TÜGVA’dan Yalım’a yanıt: Uşaklı gençlere düşmanca yaklaşıp sizin yanınızda saf tutanlar var! TÜGVA’dan Yalım’a yanıt: Uşaklı gençlere düşmanca yaklaşıp sizin yanınızda saf tutanlar var!
CHP Uşak Milletvekili Adayı Opr. Dr. Ali Karaoba, 24 Haziran seçim çalışmalarını sürdürüyor. CHP’de yaşanan liste krizinde kendisine yapılan haksızlığa rağmen, kentteki mahalle, köy, ilçe ve kurumlar nezdinde vatandaş ziyaretlerinde bulunan Opr. Dr. Ali Karaoba, 24 Haziran’da CHP’nin ve Cumhurbaşkanlığı’nda Muharrem İnce’nin seçilmesinin ülke için gerekli olduğunu ifade ediyor. 

"HÜKÜMET ÇAKTIRMADAN, YÜKÜ HALKIN SIRTINA BİNDİRİYOR"
CHP’nin son 16 yıldır ana muhalefet görevini üstlendiğini ve o günden bu yana kurulan hükümetleri yanlış politikalara karşı uyardığını belirten Ali Karaoba, “16 yıl boyuncu gerek Uşak ve gerekse ülkemiz için hep toz pembe bir tablo çizdiler. Bedava kömür, hoyratça yapılan sosyal hizmet yardımları ve her seçim önü verilen boş vaatlerle halkı yanlış yönlendirdiler. Fakat artık AKP için yol sonu görünmeye başladı. Doların 5 TL’lere dayandığı, benzinin 6 TL bandını geçtiği ve hayat pahalılığının her geçen gün arttığı bir ülkede yaşar hale geldik. Çay simit hesabıyla iktidara gelen AKP, her geçen gün getirdiği vergiler ve ithalata dayalı uygulamalarla, üretimi ve istihdamı yok ediyor. Üzüntüm, halkımızın bir süre sonra kuru ekmeğe muhtaç hale gelecek durumda olmasıdır. Ülke kaynaklarını keyfi bir şekilde harcayan ve medya üzerinden yaptığı yanlış yönlendirmelerle yaşanan olumsuzlukları unutturmak isteyen bir iktidara şahit oluyoruz. 24 Haziran seçimleri öncesinde yaptığımız ziyaretlerde halkımızın artık bir çok gerçeğin farkına vardığını ve AKP’den bıktığını görmekteyiz. Umarım 24 Haziran seçimleri, ülkemizin son 16 yıldır yaşadığı olumsuzlukların sonu olacaktır” dedi. 

"MEMUR, İŞÇİ VE TOPLUMUN TÜM KESİMLERİ FAİZ BATAĞININ TAM ORTASINDA"
CHP’nin bugüne kadar yönettiği hükümetlerde ülkenin borçlanmadığını ve hep sağ iktidarlardan kalan borçları ödemekle uğraştığı için kendisini halka net ifade edemediğini kaydeden Ali Karaoba, şöyle söyledi; “Ne zaman Cumhuriyet Halk Partisi veya onun kökünden filizlenmiş bir sol parti iktidara gelse, halkın bütçesini yine halk için kullanır. Dahası, her defasında kendinden önce gelen ve ülkeyi borçlandıran sağ hükümetlerin yol açtığı problemleri çözmekle uğraşır. Türkiye son 16 yıl içinde sadece içeride 520 milyon TL’nin üzerinde bir borçlanma yaptı. Önceleri devletin borçlu olmasını normal görüyorduk, fakat bugün devletle birlikte milletin de borç içinde olduğunun farkındayız. Asgari ücretlileri geçtik, üst limitten maaşını alan devlet memuru dahi maaşını tam alamıyor. Bir memurun ortalama 3 farklı bankadan kredi kullandığı varsayılıyor. Maaşıyla 2 bankanın borcunu kapatıyor ve buradan aldığı borçla 3 bankanın kredisini tamamlıyor. Çünkü eline geçeni evine, çocuklarına yetiremiyor. Halkımızı bu hale getiren ve onları faiz batağına sürükleyen yine bu hükümettir”.

“TÜRKİYE BİR AN ÖNCE NORMALA DÖNMELİ”
“CHP’nin iktidara gelmesiyle, ülkemiz gerek ekonomik ve gerekse özgürlükler noktasında normale dönecektir” diyen Ali Karaoba, “İktidar partisinin seçim vaatlerini inceledim ve halka yeni projeler sunamadığını gördüm. Hep havada kalan ve 16 yıldır yapamadıkları icraatlar var. Diğer partilerin vaatlerine baktığımda ise Türkiye’nin geldiği vahim tabloyu daha net irdeleme fırsatımız oluyor. AKP’nin artık ülke için tehlike olduğunu düşünen tüm siyasi partilerin tek bir hedefi var, Türkiye’yi normale döndürmek. Çünkü millet olarak büyük bir travma yaşamaktayız. Adaletin hiçe sayıldığı, üniversitelerin bilimden uzaklaştığı, kurum temsilcilerinin korku nedeniyle bulaştığı hukuksuz uygulamalar, eğitimde nitelikli iş gücünün yandaş olmadığı için tırpanlanması, sürekli uzatılan OHAL ve dış politikadaki günü birlik ve sonu kötü biten stratejiler. Tüm bunlar bir ülke için normal sayılacak durumlar değildir” ifadelerini kullandı. 
Editör: TE Bilişim