CHP Uşak İl Başkanı Opr. Dr. Ali Karaoba, CHP Grup Başkanvekili Engin Özkoç’un yanında olduklarını belirtti. Konuyla ilgili yazılı bir açıklama yapan CHP Uşak İl Başkanı Ali Karaoba, dün Engin Özkoç’u kınayan AK Parti Uşak İl Başkanı Fahrettin Tuğrul’a da; “Meclis’te partilerin ortak kararı ile Suriye tezkeresine evet denilmesinden sonra Fırat’ın doğusundaki, PYD’li teröristlere operasyon yapmayan CHP miydi? Veya Genel başkanımız mıydı?  Onun için sayın AKP Uşak İl Başkanı’na kendisine gönderilen yazıları okumadan önce iyice düşünüp, sonra okumasını tavsiye ederim” dedi.

CHP Uşak İl Başkanı Ali Karaoba, önceki gün, TBMM’de yaptığı açıklama sonrasındaki yumruklu kavga ile gündeme gelen ve AK Partililer tarafından yoğun bir şekilde eleştiri yağmuruna tutulan, CHP Grup Başkanvekili Engin Özkoç için bir açıklama yaptı. Engin Özkoç’un yalnız olmadığını ve tüm CHP örgütlerinin arkasında durduğunu dile getiren Karaoba, dün, konuyla ilgili bir açıklama yapan AK Parti Uşak İl Başkanı Fahrettin Tuğrul’a da yüklendi.  

Karaoba, “Geçmişte yapılan yanlışları anlattı diye mi kötü oldu?  Biz mi dedik BOP projesinin eş başkanıyım diye? Biz mi dedik bu proje içerisinde, Diyarbakır bir yıldız olacak diye. Biz mi dedik ne istediler de  vermedik diye, genel merkezlerinden yazılmış  gelen açıklamayı yapan, Sayın AKP Uşak İl Başkanı’nın bu sözlerinin ucunun nereye gittiğine dikkat etmesi gerekirdi.  Bizim genel başkanımızın çocuğu mu çürük raporu alıp askere gitmedi? PKK ile görüşme yapıldığının ardından biz değil devlet yaptı diyen CHP’miydi? Çözüm süreci adı altında teröristleri otobüslerin üzerinde bayram havasında yurda sokup pişman değilim demelerine rağmen yukardan gelen bir emir ile çadır mahkemelerde yargılayıp beraat ettirenler CHP’liler miydi? Terörist başı, çocuk katili Apo’ya, sayın denilmesini, terör örgütünün paçavrasının meydanlarda sallanmasını serbest bırakan, andımızın okunmasını yasaklayan, resmi kurumlardan T.C yazısının kaldırılmasını emreden CHP miydi?” ifadelerini kullandı.

 Karaoba, açıklamasını şöyle sürdürdü: “Katil Apo’nun mektubunu meydanlarda okutan CHP miydi?  Yerel seçimlerde televizyon kanallarına PKK’lı Osman Öcalan’ı çıkarıp AKP’ye oy istemesine CHP mi izin verdi?  FETÖ borsası olduğundan bahsedildi, kimseden çıt çıkmadı. Biz CHP’liler her daim, her alanda FETÖ ile mücadele ederken, siz 17-25 Aralıktan sonra mı akılandınız? Irak’ın emperyalist ABD tarafından işgal edilmesine alkış tutan CHP miydi? Irak’ta milyonlarca Müslümanın öldürüldü görmezden gelen CHP miydi? PYD’li teröristleri ülkemiz içerisinden Suriye ye bayram şenliğinde konvoylar halinde geçmesini sağlayan CHP miydi?  Mecliste partilerin ortak kararı ile Suriye tezkeresine evet denilmesinden sonra Fırat’ın doğusunda ki PYD’li teröristlere operasyon yapmayan CHP miydi? Onun için sayın AKP Uşak İl Başkanı’na kendisine gönderilen yazıları okumadan önce iyice düşünüp sonra okumasını tavsiye ederim. Biz CHP’liler, ülkemiz için kanının son damlasına kadar mücadele etmekten asla çekinmeyen, hiç bir terör örgütüne asla geçit vermeyecek ve ölümüne edecek kişileriz onun içindir ki sayın Özkoç yalnız değildir”.

                                                                                                                                                            

Muhammet Gür: Gençlerin en büyük sorunu işsizlik, termal turizmle iş alanları açacağız Muhammet Gür: Gençlerin en büyük sorunu işsizlik, termal turizmle iş alanları açacağız

Editör: TE Bilişim