Özkan Yalım, diğer Uşak Belediye Başkan adaylarını küçümsedi Özkan Yalım, diğer Uşak Belediye Başkan adaylarını küçümsedi

         Bir süre önce geçirdiği taşikardi atakları nedeniyle anjiyo olan ve 1 hafta süreyle istirahat eden Ali Karaoba, rahatsızlığı süresince gündemi takip ettiğini ve yüzde 48’in üzerinde açıklanan yıllık enflasyon rakamlarını endişeyle izlediğini dile getirdi.

         Elektrik faturalarındaki kabarıklığın vatandaşın belini büktüğünü ve buna bir de gıda fiyatlarındaki fahiş artışın eklendiğini belirten Karaoba, çalıştığı ve ortağı olduğu tıp merkezine gelen faturanın 28 bin 479 TL olduğunu ve 2.7 kat arttığını kaydetti. Karaoba, “Şubat ayında bu fatura 37 bin TL’yi bulacak ve bu zamlar çok insani zamlar değildir. Zamlar geri çekilmelidir. Sosyal geçim kaynağı olarak 230 kilovata kadar zam yapılmaması gerektiğini ve kara kış fonu olması gerektiğini ifade ettik. Zamlarla ilgili hileler de yapılıyor ve vatandaş sömürüldükçe sömürülüyor” dedi.

         Mutfakta sıradan sebze yemek hayal oldu. Bugün gelirken sayın ilçe başkanımızdan 1’er tane almasını rica ettik. Bunlar 3 harfli marketlerden alındı ve kendilerinin de onayladığı mağazalardan alındı. Sabahki güncel fiyat, yeşil biber kilosu 30 TL ve 1 tanesi 2 TL’ye geliyor. Kırmızı biber 24 TL ve kilosu 4 TL, patlıcan 2 TL 60 kuruş, salatalık tanesi 3,61 kuruş, ekmek 3 TL. Domates 2,13 TL ve kilosu 13 TL olmuş. Menemen yapma gibi bir şansınız yok. Pırasa tanesi 1 TL olmuş ve kilosu 10 TL. Bu toplum taneyle konuşur hale geldi. Dolar 18 TL olduğunda mazot ve benzine zam yaptılar ve dolar indi hala zamlanmaya devam ediyor” dedi.

         Karaoba, Uşak Belediyesi’nin Şelale restoranı satışıyla ilgili de açıklama yaptı. Karaoba, “Bugün kasa boş diye sattığınız yer vatandaşın mesire alanı olarak kullandığı bir alandı. Belediyenin mülklerini satmak doğru değil. Geçmişin hesabını sormaları lazım ve bunu yapmazlarsa bu kısır döngü devam eder. Burayı 44 milyon 420 bine sattılar, alanlar şehre istihdam sağlayan kişiler ama makam odasına masraf etmek gereksizdi. Yetkiniz olabilir ama bu size her şeyi yapma hakkı tanımaz. İsmetpaşa Caddesi neden bitmedi? Bu soruların cevaplanması lazım. Şelaleyi belki para az diye sattılar. Yetkileri var ama bunu doğru bulmam” dedi.

Editör: TE Bilişim