Uşak’taki afaki zamların düşürülmesi için teklif sunacaklar! Uşak’taki afaki zamların düşürülmesi için teklif sunacaklar!

Temmuz’da zamlanan asgari ücretin yeni zamlarla eridiğini belirten CHP Uşak Milletvekili Özkan Yalım, halkın yoksullaştığını söyledi. Yalım, “TÜİK verileri her türlü makyaja ve manipülasyona rağmen emekçilerin ücretlerindeki kaybı gizleyemedi. Haziran ayından bugüne son üç aylık ortalama enflasyon artışı 7,054 puan oldu. Bu durumda Haziran ayında 5500 TL’ye yükselen asgari ücret 5137 TL’ye düştü” dedi.  
Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Uşak Milletvekili Özkan Yalım, enflasyonun her geçen gün katlanarak artmaya devam ettiğini belirterek, halkın sefalete ve açlığa mahkum edildiğini söyledi. Özkan Yalım, son enflasyon rakamlarını değerlendirdi. Yalım, “Enflasyonu önceleyen bir politikayı bir türlü hayata geçiremeyen mevcut hükümet gündelik kararlarla günü kurtarmaya çalışıyor. Yaşanan bu ekonomik süreçte de gördük ki hükümetin enflasyon sorununu çözebilecek kabiliyeti de yok” dedi. Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK), eylül ayı enflasyon verilerini açıkladı. Buna göre tüketici enflasyonu aylık yüzde 3.08 yıllık ise yüzde 83.45 arttı. Üretici enflasyonunda ise makas daha da açılarak aylık 4.78 yıllık ise yüzde 151.50 oldu. Cumhuriyet Halk Partisi Uşak Milletvekili Özkan Yalım açıklanan enflasyon rakamlarını değerlendirdi.
Halkın her gün fakirleşmeye devam ettiğini belirten CHP Uşak Milletvekili Yalım, “Verileri güven vermeyen açıkladığı rakamların çarşı ile pazarla alakası olmayan TÜİK Eylül ayı enflasyon rakamlarını açıkladı. Açıklanan rakamların gerçekle alakası olmasa da enflasyon hızla tırmanışa devam ediyor. Vatandaş hala markette ürünlerin yanına yaklaşamıyor, pazarların yolunu ise unutmuş durumda.  Enflasyon oranında Türkiye dünyada liderliğe oynuyor.  Savaş durumundaki Ukrayna ve Rusya’da bile enflasyon bu derecede artmazken, yanlış politikalar ve tercihler ülkemizi ekonomik olarak uçuruma sürüklemeye devam ediyor.  Enflasyonu önceleyen bir politikayı bir türlü hayata geçiremeyen mevcut hükümet gündelik kararlarla günü kurtarmaya çalışıyor. Yaşanan bu ekonomik süreçte de gördük ki hükümetin enflasyon sorununu çözebilecek kabiliyeti de yok.” dedi.

Editör: TE Bilişim