Uşak CHP’nin Ramazan ayı için yaptığı,  yardım faaliyetini baltalamak isteyen haberlere üzerine bir açıklama yapan CHP İl Başkanı Ali Karaoba, “Şimdiye kadar CHP’li belediyeleri karalamaya alışık olan tetikçi medya, Uşak’ta belediyenin AKP’de olduğunu unuttu ve haberin başlığında CHP’li belediye ifadesini kullandı. Bu da gösteriyor ki; CHP’li belediyeler, AKP medyasında ciddi bir meslek hastalığına neden olmuş. Demek ki bizler, bir belediye kadar çalışmışız ki, bizi hedef almışlar, bu haberler bizim doğru yolda olduğumuzun göstergesidir” dedi. 

Muhammet Gür: Uşak halkı beni vekil seçti, yurtdışından gelen oylarla vekillikten olduk Muhammet Gür: Uşak halkı beni vekil seçti, yurtdışından gelen oylarla vekillikten olduk

CHP Uşak İl Başkanı Ali Karaoba, CHP İl ve İlçe Örgütleri tarafından, Ramazan ayı nedeniyle, ekonomik olarak dezavantajlı ailelere yönelik başlatılan ve partililerin fitreleriyle hayata geçirilen, yardım faaliyetini hedef alan ve baltalamak isteyen haberler üzerine bir açıklama yaptı. Söz konusu haberlerin maksatlı olarak yapıldığını ve bunun haber başlığındaki “CHP’li belediye” ifadesinden anlaşıldığını dile getiren Karaoba, “İktidar tarafından CHP’li belediyelere saldırmakla görevlendirilen havuz medyası, son olarak bizim Uşak özelinde yaptığımız yardım faaliyetini hedef aldı. Şimdiye kadar CHP’li belediyeleri karalamaya alışık olan tetikçi medya, Uşak’ta belediyenin AKP’de olduğunu unuttu ve haberin başlığında CHP’li belediye ifadesini kullandı. Bu da gösteriyor ki; CHP’li belediyeler, AKP medyasında ciddi bir meslek hastalığına neden olmuş. Demek ki bizler, bir belediye kadar çalışmışız ki, bizi hedef almışlar, bu haberler bizim doğru yolda olduğumuzun göstergesidir. CHP’nin ülke bazında yaptığı çalışmaların il ve ilçe örgütlerindeki yansımasıdır. Onlar bizi karaladıkça, bizler daha bir şevkle bu topluma hizmet edeceğiz. Şunun altını çizmekte yarar var, biz reklam yapmak istesek, bunu her hal ve şartta yaparız ve daha fazla kişiye ulaşılırız” dedi. 

CHP’li İstanbul, Ankara, İzmir, Adana, Eskişehir ve diğer belediyelerin toplum adına yaptığı bir çok çalışmanın AKP’nin hedefinde olduğunu dile getiren Ali Karaoba, “Bu memlekette, AKP’li bir belediye veya hükümet yanlısı her hangi bir dernek veya vakıf bu tip bir faaliyet yaptığında, hiçbir sıkıntı olmuyor. Ama ne zaman CHP’li belediyeler, vatandaşa yönelik bir çalışmaya imza attıklarında, yer yerinden oynuyor. Neden? Çünkü onlar bugüne kadar yaptıkları her şeyi, salt çıkar ve yandaşlık üzerine yaptılar. Bizim belediyelerimiz, il ve ilçe örgütlerimizin yaptıkları çalışmalara baktılar, hepsi şeffaf ve toplumun tüm kesimini kapsıyor. İşte o zaman rahatsızlık baş göstermeye başladı. Uşak’ta yardımlarımızı da, iktidarın azılı yandaşlarından bir medya organı yoluyla itibarsızlaştırmak istediler. Biz, il ve ilçe örgütleri olarak, bin aileye yardım paketi ve çeki dağıttık. Onlar, ne yazarlarsa yazsınlar, ne söylerlerse söylesinler, bizim bu topluma hizmet etmemize engel olamayacaklar” diye konuştu.  

CHP’NİN YÜKSELİŞİNE ENGEL OLAMAYACAKLAR
“Şu anda, iktidar ve yandaşlarındaki tek sorun, CHP’nin yükseliştir. CHP’nin yükselişine engel olmak için ortaya koydukları ani ve dengesiz refleksler de ayrı bir sorunsaldır” diyen Karaoba, şöyle devam etti: “Nasıl Adana’da bedava ekmek dağıtımını durdurdular, İstanbul, Ankara, Mersin büyükşehir belediyelerince yapılan hizmetleri baskıyla akılları sıra itibarsızlaştırdılar ve bağış toplamaya engel oldularsa, Uşak’ta da aynı refleksle hareket ettiler. Bin aileye ulaşan yardımların önünü kesmek isteyenler, öncelikle 5 maske dağıtmasını becersinler. Şu ekonomik krizde sadece yandaşlarına sosyal yardım yapanlar, bu özverili çalışmalar karşısında afallamıştır. Kimse bizi çalışmalarımızdan alı koyamayacaktır. Satılmış yandaş basına rağmen, vatandaşımız için çalışacağız ve ilk seçimde iktidar olacak ve halkın refahı için ne gerekiyorsa yapacağız”.
    CHP Uşak İl Başkanı Ali Karaoba, yardımlar için destek olan herkese teşekkür ettiğini sözlerine ekledi. 

Editör: TE Bilişim