Akşener; “Torun bakmaktan vazgeçtim

 Ya Başbakan olacağım ya da Cumhurbaşkanı”

Görevden alınan MHP Uşak İl Başkanı Ali Kurt ve il teşkilatının daveti üzerine uşak’a gelen genel başkan adaylarından biri olan MHP’nin muhalif isimlerinden Genel Başkan Adayı Meral Akşener, torun bakmaktan vazgeçtiğini ya Başbakan ya da Cumhurbaşkanı olmak istediğini açıkladı.

Uşak’ta görevden alınan MHP eski İl başkanı Avukat Ali Kurt ve eski il teşkilatının  daveti üzerine Uşak’a  gelen MHP'nin muhalif isimlerinden Meral Akşener, Köy Kent Sitesi önünde coşkulu bir kalabalık tarafından karşılandı. MHP Uşak eski İl başkanı Avukat Ali Kurt ve eski merkez bankası başkanı ve MHP Uşak eski Milletvekili Durmuş Yılmaz da Akşener’i karşılayanlar arasında yerini aldı.

Otelde bir süre dinlenen Akşener, burada bir basın toplantısı düzenledi. Basın toplantısına Hocalı katliamını anarak başlayan Akşener, katliamda yaşamını yitiren Azerbaycanlılara rahmet dileyerek sözlerine başladı.

Akşener, “MHP Genel Merkezi teşkilatı tarafından kapatılan il teşkilatlarını ziyaret ederek ‘geçmiş olsun’ dileklerimi iletiyor, genel kurula da hazırlanıyorum. Benden başka diğer adaylara da başarılar diliyorum” dedi. İşte Akşener’in açıklamaları:

Özkan Yalım ve ekibi, önceki belediyeyi yargıya sevk etmek için 1 oy arıyor Özkan Yalım ve ekibi, önceki belediyeyi yargıya sevk etmek için 1 oy arıyor

“MHP’NİN 7 HAZİRAN SEÇİMLERİNDEN SONRA YANLIŞLARI OLDU”

“7 Haziran seçimlerinde halk MHP’ye teveccüh gösterdi. Ancak, burada hükümeti kurmamızda halkın beklentilerini karşılayamayınca, oy kaymaları yaşandı. MHP tabanı bu sonuçlar üzerine değişim istedi. Biz de bu talebi göz önüne alarak geçen kongremizde Genel Başkanımız Sayın Devlet Bahçeli’ye oy veren bin 100 delegeden 543 imza toplayarak tabanın genel kurul talebini Sayın Genel başkanımıza sunduk. Kendileri, “Mahkemeye gidin” dedi. Bunun üzerine sulh hukuk hakimliğine başvurduk. Şimdi sonucu bekliyoruz.

“UFUKTA ERKEN SEÇİM GÖRÜLÜYOR”

Her ne kadar Başkana Sayın Ahmet Davutoğlu, “Erken seçim yok” diyorsa da sözüne ne kadar güvenilir? Bilemiyorum. Bir iki yıl içerisinde erken seçim olabilir. İnşallah, ben de bu seçimlere MHP Genel başkanı olarak girerim.

Daha önce; “Ya Başbakan olurum ya da torun bakarım” diye bir açıklama yapmıştım. Şimdi torun bakmaktan vazgeçtim. Ya Başbakan olurum, ya da Cumhur Başkanı. Hayırlısı olsun.  Asıl dileğim, her gün gelen 8, 10, 28 şehit haberlerinin son bulması, ülkemde kan ve gözyaşının sona ermesidir. Bu acılara ve dökülen kanlara MHP iktidar olduğunda son vereceğiz.”

Basın toplantısının ardından Ali Kurt ve Durmuş Yılmaz ile kalabalık bir taraftar topluluğu ile esnaf gezmesine çıkan Akşener, esnafın dertlerini dinledi ve karşılaştığı vatandaşlarla ayaküstü sohbet etti.

Akşener, akşam saatlerinde de Atatürk Kültür Merkezi’nde düzenlenen bir toplantıda Uşaklı MHP’lilere hitap ettikten sonra geç saatlerde Uşak’tan ayrıldı.

 

Editör: TE Bilişim