Bağımsız Türkiye Partisi (BTP) Uşak İl Başkanlığı olağan kongresinde delegelerin tamamının oylarını alan Halil İbrahim Çakın, il başkanı seçildi. Bağımsız Türkiye Partisi (BTP) Uşak İl Başkanlığı olağan kongresinde delegelerin tamamının oylarını alan mevcut Başkan Haili İbrahim Çakın, yeniden il başkanı seçildi. İl Kongresi sırasında solan dışında şehitlerin ruhuna bin 300 kişiye lokma dağıtıldı. Atatürk Kültür Merkezi 2 Nolu toplantı salonunda düzenlenen kongreye, Uşak Alevi Kültür Derneği Başkanı Fikret Sağdemir katıldı. Sağdemir, delegelerin oyları ile divan başkanı seçildi.. Kongre saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşının okunmasıyla başladı.

 “HAYDAR BAŞ HOCAMIZI DİNLEMİYORUZ”

Tek liste ile gidilen seçimler sonrası bir açıklama yapan İl Başkanı Halil İbrahim Çakın, “Türkiye’nin batısında yer alan insanlar evlerinden çıkamıyorlar, doğu ve güneydoğu insanımız da evine gidemiyor evine giremiyor. Bak biz evimizden çıkamıyoruz onlar evlerine giremiyorlar. Bakın bugün Türkiye tablosu Suriye tablosunu neredeyse aratacak noktaya geliyor. Bu gidişatın sonu iç savaştır. Bugün medyaya baksanız televizyonlara baksanız Türkiye bildiğin Avrupa bir de sokağa çıksanız derseniz ki burası Suriye. Bu nasıl garabet? Aynı balkan savaşı dönemindeki tabloyu yaşıyoruz. balkan savaşları sırasında İstanbul’da o zamanın gazeteleri ordumuz muzaffer savaşı kazandık başlıkları atarken elin Bulgar’ı Çatalca’ya kadar İstanbul’un neredeyse içine kadar girmiş vaziyetteydi. Osmanlı Avrupa’daki topraklarının tamamını kaybetmişti. Değerli kardeşlerim bu iş böyle çözülmez, ülkeyi yönetenler olarak ve biz dün olduğu gibi bugünde Prof. Dr. Haydar Baş beyin ikazlarını dinlemiyoruz ve bunun bedelini ödüyoruz ve ödemeye de devam edeceğiz. Ne zaman aklımız başımıza gelir, bu hadiseleri 30 yıl öncesinden gören Bağımsız Türkiye Partisi Genel Başkanı Prof. Dr. Haydar Baş beyi dikkate alırız o zaman bizim işlerimiz düzelir” dedi.

Kongrede ayrıca Asıl üyeler, yedek üyeler, disiplin Kurulu ve Büyük Kongre Delegeleri seçimleri de gerçekleştirildi. Seçim sonunda yeni yönetim kurulu ve diğer organlara şu isimler seçildi:

Yönetim Kurulu Üyeleri: Ahmet Erk, Sevgi Çelmeli, Fatma Kozak, Ahmet Kozak, Ahmet Hamdi Çelmeli, Nesrin Açıkgöz, Halil Kaya,

İl Disiplin Kurulu: Zuhal Çulha, Elif Aksu, Adnan Bal,

Özkan Yalım'dan zam açıklaması: Yaptım ama bir sorun bakalım niye yaptım! Özkan Yalım'dan zam açıklaması: Yaptım ama bir sorun bakalım niye yaptım!

Büyük Kongre Delegeleri: H. İbrahim Çakın, Adil Ertaş, Yaşar Gediz, Ahmet Kozak, Ramazan Uğur, Erdoğan Savaş, Havva Çakın, Mustafa Toy.

Editör: TE Bilişim