Uşak’taki afaki zamların düşürülmesi için teklif sunacaklar! Uşak’taki afaki zamların düşürülmesi için teklif sunacaklar!
 Genel seçim hazırlıkları için düğmeye basan CHP’de, milletvekili adayı olmak isteyen il, ilçe ve belde başkanları ile yönetim kurulu üyelerinin istifa etmesi için genelge hazırlandı. Bugün İstanbul’da yapılacak Merkez Yönetim Kurulu’nda (MYK) son şekli verilecek genelgenin yürürlüğe girmesiyle, aralarında İstanbul, İzmir ve Adana’nın da bulunduğu en az 25 il başkanının istifa etmesi bekleniyor. Konuyla ilgili telefonla görüştüğümüz CHP Uşak İl Başkanı Bülent Horasan, şu anda istifa etme durumunun olmadığını ve önümüzdeki hafta İzmir'de yapılacak olan toplantıya katılarak son gelişmeleri daha net izleyeceklerini söyledi. 

Haber Türk Gazetesi'nin CHP kulislerinden edindiği bilgiye göre, milletvekilliği adaylığı için CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun nabzını yoklayan ve ‘olur’unu alan İstanbul İl Başkanı Oğuz Kaan Salıcı ile İzmir İl Başkanı Ali Engin başta olmak üzere en az 25 il başkanının genelgenin ardından milletvekilliği adaylığı için istifa etmeyi planladığı öğrenildi. Son dönemde yapılan olağanüstü il kongrelerinde seçilen Ankara İl Başkanı Necati Yılmaz, Antalya İl Başkanı Cavit Arı, Aydın İl Başkanı Hikmet Saatçı ve Zonguldak İl Başkanı Harun Akın’ın adaylıkları konusunda ise son sözü MYK söyleyecek. CHP’de milletvekilliği için istifalarla birlikte Cumhurbaşkanlığı seçiminden bugüne kadar teşkilatların yarısı yenilenmiş olacak. Genel merkez, boşalacak il, ilçe ve belde başkanlıkları ile yönetim kurulu üyeliklerine seçim yerine merkezden atama yapacak. Böylece, seçimler öncesinde teşkilatlarda kongre yüzünden küskünlük ve kırgınlıkların önüne geçilmeye çalışılacak.

UŞAK İL BAŞKANI İSTİFA EDECEK Mİ?
"CHP Genel Başkanı'nın aday yapacağı öne sürülen il başkanlarının istifaları istenmiş. Sizin istifa etme durumunuz söz konusu mu?" sorusuna yanıt veren Uşak İl Başkanı Bülent Horasan, "Şu ana kadar bize böyle bir bilgi gelmedi. Tebliğ edilen her hangi bir karar yok. Önümüzdeki hafta Pazartesi (1 Aralık 2014) günü İzmir'de olacağız. Bütün il ve ilçe yöneticilerimiz, belediye başkanlarımızla birlikte bu toplantıya iştirak edeceğiz. Burada partimizle ilgili alınacak önemli kararlar elbette olacaktır. Biz partimizin iktidar olması için bize ne düşüyorsa yaparız" dedi. 
Editör: TE Bilişim