Uşak’taki afaki zamların düşürülmesi için teklif sunacaklar! Uşak’taki afaki zamların düşürülmesi için teklif sunacaklar!
16 Nisan’da yapılacak olan Anayasa değişikliği referandumu programı kapsamında, Uşak’ta bir miting yapıyor. Başbakan Binali Yıldırım’ın az sonra, 15 Temmuz Şehitleri Meydanı’nda olması ve burada halka hitap etmesi bekleniyor. Yaklaşık 10 bin kişinin yer aldığı meydanda; AK Parti Uşak Milletvekilleri Mehmet Altay ve Alim Tunç, Uşak Belediye Başkanı Nurullah Cahan, İl Başkanı Servet Kuş, İl Genel Meclisi Başkanı Mehmet Nacar, ilçe belediye ve teşkilat başkanları da yer alıyor…

UŞAKLI SİYASETÇİLER BİRER KONUŞMA YAPTILAR
Miting öncesinde AK Parti Uşak İl Başkanı Servet Kuş, bir selamlama konuşması yaptı. Servet Kuş, Uşak'tan ve Türkiye'den evet oyunun çıkacağını ve sistemdeki aksaklıkların önleneceğini belirtti. Kuş, Türkiye'nin 2023, 2053 ve 2071 hedefleri için evet oyu verilmesini belirterek, "Sayın Cumhurbaşkanımız ve Başbakanımız bu ülkenin bekası için çalışıyor. Bizler teşkilatlar olarak ve vatandaşımızla birlikte yanlarındayız" dedi.  Uşak Belediye Başkanı Nurullah Cahan da halka hitaben bir konuşma yaptı ve 16 Nisan'da sandıktan evet oyu çıkacağını ifade etti. AK Parti Milletvekilleri Mehmet Altay ve Alim Tunç da birer konuşm a yaparak,  vatandaşın ferasetinin en doğru kararı vereceklerini ifade ettiler. 

16 Nisan’da yapılacak olan Anayasa değişikliği referandumu programı kapsamında, Uşak’ta bir miting yaptı. Başbakan Binali Yıldırım’ın az sonra, 15 Temmuz Şehitleri Meydanı’nda  yaklaşık 10 bin kişiye hitap ediyor. Başbakan Binali Yıldırım’a; AK Parti Uşak Milletvekilleri Mehmet Altay ve Alim Tunç, Uşak Belediye Başkanı Nurullah Cahan, İl Başkanı Servet Kuş, İl Genel Meclisi Başkanı Mehmet Nacar, ilçe belediye ve teşkilat başkanları eşlik etti. Başbakan konuşmaya başladı. İşte Başbakan’ın konuşmasından satır başları:

İŞİ ŞANSA BIRAKMAYALIM, TEK BAŞINA İKTİDAR OLSUN
Milletimiz için demokrasi için önemli bir halkoylaması var. 16 Nisan’da önemli bir oylama var. Uşak’ın 16 Nisan’a hazır olduğunu görüyorum. Türkiye gelecek hedeflerine, 2023 hedeflerine, büyük Atatürk’ün işaret ettiği muasır medeniyetler seviyesine bu anayasa ile gidip değiştireceğim diyeceksiniz. Uşak işi bitirmiş ve size yakışanı yapıyorsunuz. Şu anda Cumhurbaşkanımız, Allah’a şükür işbaşında ve memleket için gece gündüz demeden gayret ediyor. Başbakan kardeşiniz gene canla başla çalışıyor. Bakanlarımız,meclisimiz çalışıyor ve hep gayret ediyoruz.Amacımız memleketin daha ileriye gitmesi ve milletimizin dertlerine derman olmak ve sorunlarını çözmek. Şu anda bir sorun  var. Sorun yok deniliyor. Tamam şu anda sorun yok ama bu böyle olacak diye bir garanti yok. Niye? Bakın 7 Haziran’da seçim oldu ve hiçbir parti tek başına iktidar olacak çoğunluğu alamadı. Ama HDP diye bir parti çıktı ve bizim arkamızda kandil var sizi bir kaşık suda boğarız dedi. Türkiye’ye meydan okudu. Öyle bir değişiklik getirelim ki tek başına bir hükümet çıksın. İşi şansa bırakmayalım. Bugün AK Parti ve yarın başka birisi olsun. Tek başına güçlü iktidar olunsun. Bu bölgede güçlü olunmazsa işimiz zor ve biz bunun mecburiyetindeyiz. Onun için bu değişikliği getirdik.
 
14 yıl bize yetki verdiniz ve her zaman bize güvendiniz. Bizler de boş durmadık. Yollar, hastaneler, köprüler yaptık. Çiftçinin gencin yanında olduk. Bunları yaparken de engelleri aştık. Darbelerle mücadele ettik. 367, e-muhtıralar çıkardılar. Bizler bu işi millete soralım dedik, Uşak’a, Denizli’ye, İzmir’e, Aydın’a, Hakkari’ye, Sinop’a ve Türkiye’nin her iline sorduk. Vatandaş Cumhurbaşkanını ben seçeceğim dedi ve Tayyip Erdoğan’ı Cumhurbaşkanı yaptı. Şimdi yaptığımız iş seçtiğimiz Cumhurbaşkanlığına uygun Anayasa değişikliğidir. Bakın yine boş durmadılar ve yine ders almadılar. Bu darbe zihniyeti, Gezi olaylarını başlattılar, ülkeyi karıştırmaya ve vatandaşı bir birine düşürmeye başladılar. Onda da başarılı olamadılar ve 17-25 Aralık’ta FETÖ’cüler işbaşına geldi ve hükümeti yıkmak istediler. Onu da başaramadılar ve 15 Temmuz oldu. O gece Uşak bu meydandaydı ve ay yıldızlı bayraklarla bunlara hak ettiği cevabı verdiniz. Bu millet büyük millet ve bu milletle kimse bilek güreşi yapamaz. FETÖ, PKK’sı ve DEAŞ’ı alayı gelse bu millet hepsinin hakkından gelir. Darbecileri püskürttük ve inlerine girdik. Şimdi hepsi hesabını veriyor. Hesap verecekler, şehitlerin ve gazilerin hesabını verecekler. Sevgili kardeşlerim engelleri aşa aşa bugünlere geldik. Ancak diyoruz ki, bu güçlü iktidar kalıcı hale gelsin, burada durmasın ve bu işi şansa bırakmamayız. Türkiye’de istikrarı kalıcı hale getiremezsek, elde ettiğimiz bu kazançlarımız birer birer yok olur.

