AK Parti Uşak Milletvekili Güneş: Takdiri ilahi AK Parti Uşak Milletvekili Güneş: Takdiri ilahi
AK Parti Uşak İl Başkanı Basri Yıldırım’ın yeniden seçildiği 5. Olağan İl Kongresi’nin onur konuğu olan Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu, kente normal şartlarda 12 gölet yapılacağını belirterek, “Fahri hemşerilik olduğu için bu sayıyı 2 ile çarpıyorum. 24 baraj göleti Uşak’a kazandıracağız” dedi. Veysel Eroğlu, 2015 seçimlerinden kentten 3 milletvekilinin çıkarılması için daha yoğun bir çalışma yapılmasını istedi. 
AK PARTİ UŞAK İL BAŞKANI BASRİ YILDIRIM’LA YOLA DEVAM
Atatürk Kültür Merkezi’nde yapılan AK Parti Uşak İl 5’inci Olağan Kongresi’nde yeniden aday olan İl Başkanı Basri Yıldırım, tek listeyle girdiği seçimle bir kez daha göreve getirildi. Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu’nun onur konuğu olarak katıldığı kongrenin Divan Başkanlığını AK Parti Teşkilatlardan Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Süleyman Soylu yaptı. AK Parti Yerel Yönetimlerden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Abdülhamit Gül, Sakarya Milletvekili Hasan Ali Çelik, Burdur Milletvekili Bayram Özçelik’in misafir olarak katıldığı kongrede, Belediye Başkanı Nurullah Cahan, Uşak Milletvekilleri İsmail Güneş ve Mehmet Altay, ilçe başkanları, daha önce görev yapan il başkanlar ve teşkilat mensupları da yer aldı. Kongrenin açılış konuşmasını yapan İl Başkanı Basri Yıldırım, partisinin 2015 seçimlerinden başarıyla çıkacağını belirtti. Muhalefet partilerinden aday adayı olmak isteyenlere seslenen İl Başkanı Basri Yıldırım, “İlçe kongrelerimiz kardeşlik havasında geçti ve hep 2015’te başarı sözü verdik. Yeni il teşkilatı olarak Uşak’tan 3 milletvekili sözü veriyoruz ve yeni Anayasa’nın yapılması için elimizden geleni yapacağız. Muhalefet partisine oy verenler, parti yönetimlerinin farklı gruplarla yaptığı pazarlıkları gördü. Buradan muhalefet partilerinden aday adayı olmak isteyen arkadaşlarımıza seslenmek istiyorum. Hiç boşuna paranızı, vaktinizi ve enerjinizi çarçur etmeyin” dedi. Uşak’tan 3 milletvekili istediklerini kaydeden AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Abdülhamit Gül, Türkiye genelinde kongrelerin büyük bölümünü bitirdiklerini ve adım adım büyük kongreye gittiklerini söyledi. Son dönemlerde Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’la aynı düşünceyi paylayan sanatçı ve aydınların linç edildiğini kaydeden Abdülhamit Gül, son olarak yazar Alev Alatlı’nın hedef alındığına dikkat çekti. Abdülhamit Gül, “Türkiye’de hükümetin veya cumhurbaşkanının yanında olan sanatçı ve aydınlar topa tutuluyor. Oysa CHP Genel Başkanı’nın tıpış tıpış sandığa gideceksiniz dayatması görmezden geliniyor” diye konuştu. 
VEYSEL EROĞLU’NDAN 24 BARAJ GÖLET SÖZÜ
Uşak’ı en çok ziyaret eden bakan olduğunu dile getiren Orman ve Su İşleri Başkanı Prof. Dr. Veysel Eroğlu, kentteki yatırımları yakından takip ettiğini ve 2015 seçimlerinden 3 milletvekili istediğini ifade etti. AK Parti’nin hizmet anlayışının diğer siyasi partilerden ayrı olduğunu anlatan Veysel Eroğlu, eğitim, sağlık, ulaşım ve güvenlik bazındaki hizmetlerin daha önceki dönemlere göre nitelik ve nicelik bazında arttığını söyledi. Veysel Eroğlu, “Uşak’ın bütün meselelerini yakından takip ediyoruz ve sürekli gölet yapımına dair talepler alıyorum. Uşak’ı baraj ve göletler şehri yapacağız. 1000 günde 1000 gölet projesi kapsamında, size düşen 12  göletti. Ama fahri hemşerilik olduğu için 2 ile çarpmam lazım. Dolayısıyla size 24 baraj gölet yapacağız” dedi. CHP’li Yalova Belediyesi’nin kestiği ağaçlarla ilgili konuşan Veysel Eroğlu, “Gezi Parkı’ndan birkaç tane çalılık kesildi diye ortalığı ayağa kaldırdılar. Amaç ağaç değildi, bunu hep söyledik. Şimdi CHP’li belediye yol yapımı için bizden izinsiz, 180’in üzerinde ağacı kesti. Bize deselerdi, ağaçları kökünden sökerek hiçbir zarar görmeden başka bir yere naklini yapardık. Araç ve ekipman desteğini verir bu işi çözerdik. Bu duruma üzüldük ve kesilen her ağaç için 18 bin fidan dikeceğiz. CHP’nin ayıbını biz kapatacağız” dedi. 
AK PARTİ’NİN YENİ İL YÖNETİMİ
Basri Yıldırım önderliğindeki yeni Uşak AK Parti İl Yönetimi’nde şu isimler yer aldı: Talip Gümüş, Bahattin Peker, Mehmet Fatih Gündüz, Kevser Tuğrul, Emre Türkay, Ersoy Başakçıoğlu, Emine Özgür, Nurullah Erkan,  İbrahim Gümüşsoy, Kadir Acar, İbrahim Raşit Aslan, Özlem Yürür, Suna Sönmez, Müşrik Tufan, Pervin Gezer, Hikmet Kahraman, Osman Çetinkaya, Yusuf Avşar, Emin Gündüz, Servet Kuş, Hamdi Çağrıkoca, Safiye Şarbay, Mehmet Demirhindi, Ömer Çınar, Tekin Yeşil, Erdal Altay, Tuğba Özbek, Mehmet Şişman, İsmail Vural, Ayten Çolak, Cafer Çankaya, Emel Sakallı, Hüseyin Karakutlu, Tahsin Ersoysal, Tekin Yeşil. Hakan Katmer ve Sabri Mıdık

Editör: TE Bilişim