Uşak’taki afaki zamların düşürülmesi için teklif sunacaklar! Uşak’taki afaki zamların düşürülmesi için teklif sunacaklar!
 BASRİ BAŞKAN BAKAN BOZKIR’I KAHKAHALARA BOĞDU

Esprili kişiliği ile tanınan AK Parti Uşak İl Başkanı Basri Yıldırım, Uşak’a gelen AB bakanı ve Başmüzakereci Volkan Bozkır’ı da kahkahalara boğdu. İl Başkanı ve Bakan arasındaki espri bombardımanı salonu da kahkahalarla çınlattı.

AK Parti Uşak İl Başkanı Basri Yıldırım’ın esprilerinden AB bakanı ve Başmüzakereci Volkan Bozkır da nasibini aldı. AK Parti Uşak İl Teşkilatı Danışma Meclisi Ekim ayı değerlendirme toplantısında konuşan Yıldırım, “AB Bakanından İl Başkanı olarak ne isteyebilirim? Diye bir hafatdır hiç uyumadan düşündüm. Sonunda Uşak için bir AB projesi istemeye karar verdim” deyince, Bakan Bozkır kahkahalarını tutamadı ve dakikalarca güldü. Bakan Bozkır da Yıldırım’a fıkra ile cevap verince AKM Salonu kahkahalarla çınladı.

“Bugün aramızda AB Bakanı ve Başmüzakereci Sayın Volkan Bozkır’ı ağırlamaktan şeref duyuyoruz” diyerek sözlerine başlayan Yıldırım, “Türkiye Cumhuriyeti tarihinde dönem olarak AK Parti dönemi bir yükseliş dönemidir.  Bu dönemde hayaller gerçek olmuş, insanımızın ve ülkemizin gelecek hayalleri pekişmiştir. AK Parti yönetimi Memleketimizin çehresini değiştirmiştir. Ekonomiden sağlığa, ulaşımdan eğitime insanımıza haklı bir özgüven kazandırdı. Ekonomimiz büyüdü. Ülkemiz, dünyada ve bölgesinde sözü geçer hale geldi. AK Partinin hedefi olan 2023, 2051 ve 2071 Türkiye’sine güvenle, itibarlı ve istikrarlı hale getirmek için çok çalışacağız. Çözüm sürecini hayata geçirip, paralel yapı ve memleketimize musallat olan unsurları temizleyeceğiz. Başbakanımız Prof. Dr.Sayın Ahmet Davutoğlu yönetiminde 2015 seçimlerine hazırlanıyoruz. 30 Mart yerel seçimleri ve Cumhurbaşkanlığı seçimlerinde kazandığımız zaferin sarhoşluğunu yaşamadan başarılı olmak için gece gündüz çalışacağız” dedi.

YILDIRIM BİR HAFTA UYUYAMAMIŞ

AB Bakanı ve Başmüzakereci Volkan Bozkır’ın Uşak’a geleceğini öğrenince neler yaptığını anlatan Yıldırım, “Sayın Bakanım. Uşak’a ne zaman bir bakan gelse tüm kamuoyu sevinir ve heyecanlanır. Sonra, “Sayın Bakan acaba Uşak’a ne getirecek? İl başkanı Sayın bakan’dan ne isteyecek?” diye merak içerisinde kalır. Ben de bir haftadır AB Bakanından ne isteyebilirim diye düşündüm düşündüm. İşin içinden çıkamadım. Sonunda karar verdim. Ağanın eli tutulmaz diyerek sayın bakanımızdan, Uşak’ın çehresini değiştirecek, ekonomik katkıda bulunacak bir AB projesi istemeye karar verdim” deyince, Bakan Bozkır ve salonda bulunanlar kahkahalarla gülmeye başladı. Bakan Bozkır, Yıldırım’ın bu isteği karşısında dakikalarca kahkahalarla güldü.

BAKANDAN FIKRALI CEVAP

Bakan Bozkır Yıldırım’a bir fıkra anlatarak cevap verdi:

“Temel New York’a gitmiş. Bakmış herkes bilgisayara girip bir soru soruyor. O da bir şeyler yazınca bilgisayar patlamış. Demişler, “Sen ne yazdın da bilgisayar patladı?” O da demiş ki, “Valla ne var ne yok? Diye sordum. Bilgisayar patladı.” Başkan öyle bir laf etti ki; sanki AB Bakanı Uşak’a ilk kez geliyor. Sanki AB de Uşak’a ilk kez geliyor. Başkan yüzümüze eldiveni vurup bizi düelloya davet etti. Şimdiye kadar Uşak için 382 AB projesi kabul edildi. Bu projeler için 20 milyon 7 Euro kaynak Uşak’a aktarıldı. Uşak Üniversitesinde Uşak için genç istihdamın teşvik edilmesi operasyonel programı projesi için 4,4 milyon Euro AB kaynaklarından sağladık. Uşak Arkeoloji Müzesinde, “Karun Hazineleri Barış ve İşbirliği yolunda” projesi için 95 bin Euro kaynak ayırdık. Yerel yönetimler için 3,5 milyon TL, Kadın girişimciler için hazırlanan proje için 450 bin Euro harcanarak 450 kadına eğitim verildi. UTSO tarafından yürütülen Almanya- Türkiye İşbirliği istihdam programı için 150 bin Euro AB kaynaklarından Uşak için harcandı. Ne yazık ki biz proje yazmasını bilmiyoruz. Birçok proje AB’den geri dönüyor. Bu konuda eğitim programları hazırlamayı düşünüyoruz.”

                                                                  HABER- FOTOĞRAF: SALİH KILINÇ

Editör: TE Bilişim