CHP Uşak İl Başkanı Ali Karaoba, Diyanet İşleri Başkanı Ali Erbaş’ın, Ayasofya’daki Cuma hutbesinde, Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk’e lanet okumasından dolayı görevden alınması ve kanun gereği 1 yıldan 3 yıla kadar hapis istemiyle yargılanması gerektiğini belirtti.

Mehmet Kahveci: Masada oturan değil, sahada koşturan bir başkan olacağım Mehmet Kahveci: Masada oturan değil, sahada koşturan bir başkan olacağım

Geçtiğimiz Cuma günü, Ayasofya Camii’ndeki, Cuma hutbesinde, Türkiye Cumhuriyeti’nin kurucusu ve Kurtuluş Savaşı’nın önderi Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün mesnetsizce suçlanmasına tepki gösteren CHP Uşak İl Başkanı Ali Karaoba, “Bugün, Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk’ün ve Cumhuriyet’in değerlerini yıpratanların ödüllendirildiği bir dönemi yaşıyoruz. Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk’ün emriyle, 96 yıl önce, halkın dini duygularının istismar edilmemesi, vatanına ve milletine bağlı din görevlilerinin tayin edilmesi için kurulan Diyanet İşleri Başkanlığı da, kuruluş amaçlarından saptırılan kurumlar arasına girmiştir. Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk’ün kurduğu çatıda kendisine makam bulan Diyanet İşleri Başkanı Ali Erbaş’ın Ayasofya’daki sözleri, Cumhuriyet’in kazanımı olan bir kurumumuzun daha çürüdüğünün göstergesidir. Ali Erbaş ve O’nun gibiler, bugün oturduğu makamı ve özgürce ibadet etmeyi de, mesnetsizce saldırdıkları Gazi Mustafa Kemal Atatürk’e borçludurlar” dedi.

DİYANET İŞLERİ BAŞKANI GÖREVDEN ALINMALI, CUMHURİYET SAVCILARI SORUŞTURMA BAŞLATMALI

Atatürk’e isim vermeden lanet okuyan Diyanet İşleri Başkanı Ali Erbaş’ın derhal görevden alınmasını isteyen Ali Karaoba, Cumhuriyet Savcıları da göreve çağırdı. Diyanet İşleri Başkanı Ali Erbaş’ın, 25 Temmuz 1951’de Adnan Menderes döneminde çıkan 5816 sayılı Mustafa Kemal Atatürk’e karşı işlenen suçlarla ilgili kanunun 1’inci maddesine göre yargılanması gerektiğini kaydeden Karaoba, “AKP iktidarının bir an önce, Atatürk’e lanet okuyan Ali Erbaş’ı görevden alması lazım. Ayrıca Cumhuriyet Savcıları da bu hutbeyle ilgili soruşturma başlatmalı ve Ali Erbaş, Atatürk’e hakaret suçundan, 1 yıldan 3 yıla kadar hapis cezasıyla yargılanmalı” ifadelerini kullandı.

NE YAPARLARSA YAPSINLAR, TÜRK MİLLETİ’NİN ATATÜRK’E OLAN SAYGI VE SEVGİSİNİ YOK EDEMEZLER

Cumhuriyet’in kurucusu Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk’ün halkın gönlünde ayrı bir yerinin olduğunu dile getiren Karaoba, şöyle konuştu: “Dünyanın kabul ettiği ve saygı duyduğu önderlerin başında yer alan Atatürk’ü, itibarsızlaştırmak, bugüne kadar sayısız ve mesnetsiz iftiralar ortaya atıldı. Fakat hiçbiri amacına ulaşamadı. Çünkü Atatürk, bu toplumun ortak değeridir ve halkın gönlündeki yeri ayrıdır. Türk toplumu, milli mücadele döneminde varını yoğunu ortaya koyarak, kurtuluş mücadelesine öncülük yapan Atatürk’ü diğer 100 yıl, 100 asır da geçse asla unutmayacaktır. Fakat O’na hakaret edenler, itibarsızlaştırmaya çalışanlar ve din istismarcılığı ile menfaat sağlamak isteyenler ise, eninde sonunda tarihin çöplüğündeki yerini alacaklardır”. Karaoba, tüm Uşak halkının ve İslam aleminin mübarek kurban bayramını tebrik ettiğini sözlerine ekledi.

Editör: TE Bilişim