Uşak’taki afaki zamların düşürülmesi için teklif sunacaklar! Uşak’taki afaki zamların düşürülmesi için teklif sunacaklar!
 Bugün ilginç günlerden birisi... Birleşmiş Milletler Yolsuzlukla Mücadele Sözleşmesi, 9 Aralık 2005'te imzalandı.

Bu nedenle 9 Aralık Uluslararası Yolsuzlukla Mücadele Günü olarak kutlanıyor. Yolsuzlukla mücadele sadece muhalefetin değil, iktidarda olanların daha ağırlık vermesi gereken bir konu.

Çünkü atılan her imzadan, alınan her karardan ve yapılan her ödemeden yönetim kademesinde bulunan kişi ve kurumlar birinci dereceden sorumlu. İhaleler, doğrudan teminler, diğer kamu alımları, işe almalar, işten çıkarmalar ve akla gelen bir çok konudan başkan, başkanlar veya sorumlu amir hesap verecektir.

Belki bugün koltukların doğal kalkanlar olduğunu düşünenenler olabilir. Fakat bu, hiçbir bir koltuğun baki olduğu anlamını taşımaz. Netice hesaba çekilme sadece yasalar nezdinde değildir. Toplumsal ve ilahi anlamda da kişiler hesap verecektir.

Hesap verirken sadece 1 kişiyle değil, yüzlerce ve milyanlarca insanla yüzleşeceklerdir. Yolsuzlukla mücadele sadece belli kurumların yaptırımlarıyla değil, toplumun bu konuya gösterdiği hassas yaklaşımla olur. 


Editör: TE Bilişim