TBMM’de Uşak’ta ekonomik sorunları nedeniyle intihar eden anahtarcı esnafı Reşat Keskin’le ilgili bir açıklama yapan AK Parti Uşak Milletvekili İsmail Güneş’e yanıt veren CHP Uşak İl Başkanı Ali Karaoba, “Biz o cenazeden tek fotoğraf paylaşmadık. Genel Başkanımız aradı ve başsağlığı diledi. Bu kadar belde ve ilçe bizde diyen sayın İsmail Güneş, bu cenazede kaç kişi vardı? Siz mi vardınız? Yoktunuz” dedi. Karaoba, “Sayın Güneş, Köroğlu örneğini vermiş ve Kılıçdaroğlu’nun hasbelkader genel başkan olduğunu ifade etmiş. Hasbelkader milletvekili olan İsmail Güneş, sen bu konuları boş ver. Hastane yemekhanesine kim alınacak onlarla uğraş” sözlerinin altını çizdi.

CHP Uşak İl Başkanı Ali Karaoba, TBMM’de Uşak’la ilgili bir açıklama yapan İsmail Güneş’e yanıt verdi. Önceki gün TBMM’de, Uşak’ta intihar eden anahtarcı esnafı Reşat Keskin’le ilgili bir açıklama yaptı. Güneş, CHP’li Milletvekillerinin iddia ettiği gibi durumun ekonomik sorunlardan kaynaklanmadığını belirtti ve AK Parti’nin Uşak’taki bir çok belde ve ilçe belediyesini kazandığını savundu. Güneş, CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu’nun da hasbelkader genel başkan olduğunu ve Uşak’a gelmesi durumunda yapılan yatırımları yerinde göstereceğini ifade etti. Güneş’in açıklamalarına CHP Uşak İl Başkanı Ali Karaoba yanıt verdi. Bir basın toplantısı düzenleyen CHP Uşak İl Başkanı Ali Karaoba, “İsmail Güneş ve benim eski Başhekimim, doktor ağabeyimiz, TBMM’de bir toplantı yaptı. Ben böyle durumlarda cevap vermeyi pek sevmiyorum ama, çok ciddi çelişkiler olduğu için buna mecbur kaldım. 13 askerimiz PKK’nın elinde ve burada esir lafını kullanmak istemiyorum. Çünkü direk muhattap almaya girer. Biz bu çocuklarımıza ne olduğunu 6 yıldır sorduk ve alınan tek cevap TSK’nın titizlikle çalışmasına devam ettiğidir.  Çarşamba günü verilecek müjde, uzaya gitme müjdesi miydi? Muhtemelen bu arkadaşlarımızın kurtarılmasıyla ilgiliydi. Sayın Genel Başkanımız hemen taziyesini bildirdi ve dediler PKK lafını kullanmadınız. Kendisinin genel başkan yardımcıları ve sözcülerinin hiçbiri PKK lafını kullanmadı. Mevlüt Çavuşoğlu da PKK lafını kullanmadı. Fuat Okyay da PKK lafını kullanmadı. Bırakalım böyle ucuz lafları. Biz terör kimden gelirse gelsin lanetleriz. PKK’nın bölücü bir terör örgütü olduğunu her dönemde belirttik. Kendileri Oslo’yu, Osman Öcalan’ın TRT’ye çıkarılışını unutmuş gibiler” dedi. 

“25 ŞUBAT’TA GENEL BAŞKANIMIZ UŞAK’TA OLACAK VE GEL BİRLİKTE GEZELİM”
“Sayın Genel Başkanımız 25 Şubat’ta Uşak’ta olacaklar. Sizi İsmetpaşa Caddesi’nde beraber gezmeye davet ediyorum. Sizi bekliyorum ve saatini size bildireceğim. Siz burada bütün belediyeleri aldık diye, CHP başarısız oldu diye esnafın iyi olduğunu mu ima ediyorsunuz?” diyen Karaoba, şöyle devam etti: “Esnaf kan ağlıyor ve uzay yalanlarıyla insanları kandırmaya gerek yok. Bir kahveciye, aşçıya gidelim ve bakalım. Rize kongresinde binlerce insan var diye teşekkür eden Sayın Cumhurbaşkanı, kafede 2 kişi yan yana oturacak diye kepenk kapatıyorsa, diyecek bir şey yok.  Biz 26 vekille Uşak’a çıkarma yaptık ve bunları artırarak devam ettireceğiz. Görecekleri son seçim budur”. 

Hüseyin Tanış'tan Zafer Arpacı değerlendirmesi: En köklü hizmetleri siz yaptınız, kim ne derse gözüne dizine dursun Hüseyin Tanış'tan Zafer Arpacı değerlendirmesi: En köklü hizmetleri siz yaptınız, kim ne derse gözüne dizine dursun

“ESNAFIMIZIN YAKINLARI, İNTİHARIN EKONOMİK SORUNLARDAN KAYNAKLANDIĞINI DOĞRULUYOR”
Karaoba, “Ekonomik sıkıntıdan Reşat Keskin kardeşimiz intihar etti. Bıraktığı yazıda rakamları telaffuz etmenin bir anlamı yok, kardeşleri de bunu teyit ediyor. Sayın Güneş, karnına kuru ekmek giren toktur mantığı ile baktığı için herkesi iyi sanıyor. Bunun üzerinden siyaset yapmayalım demiş, sayın Güneş, sayın hekim arkadaşım, sayın İsmail ağabey, şehit cenazesinin tabutu üzerine elini koyanları niye görmüyorsun? Ben çok cenazeye giderim ve insanların üzüntülerine de ortak olurum. Biz o cenazeden tek fotoğraf paylaşmadık. Genel Başkanımız aradı ve başsağlığı diledi. Bu kadar belde ve ilçe bizde diyen sayın İsmail Güneş, bu cenazede kaç kişi vardı? Siz mi vardınız? Yoktunuz. Biz orda vardık ve aileye taziye ziyaretinde bulunduk. Tek çelenk bile yoktu. Cenaze üzerinden siyaset yapmayı siz bilirsiniz. Biz acıları paylaşalım diyoruz ve ülkeyi kim yönetiyorsa doğru düzgün yönetsin diyoruz. 13 şehidimiz varken, Rize kongresinde eğlenerek kongre yapanlara bakmak lazım” diye konuştu.

“İSMAİL GÜNEŞ’E BİR SONKAKİ SEÇİMDE BAY BAY DİYECEĞİZ”
Karaoba, sözlerini şöyle tamamladı: “Sayın Güneş, Köroğlu örneğini vermiş ve Kılıçdaroğlu’nun hasbelkader genel başkan olduğunu ifade etmiş. Hasbelkader milletvekili olan İsmail Güneş, sen bu konuları boş ver. Hastane yemekhanesine kim alınacak onlarla uğraş.  İstediğiniz yapın, Abbas yolcu, biz Millet İttifakı olarak iktidara yürüyoruz ve çalınmadık kapı bırakmayacağız. Referandumda Uşak’ta yüzde 53 hayır çıktı ve önümüzdeki seçimde İsmail Güneş’e bay bay diyeceğiz.”
 

Editör: TE Bilişim