CHP Uşak İl Başkanı Ali Karaoba, koronavirüsle ilgili bir açıklama yaptı. Uşak’taki durumu değerlendiren Karaoba, “Sokağa çıkma yasağı konmuyor. Uşak’ta İsmetpaşa’ya yasak var ama arka sokaklarda yine insanlar var. Bunlar belki iyi niyetle yapılıyor; ama sonuca yönelik bir çalışma olmadığı da ortadadır” dedi. 


CHP Uşak İl Başkanı Ali Karaoba, gündemle ilgili değerlendirmelerde bulundu. Koronavirüsün tüm dünyayı olduğu gibi Türkiye’yi de olumsuz etkilediğini belirten CHP Uşak İl Başkanı Ali Karaoba, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın bu dönemde AK Parti Genel Başkanı rozetini bir kenara bırakmasını ve kendisine oy veren ve vermeyen herkese eşit yaklaşması gerektiğini ifade etti. 
Karaoba, Kızılay yöneticilerinin maaş almalarını ahlaki bulmadığını ve bu tip görevlerin gönüllülük esasına göre yapılması gerektiğini vurguladı. 

Ali Karaoba’nın yaptığı açıklamalardan satırbaşları şöyle:

UŞAK’TA NEDEN TEST YAPILMIYOR?

Tüm dünya bir pandemi ile boğuşmakta ve ülkemizde tanı konan hasta sayısı artıyor. Sağlık Bakanı, Uşak’ta 38 kişiyi açıkladı ve biz bunu doğru kabul etmeliyiz. Biz Çin ve Güney Kore’deki çalışmaları incelemeliyiz. Bunun bir ilacı yok ve sadece ve sadece sosyal izolasyon gerekiyor. 1 kişi 30 kişiyi enfekte ediyor ve 30 kişinin de diğer insanlara bunu nasıl bulaştırdığını görürseniz, rakamı anlarsınız. Bugün Uşak’ta test yapılamıyor. Neden testler Kütahya ve diğer illere yollanıyor. Uşak hız konusunda 20’inci sırada ve bunu yetkililere sorduğumuzda, testlere yapma gibi bir şansın olmadığı ifade ediliyor. 1 yıldır bu konuda hiçbir çalışma yapılmadı. Bugün hastanedeki sadece doktora değil, herkese maske verilmelidir. Sayın Bakan bir şeyler yapıldığını söyleniyor ve ben bunun bir doktor olarak yeterli olmadığını görüyorum.  Sadece pandemi bölgesine maske verilmesiyle bu iş çözülmez. Biz gerekli malzemeleri kendi ekibimize veremezsek, neden diğer ülkelere yardım ediyoruz?

SADECE İSMETPAŞA CADDESİ’NE KISITLAMA GETİREREK, SORUN ÇÖZÜLMEZ

Sokağa çıkma yasağı konmuyor. Uşak’ta İsmetpaşa’ya yasak var ama arka sokaklarda yine insanlar var. Bunlar belki iyi niyetle yapılıyor ama sonuca yönelik bir çalışma olmadığı da ortadadır. Devlet destekli bir izolasyon yapmak istiyorsanız, sokağa çıkma yasağı koymanız gerekiyor. Biz bu virüsü yok etme şansına sahip değiliz. Temel amaç hasta sayısını azaltmak ve yayılımı engellemeye çalışırsınız.  

KÖPRÜ VE OTOYOLLAR İÇİN YANDAŞ MÜTEAHHİTLERE ÖDENEN PARALAR 1 YIL ERTELENMELİ

Biz çok zengin bir ülke değiliz, ama bir birimizi dinlemeliyiz. Devlet destekli sokağa çıkma yasağı konmalı. İşsizlik fonundan vatandaşa destek verilmeli. Bugün yandaş müteahhitlere para ödeniyor. Biz bize yeteriz kampanyası ile 900 milyon para toplantı. Osmangazi köprüsü, Avrasya Tüneli ve diğer geçitlere ödenecek paranın 1 yıl ertelenmesi lazım.Sadece kendi çalışarak, ayakta kalan meslekler var. Berberler dükkan kapattı ve bu insanlar kira ödeyemiyor. Kaçak tıraşların önünü açacaksınız. Kahvehaneler kapandı ve çalışanlar çok ciddi mağduriyet yaşadı. Devlet IBAN numarası vermez ve halkına sahip çıkar. 

Mehmet Cevizci: Banaz'da madde bağımlısı gençlerimiz türemeye başladı Mehmet Cevizci: Banaz'da madde bağımlısı gençlerimiz türemeye başladı

VERGİMİ DEVLETE; BAĞIŞIMI DA İSTEDİĞİME VERİRİM

Vergimi devletime veririm, ama bağışımı istediğime yaparım. 15 Temmuz şehitleri için toplanan paraların dahi kimlere verildiği belli değil. Ben tarafsız olunması gerektiğini düşünüyorum. Sayın Cumhurbaşkanı, bu koronavirüsle mücadele dönemine, AKP Genel Başkanı rozetini çıkarmalıdır.  Dün belediyelerle yapılan toplantıya CHP’li başkanlar çağrılmadı. Birlik ve beraberlik başka türlü sağlanamaz.  

KIZILAY YÖNETİCİLERİNİN MAAŞ ALMALARI ETİK DEĞİL

Devletin yapması gereken, çiftçi, işçi ve esnafa sahip çıkmaktır. Yıllardır aile sigortasını gündeme getirdik ve bunun bir sosyal devletin gereği olduğunu dile getirdik. 
Kızılay bugün bir deprem olsa, millete yardım edecek durumda değildir. Kızılay yöneticilerinin tamamının gönüllülük esasına göre çalışmaları gerektiğini düşünüyorum. Bu kadar yüksek maaşlar, yöneticilere verilmemelidir. 

PARTİ ÖRGÜTÜMÜZÜ RİSKE ATMAMAK İÇİN BİR SÜRELİĞİNE BİR ARAYA GELMİYORUZ

CHP olarak da biz bir dizi önlem aldık ve sosyal mesafe kuralına uyma noktasında, üzerimize düşeni yaptık. Parti binamızda gerekli dezenfeksiyon çalışmalarını tamamladık ve giriş ve çıkışları acil olmadıkça şimdilik askıya aldık. Bu noktada parti mensuplarımıza gösterdikleri anlayış için teşükkür ederiz. Bizimle gerek telefon ve gerekse diğer sosyal ağlar aracılığıyla her zaman görüşebilirler. Sadece Cumhuriyet Halk Partililer değil, gerek koronavirüs ve gerekse ilimizle ilgili bizimle istişare etmek ve destek almak isteyen herkese telefonlarımız ve diğer sosyal ağlarımız açıktır. Tüm vatandaşlarımızı bu vesileyle bir kez daha saygı ile selamlıyorum ve bu sürecin hayırlısıyla en kısa sürede sonlanmasını temenni ediyorum. 

Editör: TE Bilişim