Muhammet Gür: Mal varlığımı açıklıyorum, benden her zaman hesap sorun! Muhammet Gür: Mal varlığımı açıklıyorum, benden her zaman hesap sorun!
Cumhuriyet Halk Partisi 4. Genel Başkanı ve Antalya Milletvekili Deniz Baykal, Uşak’ta yeni Anayasa konulu söyleşi için CHP üyeleri ve vatandaşlarla bir araya geldi. CHP Uşak İl Başkanı Ali Karaoba, Merkez İlçe Başkanı Sevinç Yazgan ve CHP Milletvekili Özkan Yalım ile partililer tarafından karşılanan Baykal, Çağrı Düğün Salonu’ndaki konferansta bazı açıklamalarda bulundu. Yeni Anayasa değişikliği referandumunda hayır oyu kullanacaklarını belirten Baykal, "Türkiye niçin birdenbire bir anayasa krizi içine çekildi? Böyle bir milli ihtiyaç ya da talep mi var? Bu anayasa taslağı, tepeden inme bir anayasa taslağıdır. Bu anayasa taslağı, aşağıdan yukarıya milletin ihtiyacı, arayışı ya da talebinden kaynaklanan bir anayasa değişikliği değildir. Bunu çok iyi bilelim" dedi.




 Türkiye'nin tarihi bir kırılma noktasına doğru yaklaştığını ifade eden Baykal, “Milli bir sorumluluk duygusu ve duyarlılık içinde, bütün Türkiye'yi hangi siyasi anlayıştan, etnik kimlikten, inançtan ve mezhepten olursa olsun, Türkiye'nin bütün insanlarını daha iyi günlere taşıyacağına inandığımız bir anayasal düzeni savunmak için bir arada bulunuyoruz. Türkiye niçin birdenbire bir anayasa krizi içine çekildi? Böyle bir milli ihtiyaç ya da talep mi var? Bu anayasa taslağı, tepeden inme bir anayasa taslağıdır. Bu anayasa taslağı, aşağıdan yukarıya milletin ihtiyacı, arayışı ya da talebinden kaynaklanan bir anayasa değişikliği değildir” dedi.
Editör: TE Bilişim