Uşak’taki afaki zamların düşürülmesi için teklif sunacaklar! Uşak’taki afaki zamların düşürülmesi için teklif sunacaklar!
Bir dizi ziyaret ve konferans için Uşak’a gelen CHP Genel Başkan Yardımcısı ve Parti Sözcüsü Selin Sayek Böke, dolardaki yükseliş ve ekonomik gelişmelerin, siyasete olan güvenin azlığından kaynaklandığını belirtti. Böke, “CHP olarak Türkiye’yi ekonomik sıkıntılar kurtaracak olan reçetemiz hazır. Şu anda esnaf ve KOBİ’ler vergi yüküyle uğraşıyorlar. Biz diyoruz ki; gelin vergisini ve sigorta primlerini düzenli ödeyenlere sıfır faizli kredi verelim ve bu sayede hem devlet, hem de millet kazansın” dedi.

USAKPORT.COM// CHP Genel Başkan Yardımcısı ve Parti Sözcüsü Selin Sayek Böke, bir dizi ziyaret ve konferans için Uşak’a geldi. CHP Uşak İl Başkanı Ali Karaoba, Merkez İlçe Başkanı Sevinç Yazgan, Milletvekili Özkan Yalım ve partililer tarafından karşılanan Selin Sayek Böke, ilk olarak Uşak Ticaret ve Sanayi Odası’nı ziyaret etti. Burada UTSO Yönetim Kurulu Başkanı Selim Kandemir’den kent ekonomisi hakkında bilgi alan Selin Sayek Böke, sonrasında Uşak Ticaret Borsası Yönetim Kurulu Başkanı Mustafa Sezer ile görüştü. Mustafa Sezer’den tarımsal ve kırsal yatırımlar ve sorunlar hakkında bilgi alan Böke, Uşak Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği ve Serbest Muhasebeciler ve Mali Müşavirler Odası’nda da bir dizi temaslarda bulundu.



Uşak OSB Yönetimi ve CHP Uşak İl Örgütü üyeleriyle de buluşan Böke, ülke ve kent ekonomisi hakkında açıklamalarda bulundu. Böke, dövizdeki artışın siyasi belirsizlikler ve OHAL uygulamasından kaynaklandığını öne sürdü. OHAL’in 3 Ekim 2016 günü uzatıldığını ve bunun ekonomideki olumsuz gidişat için milat kabul edilebileceğini söyleyen Böke, partisinin Türkiye’nin sorunlarına çözüm bulmak için hükümetle aynı masaya oturmaya hazır olduğunu belirterek, “Türkiye’de muhalefet sorunu yoktur, şu anda siyasetle ilgili genel bir sorun vardır. OHAL, kanun hükmünde kararnameler ve başkanlık tartışmaları ekonomiye zarar veriyor. TÜİK’in bugün açıkladığı rakamlara göre ekonomiye duyulan güven son 1 yıl içinde yüzde 17,5 oranında azalmış. Ekonomiye olan güvenin azalma sebebi, şu andaki iktidardır. 15 Temmuz sonrasında hukukun ayaklar altına alınmaması gerektiğini ifade ettik. Fakat bu çağrımıza kulak veren olmadı” dedi. 



Türk Lirası’nın uluslar arası arenada en çok değer kaybeden para birimi olduğunu savunan Böke, şöyle söyledi: “TL, 3 Ekim’den bu yana yüzde 15 değer kaybetti. Şu anda sorunun küresel bazda olduğunu iddia edenler var. Fakat Rusya, Romanya ve Güney Afrika gibi ülkelerin para birimlerinin aynı süre zarfında yüzde 3 değer kaybetmesi, Türkiye’nin kendine özgü sorunlardan dolayı, bu noktaya geldiğimizi gösteriyor. Ekonominin düzelmesi için hukuka uygun adımlar atılmalı, OHAL kalkmalı ve başkanlık tartışması bitmeli. En önemlisi dış politikada ayakları yere basan uygulamalar hayata geçirilmeli”.


              
  VERGİSİNİ VE SİGORTA PRİMİNİ ÖDEYENE SIFIR FAİZLİ KREDİ VERİLMELİ

Devletin esnaf ve KOBİ’leri vergi yükünün altında ezmemesi gerektiğini belirten Selin Sayek Böke, ekonomik sorunlara çözüm için partisinin gerekli reçeteyi hazırladığını ve her zaman iktidarla bu konuları görüşebileceklerini dile getirdi. Esnaf ve KOBİ’lerin vergi yükleri altında ezildiğini ifade eden Böke, “Ekonomi Sosyal Konsey, yıllardır toplanmıyor. Liyakat temelli atamalar yapılmıyor, siyasi belirsizlikler, ekonomiye olumsuz etki yapıyor. Şu anda krizin bütün yükü Merkez Bankası’na yüklenmek isteniyor. Bu işin yükü Merkez Bankası’na yüklenemez. Böyle giderse, Merkez Bankası şeklindeki kurumlar yok olur. Şu anda yaşananların sorumlusu hükümettir. Kaldı ki orta vadeli ekonomik programı da tutturamadılar. Hükümetin harcamalarını denetleyen bir mekanizma Meclis’te bir türlü hayata geçirilmedi. İşler kötüye gidiyor ve en büyük eziyeti esnaf ve KOBİ’ler çekiyor. CHP olarak vergisini ve sigorta primlerini düzenli ödeyenlere yönelik sıfır faizli kredi uygulaması öneriyoruz. Bunun sürekli olması durumunda, işletmeler söz konusu imkandan yararlanmak için vergisini ve diğer ödemeleri gününde yapar. Böylelikle vergi ve diğer kamu alacaklarıyla ilgili aflara gerek kalmaz” diye konuştu. Öte yandan Böke, bugün akşam saatlerinde Atatürk Kültür Merkezi’nde, Türkiye ekonomisi nereye gidiyor konulu konferansı verecek.
 
Editör: TE Bilişim