Son dönemlerde artan covid-19 vakalarına dikkat çeken CHP Uşak İl Başkanı Opr. Dr. Ali Karaoba, rakamların Uşak’ta da arttığını ve testlerin isteyen herkese yapılmadığını belirtti. Kentte virüsle mücadelenin sadece rutin işyeri denetimleri ve bilekten yapılan ateş ölçümüyle gerçekleşmesinin mümkün olmadığını ifade eden Ali Karaoba, “Uşak’ta milletvekillerimiz var ve onlarla birlikte yıllardır iktidar partisinden olan siyasilerimiz bulunuyor. Bunların sağlık yönetimiyle ilgili kente kattıkları hiçbir şey yok. İşleri güçleri, kamuda istihdam edilecek personelin kendi adamlarından seçilmesi” dedi.

CHP Uşak İl Başkanı Ali Karaoba, Merkez İlçe Başkanı Uğur Dümen ve İl Kadın Kolları Başkanı Ayşe Ayaz ile birlikte, partisinin Türkiye genelinde eş zamanlı yaptığı, yeni eğitim ve öğretim yılıyla ilgili endişeleri içeren basın toplantısını yaptı. Burada genel durum hakkında değerlendirmelerde bulunan Ali Karaoba, rutin açıklamanın ardından, gazetecilere kent gündemiyle ilgili bazı değerlendirmelerde bulundu. Son günlerde artan covid-19 vakalarına dikkat çeken Karaoba, kentteki yerel yöneticilerin yaptığı denetimlerin göstermelik olduğunu ve vaka sayısının resmi rakamların üzerinde seyrettiğini öne sürdü.

VİRÜSLE MÜCADELE GÖRÜNTÜYLE OLMAZ

“Sadece görüntü yaparak virüsle mücadele olmaz” diyen Ali Karaoba, şöyle konuştu: “Rakamların hiçbiri maalesef gerçek değil. Bunu dile getiren ve gerçek anlamda halkın sağlığını düşünen Tabip Odası, bu nedenle hedef alınıyor. Tabip Odası’nı hedef alanların ruhsal anlamda iyi bir tedaviden geçmeleri gerekiyor. Covid-19 testleri, yurtdışına çıkacak olanlardan para alındığı için bu seviyelerde. Para işin içinde olmasa, bu testlerin hiçbiri yapılmaz. Virüsle sözde bir mücadele olduğunu görüyoruz. Valinin veya belediye başkanının işletmeleri gezerek denetim yapması veya sadece ateş ölçümü bu işi bitirmez”.

Banaz'da CHP ve AK Parti'nin hedefe koyduğu adam: Zafer Arpacı! Banaz'da CHP ve AK Parti'nin hedefe koyduğu adam: Zafer Arpacı!

UŞAK MİLLETVEKİLLERİNİN KENTE HİÇBİR HAYRI YOK

Uşak’ın son 18 yıldır iktidar partisine 2 milletvekili verdiğini dile getiren Karaoba, “Uşak’ta sağlık binaları atıl vaziyette. Yeni hastane binası yapacağız diye önceleri bin 100 yatak kapasitesinde olan hastaneyi alt üst ettiler ve şu anda ilimizin yatak kapasitesinin 450 olduğu belirtiliyor. Hastanede sadece covid-19 vakalarının olduğunu düşünsek bu rakam yine yetmez. Göstermelik tıp fakültesi kurmakla veya kuru kuruya bina yapmakla sağlıkta başarı elde edilmez. Burada birinci dereceden sorumlu milletvekillerimizdir. Milletvekillerimiz gerçek sorunlarla ilgilenmek yerine, kamu kurumlarında kimin işe girip girmeyeceğini tartışıyorlar. Kendi aralarında da böyle bir çekişme olduğu aşikar. Hepsini geçtim, Uşak Belediyesi’nde daha göreve başlar başlamaz, bir partinin teşkilat başkanı işe başlatılıyor” dedi.

Uşak Belediye Başkanı Mehmet Çakın’ı belediyenin borçlarının açıklanması noktasında göreve çağıran Karaoba, “Başkanla her hangi bir sorunumuz yok. Partilerimiz farklı olabilir, fakat kendisin nezaketine diyecek bir sözümüz olmaz. Geçtiğimiz gün bizi esnaf buluşmasına davet etti ve iştirak ettik. Fakat belediye ile ilgili bazı sıkıntılı durumlar var. Başkanın öncelikle gerçek anlamda ortaya bir proje koyması lazım. Yoksa çöp topladım diye haber olmak doğru değil. Ben doktorum ameliyat yapıyorum ve bunun haberi olmuyor. Ya da kimse beni ameliyat yaptım diye alkışlamıyor. En önemlisi de belediyenin borçlarının bir an önce neden kaynaklandığı ve ne kadar olduğu açıklanmalı. 2018 yılına dair her hangi bir Sayıştay raporu yok. Bunların bir an önce cevaplanması gerekiyor” diye konuştu.

Editör: TE Bilişim