AK Parti Merkez İlçe Yönetimi tarafından düzenlenen, “28 Şubat Darbesi” konulu konferansın konuğu, Emniyet İstihbarat Dairesi eski başkanı Bülent Orakoğlu oldu. Orakoğlu 28 Şubat sürecinde yaşanları anlattı. AKM’de yapılan programa, AK Parti Uşak İl Başkanı Servet Kuş, İl Genel Meclisi Başkanı Mehmet Nacar, Merkez İlçe Başkanı Turgay Eser ve vatandaşlar katıldı. Atatürk Kültür Merkezi’nde düzenlenen konferansın açılış konuşmasını AK Parti Uşak Merkez İlçe Başkanı Turgay Eser yaptı. AK Parti Uşak Merkez İlçe Başkanlığı tarafından düzenlenen 28 Şubat konulu konferansın konuğu Emniyet Genel Müdürlüğü İstihbarat Daire eski Başkanı istihbaratçı Bülent Orakoğlu oldu. Orakoğlu 28 Şubat darbesinin inançlı kesim üzerinde ağır tahribatlar yaptığına değindi.

İnanç Özgürlüğünde Derin Tahribat

Özkan Yalım’ın yapmadığı en doğru iş! Özkan Yalım’ın yapmadığı en doğru iş!

Bülent Orakoğlu konuşmasında “28 Şubat süreci Türkiye’nin dış politikasında, imajında, inanç özgürlüğünde derin tahribat oluşturdu. 28 Şubat’ta hedef Türkiye’nin birlik ve beraberliğinin bozulmasıydı. Ordu içerisinde Batılı güçlerin kontrolünde olan bazı yapılar var. Bunlar geçmişte 4 defa ve bu hükümete karşı pek çok darbe girişiminde bulundular” dedi.

Batı Çalışma Grubu

28 Şubat mahkeme sürecini anlatan Orakoğlu “Aralarında, Genelkurmay Başkanı, MGK Genel Sekreteri, Kuvvet Komutanları bulunan 103 üst düzey askeri yetkilerin, Türkiye’yi ihtilale sürükleyen illegal bir cunta yapılanması Batı Çalışma Grubu’nun (BÇG) deşifresinden yargılandı. O dönemin önemli komutanlarından cuntanın başı sayılabilecek Çevik Bir, BÇG Belgeleri için çalınmış belge, dedi. Mahkemeye TSK’nın millet iradesinden, inançlarından uzak durmasına ve Batılı güçlerin etkisinde Türkiye’ye karşı operasyon yapmaya karşı durduklarını, olduklarını söyledim” dedi.


28 Şubatlar Tekerrür Eder mi?

Orakoğlu, konuşmasında “28 Şubat’ın arkasında İsrail’in açık bir şekilde desteği var. ABD’nin örtülü desteği var. 28 Şubat’ı, 2013’ten sonra ele alırsak Paralel Yapılanma ve mahkemenin verdiği son kararla Fethullahçı Terör Örgütü’nde aktörler değişmiştir. Darbeyi yapan askerler değil, Truva atı gibi davranan, birtakım dini maskeli kişilerle; İsrail’le ABD’yle işbirliği içerisinde olan zihniyetler devreye sokulmuştur.”

Örtülü Ayak Açığa Çıktı

Konuşmasında dış ayak meselesine de değinen Orakoğlu, “ABD’nin örtülü ayağı ortaya çıktı. Dışişleri Bakanlığının Amerika Ankara Büyükelçiliğine ulusal kripto mesajında Erbakan Hoca, yönünü Batı’dan Doğu’ya çevirmiştir. Dolayısıyla İslam İşbirliği Örgütü nün kurulması düşmanca girişimdir. ABD’nin çıkarlarına aykırıdır. Askeri unsurları tahrik edilsin. Bu olaylardan 10 gün sonra Çevik Bir ve Güven Erkaya irtica dedikleri söylemleri, terör söyleminden öne çıkmıştır.” dedi.

Sivil Ayak

Orakoğlu konuşmasında, 28 Şubat sürecinin aydınlatılabilmesi için sadece TSK’nın yargılanmasının işi çözmeyeceğini sivil ayağını oluşturan medyanın ve TSK’dan önde davranan 5’li çetelerin, sendikaların ortaya çıkarılması gerektiğini dile getirdi. 

Editör: TE Bilişim