AK Parti Uşak Milletvekili Güneş: Takdiri ilahi AK Parti Uşak Milletvekili Güneş: Takdiri ilahi
CHP Uşak İl Başkanı Ali Karaoba, referandum sonuçlarıyla ilgili yaptığı değerlendirmede, “Haksız rekabet ortamında gittiğimiz seçimden, yüzde 52 gibi bir hayır oyu aldık. Fakat ülke genelinde yüzde 51’le evet çıktı. Hala sayılmayan oyların varlığından söz ediyor. Buna rağmen atı alan Üsküdar’ı geçti diyen bir Cumhurbaşkanı var. Kendisine sadece şunu hatırlatmak istiyorum. Mesele atı almak değil, düşmeden binmektir” dedi.
            CHP Uşak İl Başkanı Ali Karaoba, referandum sonuçlarıyla ilgili bir değerlendirme yaptı. Karaoba, Uşak’ta yüzde 52’nin üzerinde hayır oyu çıkmasında partisinin büyük emeği olduğunu söyledi. Karaoba, “Yüzde 52 gibi bir hayır oyu çıkarmak, hele hele böylesine haksızlıklara ve imkansızlıklara rağmen bir başarıdır.Bunda CHP’nin il ve ilçe örgütlerinde gecesini gündüzünü ortaya koyan ve Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk’ün izinde giden arkadaşlarımızın emeği var. Bu kararın ülke genelinde de bu şekilde olmasını bekliyorduk. Fakat seçimde dönen dolaplar nedeniyle yüzde 49’da hayır oyu kaldı. Hala sonucun böyle olmadığını düşünüyorum. Yılmayacağız ve kararlılıkla mücadelemizi sürdüreceğiz. Türkiye’nin aydınlık geleceği için üzerimize ne düşüyorsa yapacağız” diye konuştu.
“BU MAÇTA ŞİKE YAPILDI”
            Referandumun bir futbol maçı gibi düşünülmemesi gerektiğini dile getiren Ali Karaoba, “Medyadan takip ettiğim kadarıyla herkes, Cumhurbaşkanı’nın maçı 1-0 kazandığını düşünüyor. Kendisi de dün yaptığı açıklamada, 1-0 kazanmışız, 5-0 kazanmışız hiç farkı yok şeklinde yorumlarda bulundu. Ben bunun bir futbol maçı gibi düşünülmesini doğru bulmuyorum. Burada şampiyonu veya küme düşen takımı belirlemiyoruz. Şampiyonu da küme düşeni de eğer kucaklayan bir Anayasa sağlıklıdır. Fakat şu anda yüzde 51’le kabul edildiği söylenen Anayasa, hem taraftarı hem de ligi tamamen yok saymaktadır. Bu maçta şike vardır ve üstü örtülmemelidir” dedi.

 
Editör: TE Bilişim