Mehmet Kahveci: Masada oturan değil, sahada koşturan bir başkan olacağım Mehmet Kahveci: Masada oturan değil, sahada koşturan bir başkan olacağım
CHP Uşak İl ve İlçe Örgütleri, müftülere resmi nikah kıyma yetkisi veren tasarıya tepki gösterdi. CHP Uşak İl Başkanı Ali Karaoba, partinin kadın ve gençlik kolları üyeleri ve bazı sivil toplum kurumlarının temsilcileri, Uşak Belediyesi önünde bir açıklama yaptı. Burada bir açıklama yapan CHP Uşak İl Başkanı Ali Karaoba, "Türkiye Cumhuriyeti bir hukuk devletidir. Hukuk devleti olma özelliği değiştirilmesi teklif dahi edilemeyecek mutlak bir hükümdür" dedi.  

Karaoba, şöyle söyledi: "Müftülere resmi nikah kıyma yetkisi veren yasa tasarısı tartışmalar arasında alt komisyondan geçti. Söz konusu tasarının kabulüyle ‘anayasa suçu’ işlenmektedir. Cumhuriyet bir hukuk devrimine dayanmaktadır. Cumhuriyetin kuruluşunun harcında hukuk vardır ve kadınların özgürlüğü, eşitliği, birey olmaları cumhuriyetle teminat altına alınmıştır. Bu nedenle Müftülere resmi nikah kıyma yetkisi veren yasa tasarısı kabul edilemez." 

Anayasanın 174'üncü maddesine göre devletin asli görevi devrim yasalarını uygulamak ve toplumun çağdaş uygarlık düzeyine çıkartmak olduğunu hatırlatan CHP Uşak İl Başkanı Karaoba, "Ayrıca Anayasanın 10'uncu maddesi de kanun önünde eşitlik düzenlemesini içerir. Bu düzenlemeye göre herkes dil, din, ırk, mezhep, renk, cinsiyet, siyasi düşünce, felsefi inanç ayrımı gösterilmeksizin kanun önünde eşittir. Müftülere tanınan nikah kıyma yetkisi ile; hukuk devleti olma ilkesi, kanun önünde eşitlik ilkesi, devrim yasalarının değiştirilmemesi ve laikliği koruma ilkesi ihlal edilmektedir" diye konuştu. 


 
Editör: TE Bilişim