Uşak’taki afaki zamların düşürülmesi için teklif sunacaklar! Uşak’taki afaki zamların düşürülmesi için teklif sunacaklar!
USAKPORT.COM// Uşak Belediye Meclisi’nin bugün yapılan olağanüstü toplantısında, Başkan Nurullah Cahan, yurtların yapımıyla ve alkollü içki satan mekanlarla ilgili tutumundan dolayı, CHP Grup Başkanvekili Mehmet Karakoç’a yüklendi. Cahan, “Yurt yapımına destek olmamız lazım. Fakat CHP’nin ve Mehmet Karakoç kardeşimizin bu olumsuz tavrını anlayamıyorum. İlin yurda ihtiyacı var ve bunun giderilmesi için bizim de elimizi taşın altına koymamız lazım” dedi.

Uşak Belediye Meclisi, İmar Komisyonu’nda karara bağlanan 10 gündem maddesi için, bugün, olağanüstü toplantı yaptı. Uşak Belediye Başkanı Nurullah Cahan’ın başkanlığındaki toplantı, Belediye Meclisi Salonu’nda gerçekleşti. Toplantıda dörtyolda bulunan ve belediyeye ait olan marketin akaryakıt istasyonuna çevrilmesi oy çokluğu ile kararlaştırılırken, kente yeni yurt yapımı için ve şehir merkezinde daha önce ruhsat verilen alkollü içkili yerlerin bölgeden çıkarılması da oylandı.

CHP, grubu yurt yapımı ve alkollü içkili mekanların plandan çıkarılmasıyla ilgili kararlara olumsuz görüş bildirdi ve ret oyu verdi. CHP Grup Başkanı Mehmet Karakoç, oy çokluğu ile kabul edilen maddelerin hukuka aykırı olduğunu ve yurt yapımı için daha önceden verilen mahkeme kararlarının yer aldığını ifade etti. Karakoç, “Bu maddeler hukuka aykırıdır ve bizler hukukun üstünlüğüne inanıyoruz. Bu nedenle söz konusu maddelere tavrımız olumsuzdur” dedi.

Oylama sırasında görüşlerini belirten Uşak Belediye Başkanı AK Partili Nurullah Cahan, CHP’nin tutumunu eleştirdi. Yurt yapımının kentin ihtiyacı olduğunu dile getiren Başkan Cahan, “Daha önce de bir yurt yapımı için karar verdik ve yine karşı çıkmıştınız. Bugün sizin karşı çıktığınız yurtta tam 2 bin 800 öğrencimiz barınacak. İlimiz sürekli büyüyor ve üniversite öğrenci sayımız giderek artıyor. Bu kadar öğrenci nerede kalacak. Bunu bile bile CHP’nin ve Mehmet Karakoç kardeşimizin bu olumsuz tavrını anlayamıyorum. Bizler yurt yapımına her zaman destek vereceğiz ve ne gerekiyorsa yapacağız” dedi.

Alkollü içki satan yerlerle ilgili de konuşan Cahan, “Bu tip mekanlar şehir içinde ciddi rahatsızlık veriyordu. Bizler belediye olarak herkesin yaşam tarzına saygı duyduk ve onlar için özel bir yer oluşturduk. Fakat CHP buna da karşı çıkıyor. Bazı kararlar alınırken işin içine siyaset giriyor. Biz herkesin görüşüne saygılıyız” diye konuştu.
 
Editör: TE Bilişim