Muhammet Gür, Cumhurbaşkanı Erdoğan ve Mansur Yavaş’la aynı kaderi yaşıyor Muhammet Gür, Cumhurbaşkanı Erdoğan ve Mansur Yavaş’la aynı kaderi yaşıyor
16 Nisan’da yapılacak olan Anayasa değişikliği referandumu programı kapsamında, Uşak’ta bir miting yaptı. Başbakan Binali Yıldırım’ın az sonra, 15 Temmuz Şehitleri Meydanı’nda  yaklaşık 10 bin kişiye hitap ediyor. Başbakan Binali Yıldırım’a; AK Parti Uşak Milletvekilleri Mehmet Altay ve Alim Tunç, Uşak Belediye Başkanı Nurullah Cahan, İl Başkanı Servet Kuş, İl Genel Meclisi Başkanı Mehmet Nacar, ilçe belediye ve teşkilat başkanları eşlik etti. CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’na yüklenen Başbakan Binali Yıldırım, “Bozuk plak gibi her gün hayır hayır diyeceğine, evet de ve milletin desteğini alıp iktidar ol” dedi.
 
BOZUK PLAK GİBİ HAYIR HAYIR DİYECEĞİNE EVET DE İKTİDAR OL
CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’na yüklenen Başbakan Binali Yıldırım, “Hayır hayır diye bozuk plak gibi diyeceğine, sen de evet de ve milletin gözüne gir iktidar ol. Cumhurbaşkanlığı hükümeti sistemiyle ekonomi şaha kalkacak. Çok daha büyüyeceğiz. AK Parti döneminde bir Türkiye’yi 3 Türkiye yaptık. Şaka değil. 2001 krizini gençlerimiz belki hatırlayamaz. Yazar kasa, Anayasa kitapçığı, batan bankalar,  Türkiye’nin yerle bir olduğu ve IMF’nin kasamıza el koyduğu o günleri hatırlayın. İşte Türkiye bugünleri bir daha yaşamasın diye, diyoruz. Erdoğan için değil, her doğan için buna ihtiyacımız var. Terörle mücadele daha da gelişecek ve artacak. Kaçacak delik arıyorlar. Dün Siirtte ve Hakkari’deydim. Tıpkı Uşak gibi ayyıldızlı bayraklar dalgalanıyor. Daha önce burada insanlar bayraklarını çıkaramıyorlardı. Vatandaş sindirilmişti. Şimdi vatandaş ve devlet bir olmuş, teröristler de kaçacak delik arıyorlar. Nereye giderse gitsenler, peşlerindeyiz ve enselerindeyiz. Bak ne diyor, 16 Nisan’da tek vatan,tek devlet, tek millet ve tek bayrak için kararımız evet. Uşak’a yakışan da budur. Türkiye dış politikasında daha güçlü olacak. Yatırımlar  daha hızlanacak, yeni iş ve aş imkanları ortaya çıkacak. Uşak büyük ve güçlü Türkiye’ye hazır mı? Türkiye’nin önünü açacak sisteme hazır mısınız?” dedi.

SEÇEN MUTLAKA SEÇİLMELİDİR
18 yaşındakilere seçilme hakkı tanıyacaklarını ifade eden Başbakan Binali Yıldırım, “Biz 18 yaşındakilere seçilme hakkı veriyoruz. Gelin görün ki bu CHP ve HDP, buna karşı çıkıyor ve 9 buçuk milyonluk genç nüfusu yok sayıyorlar. Aynı gençlere hayır sloganları reklamları yaptırıyorlar. Bu ne perhiz bu ne lahana turşusu. Efendim diyor, 18 yaşında milletvekili olacak ve 2 yıl sonra ömür boyu emeklilik kazanacak. Yalan, var mı böyle bir şey. Emekli olmak için ister Cumhurbaşkanı, ister Başbakan, ister işçi ol, en az 25 sene çalışmak gerekiyor. Yetmez, 25 yıl prim ödeyeceksin, yetmez, şimdi yaş da var eğer yaşında tutarsa emekli olacaksın. Bütün bunları biliyor ve milletin gözünün içine baka baka yalan söylüyor. Diyor ki askerlikten muaf olacak. Doğru değil yanlış, erteleme var. Üniversiteye gidenler var onlar erteliyor. Bununla aynı. Şimdi bu 9 buçuk milyon gencin yarısı kız. Onları hiç saymıyor, onların sanki hiç askerlik derdi yok ve sizi saymıyor bu adam. Sizi yok sayıyor ve kafasında kızlarımıza yer yok. Bunlar çağ dışı ve bunların modeli daha eski. Anayasa 82 model, bunlar 1930 model. Bu zihniyetle bir yere gidilmez.” Binali Yıldırım, "Gençler 18'inde evleniyor, askere gidiyor, 15 Temmuz'da milletini koruyor ve Kılıçdaroğlu gençlere ihtiyaç yok diyor. Benim gençlerim bunun cevabını verir. Yıldırım, “CHP bu değişime hayır diyor, ama niçin hayır dediğini ben anlamadım. Çünkü neyi değiştiriyoruz. Mecliste kavga ettikleri ve sağa sola saldırdıkları için değişikliğin ne getirip getirmediğini okumamış. Aynen bozuk plağa döndü ve dönüyor dönüyor, aynı şeyler. Bir bozuk saat bile günde 2 sefer doğruyu gösterir. Bunlar bozuk saati bile aratmaya başladılar. Bu CHP, 1950’den beri iktidar olamadı. Ancak darbelerle fırsat bulursa iktidarın bir kenarından tutundu. Bunların tecrübesi yok ve atıp tutuyorlar. Rahmetli babaanemin dediği gibi üfle evladım üfle, kaval elin yel Allah’ın”.

MİLLİYETÇİLER FETÖ’NÜN OYUNACAĞI OLUR MU?
Yıldırım, "Şimdi bu Anayasa değişimine PKK, HDP, Avrupa ve Türkiye’nin düşmanları hayır diyor. Yahu onları anladık da sen niye hayır diyorsun CHP. Şimdi bir de milliyetçilik adına hayır kervanına katılan maskeliler var. Siz nasıl milliyetçisiniz. Ülkücü ve MHP’li kardeşlerim PKK’yla aynı safta duranlara cevabı verir. Milliyetçi FETÖ’nün oyuncağı olur mu? Milliyetçi Türkiye düşmanlarıyla iş tutar mı sanıyorsunuz? Ülkücü, milletini ve vatanını sever. Vatanı ve bayrağı için ne yapacağını çok iyi bilir".


 
Editör: TE Bilişim