan ve bu büyük davaya inanmış kadrolarıyla birlikte yüzyılımızın ilk 13 yılında kimsenin hayal bile edemediği 1’inci atılımı gerçekleştirmiştir. Bu atılımın kaynağı demokratik meşruiyet, siyasal meşruiyet ve 9 seçimde milletimizin ortaya koyduğu büyük destektir. Şimdi hedefimiz Cumhuriyetimizin 100. Yılı olan 2023’te 2’inci atılımı tamamlamaktır. AK Parti bütün başarısını, yol haritasını belirlediği Birinci Olağan, İkinci Olağan, Üçüncü Olağan, Dördüncü Olağan ve Birinci Olağanüstü Kongre Süreçlerinde ortaya koymuş olduğu ilke, felsefe ve bunun üzerinden milletle imzaladığı sarsılmaz güvene dayalı sözleşme ile sağlamıştır” dedi.

AK PARTİ’YLE YENİ TÜRKİYE SÜRECİNE GİRDİK

            “AK Parti ülkemizin siyasi tarihine ‘Yükseliş Dönemi’ olarak kaydedilecek bu süreçte gayretli ve inançlı çalışmalarla birçok ‘yapılamaz’ denilen icraatı gerçekleştirdi. Hayaller gerçek oldu” diyen Basri Yıldırım, şöyle devam etti: “Ülkemizin ve insanımızın gelecek ümidini pekiştirdi. Memleketimizin çehresini değiştirdi. Ekonomiden sağlığa, eğitimden ulaşıma, adaletten emniyete kadar her alanda ülkemize ve insanımıza yakışır hamleler ortaya koydu. Başlatılan, bitirilen ve hala devam eden büyük projelerle insanımıza haklı bir özgüven kazandırdı. Ekonomimiz büyüdü, Türkiye bölgemizde ve dünyada itibarlı ve güvenli bir ülke haline geldi. AK Parti siyasi hayata başladığı 14 Ağustos 2001 tarihinden itibaren aziz milletimize taahhüt ettiği ve bugün yeni Türkiye olarak tanımladığımız demokratikleşme, refah toplumu, kalkınma, öncü ülke olma, ilerleme ve büyük medeniyetimizi geleceğe taşıma süreçlerinin tamamını siyasi yolculuğunun ve büyük başarı hikâyesinin bir destanı olarak gerçekleştirmektedir.”

Uşak’taki afaki zamların düşürülmesi için teklif sunacaklar! Uşak’taki afaki zamların düşürülmesi için teklif sunacaklar!

KONGRE SÜRECİ DEMOKRATİK ORTAMDA OLACAK

Cumhurbaşkanı olan Recep Tayyip Erdoğan’ın yerine AK Parti Genel Başkanlığı görevine seçilen Başbakan Ahmet Davutoğlu’nun tüm partilere örnek bir tablo çizdiğini belirten Basri Yıldırım, ilçe ve il kongrelerinin ardından büyük kongre sürecine geçileceğini ifade etti. Basri Yıldırım, “Gerçekleştirilecek olan 5. Olağan Kongre takvimi 15 Eylül 2014 tarihinde başlamıştır. 22 Şubat 2014 tarihinde il kongrelerinin sonuçlanması ile Büyük Kongreden önceki süreç tamamlanmış olacaktır. 5. Olağan Kongre sürecimizin ilk ve en önemli aşaması köy ve mahalle delege seçimleridir. Delege seçimleri parti içi demokrasinin temel taşıdır. Bunun için delege seçimleri köy, mahalle ve beldelerimize kayıtlı tüm üyelerimizin katılımı ile mahallinde ve sandık konularak yapılacaktır. Delege seçimleri partimizin ve toplumumuzun her kesimini kucaklayan adil bir anlayış ile Tüzüğümüzde ve Yönetmeliğimizde belirtilen kıstaslar ve ilkeler göz önüne alınarak gerçekleştirilecektir” dedi. Delege seçimlerinin 19 Ekim 2014 Pazar günü bütün köy, mahalle ve beldelerde yapılacağını söyleyen Basri Yıldırım, “Delege seçimleriyle parti içi demokrasi ve seçmenle bütünleşmenin önemli bir adımı atılacak. 1 Kasım ve 31 Aralık tarihleri arasında, ilçe kongreleri ve 22 Kasım 2014 ile 22 Şubat 2015 tarihleri arasında il kongresi tamamlanacak. Büyük kongre sürecine adım adım geçilecek” şeklinde konuştu.

Editör: TE Bilişim