CHP Uşak İl Başkanı Ali Karaoba, aslen Uşaklı olmadığı için kendisini eleştiren AK Parti Uşak Milletvekili İsmail Güneş'e yanıt verdi. Karaoba, "AKP Milletvekili İsmail Güneş, öncelikle aslen Afyonkarahisarlı olduğunu öğrendimiz AKP İl Başkanı Fahrettin Tuğrul ve tüm Uşak'a bir özür borçludur" dedi. AK Parti Uşak Milletvekili İsmail Güneş'in önceki gün sosyal iletişim ağı facebook üzerinden video kanalıyla yaptığı açıklamada, Ali Karaoba için kullandığı, "Bunları biliyor musun? Sen bunları bilemezsin, çünkü sen Uşaklı değilsin. Uşaklı hemşehrilerimiz bunu bilir. Uşaklı hemşehrilerimize sorsan sana bunları söylerler” ifadeleri tepki topladı. 

"İDRAK YOLU ENFEKSİYONU OLMAYAN GÜNEŞ, VEDA HUTBESİNİ İYİCE OKUYUP İDRAK ETMELİ"

Güneş'in söz konusu "Uşaklı değilsin" ifadesine yanıt veren CHP Uşak İl Başkanı Ali Karaoba, "AKP Uşak Milletvekili İsmail Güneş, Uşaklı olmadığı halde, Uşak’ta yaşayan, bu kentte üreten ve hizmet edenlerden özür dilemelidir. Çünkü, bir insanı Uşaklı olmamakla eleştirmek ve bunu bir kusur gibi göstermek, hem vicdanen, hem de Güneş’in temsil ettiği makam nedeniyle doğru değildir ve kabul edilemez. İsmail Güneş, Peygamber Efendimiz Hz. Muhammed (S.A.V.)’nin “Veda Hutbesi”nde aldığını çizdiği “Ey insanlar! Biliniz ki rabbiniz birdir, atanız da birdir. Bütün insanlar Âdem’den gelmiş, Âdem de topraktan yaratılmıştır. Arap’ın Arap olmayana, Arap olmayanın Arap’a, beyazın siyaha, siyahın da beyaza hiçbir üstünlüğü yoktur. Allah katında üstünlük ancak takvâ iledir” sözlerini okumadıysa ilk kez, okuduysa bir kez daha okuyarak, idrak etmelidir.  İdrak yolu enfeksiyonu olmadığı da hepimizin malumudur" dedi.

"GÜNEŞ, EN BÜYÜK ÖZRÜ AK PARTİ UŞAK İL BAŞKANI FAHRETTİN TUĞRUL'A BORÇLUDUR"

Mehmet Cevizci: Banaz'da madde bağımlısı gençlerimiz türemeye başladı Mehmet Cevizci: Banaz'da madde bağımlısı gençlerimiz türemeye başladı

"İsmail Güneş, en büyük özrü de; AKP Uşak İl Başkanı Fahrettin Tuğrul’a ve partisinde Uşaklı olmadığı halde yöneticilik yapanlardan dilemelidir. Çünkü Sayın Fahrettin Tuğrul'un da aslen Afyonkarahisarlı olduğunu öğrendik" diyen Karaoba, şu ifadeleri kullandı: "AKP İl Teşkilatı'nda da Uşaklı olmadığı halde görev alan bazı isimler yer alıyor. İsmail Güneş'in Uşak'ta yaşayan herkese bir özür borcu vardır. Çünkü ötekileştirme ve dar bölge milliyetçiliği doğru değildir. Doğru olan Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk'ün milliyetçiliğidir. Ayrıca sorarım kendisine, AKP Genel Başkanı ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ilk nereden seçilmiştir. Rizeli olduğu halde Siirt'ten vekil olmamış mıdır? İstanbul'da, Ankara ve İzmir'de diğer illerde milletvekillerinin hepsi aslen seçildikleri bölgelerden midir? Böylesine köhne bir zihniyet asla kabul edilemez."

Editör: TE Bilişim