7 HAZİRAN’DA HDP 3-5 VEKİL FAZLA ALINCA TÜRKİYE’YE MEYDAN OKUDU
AK Parti, 7 Haziran’da hükümet kurma çoğunluğunu kaybetti ve 5 buçuk ay sürdü. Bölücü parti HDP meydan okumaya başladı. 3-5 tane fazla milletvekili alınca, kendini Türkiye’nin sahibi hissetti. Türkiye’nin güçlü iktidara ihtiyaca var ve 16 Nisan’da yapılacak referandumla hükümet kuruldu, kurulmadı işini geride bırakıyoruz. Bu sistem 2019’da başlayacak. Şimdi o yalanı söylüyorlar ve 16 Nisan’dan sonra yeni sistemin devreye gireceğini söylüyorlar. 2019’da meclis ve cumhurbaşkanı seçimi birleşecek. Önümüze 2 sandık gelecek. Birisi Cumhurbaşkanı ve diğeri meclis seçimi, yani milletvekilleri seçimi. Cumhurbaşkanı kimi seçerseniz, seçim bittiği akşam, Türkiye’yi idare edecek ismi belirliyorsunuz. Meclise bırakmıyorsunuz ve hükümete güven oyunu siz veriyorsunuz. Diğer yandan milletvekillerini seçiyorsunuz ve onlar gidip mecliste kanunları yapıyor. Cumhurbaşkanını, bakanları ve yardımcılarını denetliyor.

10 YILDAN FAZLA KİMSE CUMHURBAŞKANLIĞI YAPAMAZ
5 yıl geçti, her şey yolunda, beğendiniz, Cumhurbaşkanı ve hükümet iyiyse bir 5 yıllığına daha seçiyorsunuz. Ondan sonra ya çok iyi devam et, yok. 10 yıl sonra ne kadar başarılı olursa olsun, değişecek. Çünkü gelecek nesillere ve yeni idarecilere şans veriyor.

SUÇUN ASKERİ VE SİVİLİ OLMAZ, SUÇ SUÇTUR
Yargı, yeni değişiklikle tek hale geliyor. Şimdi ne var, askeri ve sivil yargı var. Yahu suçun askeri ve sivili olur mu, suç suçtur. İşte asker kılığına girenlerin 15 Temmuz’da yaptıklarını gördük. Devletin parasıyla alınan tankları çalıp, milletin üzerine ateş ettiler.

SÜREKLİ GÜÇLENELİM VE ETRAFIMIZDAKİLER HOROZLANMASIN
Türkiye değişti, çok büyük otoyollar yaptık, güzel hizmetlere imza attık. 14 yıl sizlerin desteği ile AK Parti olarak destan yazdık. Bizden önce, bunların hiçbiri yapılmamıştı.  Bizler bu kazanımların kaybedilmemesini ve sürekli kazanılmasını istiyoruz. Sürekli kazanınca ne olacak, Türkiye güçlenecek ve etrafındakiler horozlanmayacak. Herkes haddini bilecek. Bugün AK Parti, yarın başka parti.

BOZUK PLAK GİBİ HAYIR HAYIR DİYECEĞİNE EVET DE İKTİDAR OL
Hayır hayır diye bozuk plak gibi diyeceğine, sen de evet de ve milletin gözüne gir iktidar ol. Cumhurbaşkanlığı hükümeti sistemiyle ekonomi şaha kalkacak. Çok daha büyüyeceğiz. AK Parti döneminde bir Türkiye’yi 3 Türkiye yaptık. Şaka değil. 2001 krizini gençlerimiz belki hatırlayamaz. Yazar kasa, Anayasa kitapçığı, batan bankalar,  Türkiye’nin yerle bir olduğu ve IMF’nin kasamıza el koyduğu o günleri hatırlayın. İşte Türkiye bugünleri bir daha yaşamasın diye, diyoruz. Erdoğan için değil, her doğan için buna ihtiyacımız var. Terörle mücadele daha da gelişecek ve artacak. Kaçacak delik arıyorlar. Dün Siirtte ve Hakkari’deydim. Tıpkı Uşak gibi ayyıldızlı bayraklar dalgalanıyor. Daha önce burada insanlar bayraklarını çıkaramıyorlardı. Vatandaş sindirilmişti. Şimdi vatandaş ve devlet bir olmuş, teröristler de kaçacak delik arıyorlar. Nereye giderse gitsenler, peşlerindeyiz ve enselerindeyiz. Bak ne diyor, 16 Nisan’da tek vatan,tek devlet, tek millet ve tek bayrak için kararımız evet. Uşak’a yakışan da budur. Türkiye dış politikasında daha güçlü olacak. Yatırımlar  daha hızlanacak, yeni iş ve aş imkanları ortaya çıkacak. Uşak büyük ve güçlü Türkiye’ye hazır mı? Türkiye’nin önünü açacak sisteme hazır mısınız?

 
 
Editör: TE Bilişim