Birleşik Haziran hareketi tarafından düzenlenen basın açıklamasında,  TBMM’de grubu bulunan tüm partilere, “AKP’siz Koalisyon” çağrısında bulundu.

Birleşik Haziran Hareketi, 7 Haziran Genel Seçimlerinin ardından bir basın açıklaması yaparak siyasi partilere "AKP'siz koalisyon" çağrısında bulundu. Halkın Erdoğan ve AKP zihniyetine 'Artık yeter' dediğini ileri süren BHH üyeleri, "AKP' hiçbir koşulda iktidara taşınmamalıdır" açıklamasında bulundu.

Tiritoğlu Parkı’nda  toplanan Birleşik Haziran Hareketi  adına basın açıklamasını KESK Uşak İl Temsilcisi Burak Yavaş okudu. "Halkın iktidardan düşürdüğü AKP, hiçbir koşulda koalisyon ortağı yapılıp iktidara taşınmamalıdır” diyen Yavaş açıklamasına şu sözlerle devam etti:

“Birleşik Haziran Hareketi, halkın AKP’den hesap sorma çağrısına sahip çıkıyor, tüm gücüyle ayağa kalkıyor. Kaçak Saray boşaltılmalı, Tayyip Erdoğan istifa etmelidir. Yolsuzluk dosyaları açılmalı, dört eski bakanla birlikte Erdoğan hakkındaki yolsuzlukları araştırmak için Meclis’te bir Araştırma Komisyonu kurulmalı, suçlular Yüce Divan’da yargılanmalıdır. Erdoğan başta olmak üzere, AKP’nin savaş suçları araştırılmalı,  MİT tırlarıyla cihatçı çetelere yapılan silah yardımının sorumluları yargılanmalıdır.”

 “GEZİ SOMA VE ERMENEK FAİLLERİ YARGILANMALIDIR”

Eşme Belediyesi'nin borcu açıklandı! Borcun yüzde 68'i yol ve kanalizasyon için İller Bankası'na Eşme Belediyesi'nin borcu açıklandı! Borcun yüzde 68'i yol ve kanalizasyon için İller Bankası'na

İç güvenlik yasası başta olmak üzere AKP’nin tüm baskı yasalarının  iptal edilmesi gerektiğini kaydeden Yavaş, “Haziran 2013 sürecinde uygulanan polis şiddeti soruşturulmalı, Gezi Direnişi’nde “Emri ben verdim” diyen, emri uygulayan tüm sorumlular yargılanmalı, Gezi ailelerinin ve davaların üzerindeki baskılara son verilmelidir” dedi.

Soma ve Ermenek başta olmak üzere, tüm iş cinayetlerinin sorumlularının da yargılanmaları gerektiğine değinene Yavaş, “AKP gerici zihniyetinin beslediği kadın cinayetlerinin durdurulması için yasal düzenleme yapılsın, ‘haksız tahrik’ ve ‘iyi hal indirimi’ kaldırılsın. Seçim barajı kaldırılmalı, seçim sistemindeki tüm anti-demokratik düzenlemeler iptal edilmelidir” şeklinde konuştu.

CHP Uşak İl Örgütü’nün de destek verdiği basın açıklaması sona erdi.

 

Editör: TE Bilişim