TÜGVA’dan Yalım’a yanıt: Uşaklı gençlere düşmanca yaklaşıp sizin yanınızda saf tutanlar var! TÜGVA’dan Yalım’a yanıt: Uşaklı gençlere düşmanca yaklaşıp sizin yanınızda saf tutanlar var!
 Gülen Cemaatinin önde gelenlerinden Hüseyin Gülerce, bir derginin internet sitesine (www.tempo24.com.tr) verdiği röportajında 2009 seçimlerinde MHP'ye destek verdiklerini ifade etti. O dönemde AK Parti'den aday gösterilen Mesut Apaydın'dan memnun olmadıklarını ve bu nedenle o dönem MHP'den aday gösterilen Ali Erdoğan için çalıştıklarını bildiren Hüseyin Gülerce, "Cemaat oylarını Fethullah Gülen böyle düşündüğü için mi AK Parti yönünde kullanıyor?" sorusuna, "Oradan bir hissiyat alınabilir. Ama seçimler çok farklı bir şey. AK Parti benim yaşadığım yerde yanlış bir aday göstermişse, bu sizin tasvip etmediğiniz bir insansa, oy vermezler ona. Bizim hizmetlerimizin güçlü, yaygın olduğu iller var. AK Parti oralarda kaybetti" diye yanıt verdi. Daha sonrasında "Nereler mesela?" sorusuna yanıt veren Gülerce, "Biri Uşak. Arkadaşlarımız AK Parti’nin Uşak’taki adayına oy vermedi. Arkadaşlarımız “Bu adaydan memnun olmadıklarını” söylediler. AK Partililer, “Sizin ağrılığınız ne ki? İster verin ister vermeyin” dedi. Bu şimdi lokal bir şey. Ama oldu bu" şeklinde konuştu. 
 
ALİ ERDOĞAN'IN MHP'DEN İHRAÇ EDİLMESİ DE CEMAATLE İLGİLİ
Öte yandan Ali Erdoğan'ın MHP'den ihraç edilmesinin de cemaatle ilgili olduğu ifade edildi. Ali Erdoğan, göreve geldikten kısa bir süre sonra MHP'den ihraç edildi. MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, o dönemde bir çok belediye başkanını bu sebepten ötürü ihraç etmişti. 


Editör: TE Bilişim