Eşme Belediyesi'nin borcu açıklandı! Borcun yüzde 68'i yol ve kanalizasyon için İller Bankası'na Eşme Belediyesi'nin borcu açıklandı! Borcun yüzde 68'i yol ve kanalizasyon için İller Bankası'na
Başbakan Binali Yıldırım, kentin beklentisi olan havalanı için müjdeyi verdi. Uşak  tarhahasını da marka haline getireceklerini söyleyen Başbakan Binali Yıldırım, yatırımları anlattı.



Uşak’ın yüzde 64’le evet oyu çıkarmasını isteyen Başbakan Yıldırım,  “14 yılda Uşak’a 4,5 katrilyon yatırım yaptık. Gelirken gördüm, mezbelelik yer kentsel dönüşümle ne güzel hale gelmiş. Uşak’a yakışan bir hal almış. Uşak’ta sadece 1 yılda 47 milyon dolar ihracat yapılıyordu, bugün bu rakam 251 milyon dolara çıkmış. Uşak Devlet Hastanesi, 400 yataklı güzel bir eser olmuş. Toplam 4 bin konut, 12 spor tesisi, KETEM, nükleer tıp merkezi yaptık. Uşak Üniversitesini kurduk, bütün ilçelerimize MYO açtık. Uşak’a 31 bin üniversiteli geldi ve bu ekonomi demek. Türkiye’de ilk defa 2 ili kapsayan birisi Uşak’ta ve diğeri Afyonkarahisar’da Teknoloji Geliştirme Merkezi kurduk. 92 bin dönüm araziyi suyla buluşturduk. Uşak’a doğalgaz geldi mi? 900 milyonluk Uşak çiftçisine destek verdik. Uşak’ın tarhanası çok meşhur. Uşak tarhanasını dünya markası yapacağız" dedi. 



UŞAK'TA UÇUŞLAR YİNE BAŞLIYOR
Yıldırım, "Uşak’ı Afyon, Kütahya ve İzmir’e bağladık ve şimdi Denizli kaldı. Gediz üzerinden yine Kütahya merkeze bağlıyoruz. Lojistik merkezi hizmete aldık. Uşak havalimanı var. Buraya seferleri başlatmıştım, ancak daha sonra seferler durmuş. Tekrar seferler başlayacak ve Uşak’tan uçuşlar devam edecek. Burada uçak olmayınc a Zafer’e gideceksiniz. Orası da Uşak’ın hizmetinde olacak" dedi. Çevre yolunun istimlaklardan dolayı biraz uzadığını belirten Başbakan Yıldırım, "Bunu 2018'de bitireceğiz ve şimdi sıkı durun, Ankara - İzmir arasındaki hızlı treni Uşak'tan geçiriyoruz. Ve 2019'da hızlı tren Uşak'ta hizmet verecek" dedi. 

Editör: TE Bilişim