Mehmet Kahveci: Masada oturan değil, sahada koşturan bir başkan olacağım Mehmet Kahveci: Masada oturan değil, sahada koşturan bir başkan olacağım
USAKPORT.COM/////

Bir dönem Doğru Yol Partisi’nde (DYP) aktif siyaset yapan Hasan Güral’ın öncülüğünde toplanan Yeni Yol Hareketi, önümüzdeki günlerde gerçekleşecek olan partileşme çalışmalarına, Banaz’da devam etti. Burada gazetecilerle bir basın toplantısı yapan Yeni Yol Hareketi’nin kurucusu Hasan Güral, partileşme durumunda Genel Sekreterlik görevini üstlenecek olan Engin Eyidilli ile birlikte Kocaeli, Antalya, Denizli ve diğer illerde teşkilatlanma çalışmasını yapan isimlerle birlikte, gündeme dair açıklamalarda bulundu.

Partisinin nerede durduğuna halkın karar vereceğini ve herkese eşit mesafede yaklaşan bir siyaset anlayışıyla ülkeyi yönetmeye talip olduklarını dile getiren Hasan Güral, “Kasım’ın son haftasında İçişleri Bakanlığı’na partimizin kuruluşu ile ilgili dilekçemizi vereceğiz. Burada bir sorun oluşabilir diye tahmin ediyoruz. Bizim verdiğimiz dilekçenin işleme konmaması durumunda, B planımızı devreye sokacağız. Şu anda hala mevcut olan bir partinin genel başkanıyla anlaştık ve hemen genel kurulu toplayıp, partinin başına geçeceğiz. Bu genel kurul toplantısında partinin isminin Yeni Yol Partisi olarak değişmesine de karar verip, yolumuza devam edeceğiz” dedi.



“ALİ BABACAN, AKP’DEKİ SIZINTIYI ENGELLEMEK İÇİN TIKAÇ VAZİFESİ GÖRECEK”
Kendisiyle birlikte aynı dönemlerde, yeni siyasi hareketlerin ve kurulması muhtemel siyasi partilerin var olduğunu ve bunları nasıl değerlendirdiğine dair bir soruya yanıt veren Hasan Güral, Ali Babacan, Ahmet Davutoğlu ve Öztürk Yılmaz’ın başını çektiği oluşumlarla ilgili bazı açıklamalarda bulundu. AK Parti’nin ilk 5 yıllık döneminde ülke için bazı hizmetlerinin bulunduğunu ve bunun sonraki dönemlerde güç zehirlenmesi nedeniyle devamının gelmediğini kaydeden Hasan Güral, “Şu anda Türkiye’nin bir AKP sorunu vardır ve bu mutlaka çözülmesi gereken bir konudur. AKP, 17 yıldır devleti yönetmesi ve yaptığı yanlışlar nedeniyle, ülkemizi bir enkazla karşı karşıya bırakma safhasına gelmiştir. Bu enkazın altında maalesef bütün ülkenin kalma durumu söz konusudur. İç ve dış politikadaki hatalar, kötü olan ekonomik gidişat ve toplumsal patlamalar bunların en net göstergeleridir. Bu noktada AKP’nin dağılmaması için yeni formüller ortaya konmuştur. Bunların başında Ali Babacan hareketi geliyor. Ali Babacan’ın AKP’deki sızıntıyı önlemek için tıkaç vazifesi göreceği öngörülüyor. Ali Babacan’ın partisi, AKP tabanını kontrol altında tutmak için danışıklı dövüşle kurduracaklar. Bir süre sonra da Ali Babacan ve ekibinin AKP Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan’la anlaştığını göreceğiz” diye konuştu.

“AHMET DAVUTOĞLU’NUN PARTİSİ VETO EDİLECEK”
Ahmet Davutoğlu’nun AK Parti Genel Başkanlığı dönemindeki Genel Başkan Yardımcısı olan eski Manisa Milletvekili Selçuk Özdağ’la görüştüğünü dile getiren Hasan Güral, şöyle söyledi: “Selçuk Özdağ’la görüştük ve genel gidişatla ilgili fikir alışverişi yaptık. Ben kendisine, Ahmet Davutoğlu’na partiyi kurdurmayacaklarını ve bunun veto edileceğini ifade ettim. Ahmet Davutoğlu, Türkiye’nin seçilmiş ve AKP’nin en fazla oyu alarak göreve gelmiş Başbakanı’ydı. Fakat istifası istendiğinde hiç sesini çıkarmadı ve görevi hemen devretti. O dönemde çıkıp konuşsaydı, bugün durum onun için daha farklı olurdu. Bu nedenle toplumda kayda değer bir inandırıcılığı yok diye düşünüyorum”.  CHP’den istifa ederek yeni bir parti kurma aşamasındaki Ardahan Milletvekili Öztürk Yılmaz’ın hareketiyle ilgili de bir değerlendirme yapan Hasan Güral, “Öztürk Yılmaz’la birebir görüşmemiz oldu ve uzlaşamadık. Ben bu hareketin de Ahmet Davutoğlu tarafından CHP’ye yönelik bir operasyon olduğu kanaatindeyim. Öztürk Yılmaz, Davutoğlu döneminde Erbil Büyükelçisi’ydi” şeklinde konuştu.



“İYİ PARTİ’DE BİR MHP’LİLEŞME DURUMU VAR”
“İYİ Parti’nin tıpkı MHP gibi AK Parti ile ittifak yapacağını düşünüyor musunuz?” sorusuna yanıt veren Hasan Güral, “İYİ Parti ile AKP’nin bir araya gelme şansları yok. Çünkü onların CHP’ye bir diyet borçları var. Türkiye’de CHP’nin oyu 22 ile 30 arasındadır ve bunun 22’lik kısmı kemik dediğimiz oydur. İYİ Parti’de bir Koray Aydın var ve önümüzdeki günlerde kongreye gidecekler. Şubat’ta yapılacak olan kongrede ummadığımız gelişmeler yaşanabilir. Çünkü Koray Aydın’ın bana ve eşime, “Biz büyümek isteyen bir parti değiliz” ifadesi vardır. Yani Koray Aydın, İYİ Parti yoluyla küçük MHP’yi kurmayı kendisine amaç edinmiştir. İYİ Parti, merkez sağda büyük umutlarla ortaya çıkmasına rağmen, halkta beklenen karşılığı bulamamıştır ve bulacak gibi de durmamaktadır” dedi.

YARI ZAMANLI PİLOTLUK YAPIYOR
Hayatını pilotluk yaparak kazandığını dile getiren Hasan Güral, halen özel bir şirkette, yarı zamanlı olarak çalıştığını belirtti. Hasan Güral, şöyle konuştu: “Hafta sonları yurtdışı bazlı uçuşlar yapıyoruz. Bizler, üreten, eğitimini özgürce ve parasız bir şekilde bitiren, mutlu olan ve mutlu eden, alın ve akıl teriyle çalıştığının karşılığını alanların yer aldığı bir toplumu var etmek için bu yola çıktık. Kuruluşumuzun ana omurgası da 29 Ekim 1923 ruhudur”. 
Öte yandan, basın toplantısının ardından hatıra fotoğrafı çekildi ve akabinde, Yeni Yol Hareketi’nin partileşme çalışmalarıyla ilgili kapsamlı bir vatandaş buluşması gerçekleştirildi.
 
 
Editör: TE Bilişim