Uşak İl Genel Meclisi Başkanı CHP’li Kadir Uslu oldu Uşak İl Genel Meclisi Başkanı CHP’li Kadir Uslu oldu
ALİ ARASLI// CHP Uşak Belediye Başkan adayı Asım Kalelioğlu, projeleri, kent ve ülke ekonomisi ve siyasetiyle ilgili bazı açıklamalarda bulundu. Kendisiyle CHP Uşak İl binasında söyleşi yaptığımız Asım Kalelioğlu, kentte istihdamı baz alan projelerinden, FETÖ’ye karşı verdiği mücadele ve Uşakspor hakkında çarpıcı değerlendirmeler yaptı. Bu nedenle haberimizi 3 parça halinde vereceğiz ve bugün ilk olarak Asım Kalelioğlu’nun FETÖ’yle mücadelesi nedeniyle, şirketinin ne şekilde batırıldığını işleyeceğiz.

Asım Kalelioğlu, USAŞ aracılığıyla aynı anda yaklaşık bin 500 kişiye istihdam sağlayan bir şirketin yönetim kurulu başkanlığını yıllarca yaptı. Uşak OSB’de uzun yıllar binlerce vatandaşa iş imkanı sunan, çalışanlarının düğünlerine kadar yapan ve Türkiye’deki bir çok büyük projede imzası olan Asım Kalelioğlu’nun şirketinin iflası, 2012’de FETÖ’yle girdiği mücadele sonucu başladı.

1980’de yapılan yerel seçimlerde AP’den Uşak Belediye Başkanı seçilen babası Turgut Kalelioğlu, göreve geldikten 39 gün sonra 12 Eylül nedeniyle görevden alındı. O dönemde bazı akrabaları AP’den yönetici ve milletvekili gibi görevlerde olduğu için Yassıada’da cezaevinde kaldı. Çocukluğundan beri siyasetin içinde büyüyen Asım Kalelioğlu, siyasetten uzak kalmak istedi. Fakat 2012 yılında FETÖ’yle girdiği mücadele sonucu iflas etmek zorunda kaldı ve sonrasında ‘Siyasette liyakatli insanlar yer almalı’ düşüncesini, ilke haline getirdi. Bu nedenle gençlere siyaseti tavsiye eden Asım Kalelioğlu, 31 Mart 2019 seçimlerinde CHP’nin Uşak Belediye Başkan adayı oldu ve 3 ayı aşkın süredir sahalarda çalışmalarını sürdürüyor.



“CHP’DE İLK BAŞTA BAZI İTİRAZLAR OLDU AMA ŞİMDİ ARAMIZ GAYET İYİ”
İlk olarak babası Turgut Kalelioğlu’nu saygıyla andığını ifade eden Kalelioğlu, “Benim ailem sağ kökenli ve dedelerim Yassıada’da yattı. Eniştem AP’de milletvekilliği yaptı, babam AP’nin son belediye başkanıydı ve ben siyasette fazla yer almadım. Bugünkü parti yapısıyla o günkü parti yapısı arasında ciddi farklar var. Biz şu anda insan odaklı hizmet götüreeksek, burada partinin önemi büyük. Ben CHP’ye kendimi biraz daha yakın buldum ve CHP’den girip yoluma devam ediyorum. İlk başta seçmen tabanında bazı itirazlar oldu ve şu anda aramız gayet iyi. Benim onlarla ve onların da benle bir problemi yok” ifadelerini kullandı.

“2012’DE FETÖ’NÜN TERÖR ÖRGÜTÜ OLDUĞUNU SÖYLEDİM VE BENİM TİCARİ İTİBARIMLA OYNANDI”
         Şirketinin FETÖ tarafından bilinçli olarak iflas sürecine itildiğini dile getiren Asım Kalelioğlu, şöyle konuştu: “Benim Irak’taki şantiyelerim çalışıyor ve beni sıkıntıya sokan 2012’de FETÖ’ye yaptığımız kavgaydı. O zaman FETÖ ve şu andaki iktidar yan yanaydı. O dönemde FETÖ’nün önde gelenleri AKP’nin milletvekili adayıydı. Ben buna karşı çıktım ve benim ticari itibarımla oynandı. Bize ilk haczi Bank Asya yolladı. O zaman bunlar kötü değildi ve AKP’yle beraberdi. Ben bunların örgüt olduğunu söyledim ve herkes bana yanlış biliyorsun dedi. Benim dilekçelerimi kimse dikkate almalı. Sonra 17-25 Aralık oldu ve herkes neyin ne olduğunu anladı ve düşmanlıklar başladıktan sonra, ben ilk defa mahkemeye dilekçemi verebildim.  O zaman dikkate alındım ve bu olana kadar ben her şeyimi kaybettim. Ticari bir faaliyetle bir bankanın üstünüze gelmesi demek, bütün bankaların geleceği demektir. Şirketin mallarını bankalara kaptırmamak ve işçilerin mağdur olmasını önlemek için iflas verdik. Bankalara kalsak faizi ödeyemeyiz. Fakat iflas verirsek, mal varlığımız önce işçilerin ve sonra diğer alacaklıların borçları yapılıyor. Şu anda kanun çerçevesinde bizim borçlarımız ödeniyor. Biz işin bu tarafında değiliz artık”.



“15 TEMMUZ GECESİ, FETÖ’YE KARŞI İLK SOKAĞA ÇIKANLARDAN BİRİYİM”
“Ben bu kavgayı ederken, onlar kol kola geziyordu ve ben bunlar terörist dediklerimde bana yanlış biliyorsunuz dediler. 15 Temmuz’da başımıza bomba yağdığında ilk sokağa çıkan bendim” diyen Kalelioğlu, şöyle devam etti: “Kamyonlarımla sokaktaydım ve bunlar terör örgütü oldu. Biz malımızı ve her şeyimizi kaybettik ve hakkımızı alamadık. Ben para istemiyorum ve itibarımı istiyorum. Son mahkemede bir kez daha bu konuyu gündeme getirdim.”
“Dilek Yılmaz’ı fabrikaya almanız, FETÖ’yle mücadelenizin bir sebebi mi?” sorusuna yanıt veren Kalelioğlu, “Ben kapımı herkese açarım ve kimseyi kapıda bırakmam. Ne olursa olsun bu anlayıştan vazgeçmem. Ben rakiplerimi sahada görsem kucaklıyorum. Ben onların ağabeyiyim, bunlar benim düşmanım değil, yarın seçim bittiğinde hepsi kardeşimiz. Kim kazanırsa başkanımız olur. Bazı çevreler bunu gerdirmeyi isteyebilir. Ben burada olduğum sürece ortamı gerdirmem.”

YARIN—HALK ET, HALK SÜT VE UŞAK İÇİN TORKU BENZERİ BİR PROJE…
 
Editör: TE Bilişim