Uşak Sol Partili Ahmet Aydemir: Yerli üretici bitti, ithal canlı hayvan Uşak'a da girmiş durumda! Uşak Sol Partili Ahmet Aydemir: Yerli üretici bitti, ithal canlı hayvan Uşak'a da girmiş durumda!
 CUMHURİYET HALK FIRKASI EFKÂRIUMUMİYEYİ İŞGAL ETTİ

Bu memlekette AK Parti yüzde 50 gibi bir oranla iktidar. Ancak, Uşak’ta CHP ne yapıyor ne ediyor, gündemi elinde tutmasını beceriyor. Helal olsun valla. Ne diyim? Şimdi de CHP Merkez İlçe Başkanı Avukat Filiz Bilen, ilçe yönetim kurulu üyeleri Macit Işık ve Ahmet Keskin görevlerinden istifa ederek CHP’yi yine gündeme taşıdılar.

CHP Uşak Merkez İlçe yönetiminden daha önce istifa eden Nazif Tıkır’ı da sayarsak,  istifa eden sayısı 4’e yükseldi. Peki neydi bu istifaların nedeni? Başkan Avukat Filiz Bilen gençlik yıllarında aktif olarak CHP’ de görev almış bir isim. Bilen’in kırılma noktası Ali Erdoğan oldu. 30 Mart seçimleri öncesi aday belirleme çalışmaları sırasında, dönemin bağımsız Belediye Başkanı Ali Erdoğan’ın genel merkez tarafından aday olarak belirlendiği söylentileri üzerine, Bilen kamuoyuna CHP Uşak Merkez İlçe Başkanlığı’ndan istifa ettiğini açıklamış, ancak resmi başvurusu, “Dere geçerken at değiştirilmez” diyerek reddedilmişti. Bilen, Spor Salonu karşısında yapılan kebapçının yerini, “Yeşil alan” olduğu gerekçesiyle Erdoğan ve Uşak Belediyesi aleyhine dava açmıştı. Davalı olduğu MHP kökenli bir belediye başkan adayı ile çalışamazdı.

Neyse, 30 Mart seçimleri yapılmış, CHP’li Belediye Başkanı Bülent Yazgan, üçüncü olmuştu. Yerel seçim sonuçları belli olduktan sonra, İlçe Başkanı Filiz Bilen partiye uğramaz olmuştu. Yani Bilen’in istifası bir bakıma, “Malumun ilanı” oldu. CHP Uşak İl Örgütünde seçildikleri 2012 yılından bu yana süren, İl, İlçe ve vekil anlaşmazlığı istifalarla su yüzüne çıkmış oldu.

Şu anda, CHP’de vekilin pek sesi soluğu duyulmazken, il yönetimi seçim hazırlıklarını sürdürüyor. CHP’liler, Dikilitaş ve Kuzey semtlerinde son bir haftadır ev ev dolaşarak, oy kapma uğraşındalar. Öte yandan, CHP Uşak Milletvekili Aday adayı olduğunu ilk belli eden Banazlı genç işadamı İsmet Akın oldu. Akın, parti içerisinde ilişkileri sıklaştırırken, kendisinin finanse ettiği, 5 bin Atatürk resimli Türk Bayrağını 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı nedeniyle Uşak’a dağıtmaya hazırlanıyor.

AK FIRKANIN KADINLARI BASINI UMMİYENİN AHVALINI KUTLADI

Tercman-ı Ahval, Türk basın tarihinde çıkarılan ilk özel gazetedir. 22 Ekim 1860'ta Agah Efendi ve Şinasi tarafından çıkarıldı. Önceleri pazar günleri çıkan gazete 22 Nisan 1861'deki 25. sayısıyla birlikte haftada üç gün yayımlanmaya başladı. Gazete, zamanla Ceride-i Havadis gazetesiyle rekabet edebilmek için yayınını beş güne çıkardı. Bahçekapı'da bir matbaada basılan gazete, matbaanın altındaki bir tütüncü dükkânından satılıyordu. Ahmed Vefik Paşa, Ziya Paşa ve Refik Bey'in sık sık bu gazetede yazıları yer aldı. Bu yazılarda Osmanlı toplumunun geri kalma nedenleri ve ülkede olup bitenler tartışılıyordu. Sonra  sansüre uğradı. Türk tarihinin ilk özel gazetesi olan Tercüman-ı Ahvâl,baskılara dayanamayarak 1866 yılında kapandı.

Bunları neden anlatıyorum? AK Parti Uşak Kadınlar Kolu yememiş, içmemiş bu tarihi bulup kutlamaya karar vermişler. Benim Başkanı olduğum Uşak Gazeteciler Derneği’ni ellerinde çiçeklerle ve çikolatalarla kutlamaya gelmişler. Bizim bile unuttuğumuz günü kutladılar. Helal olsun AK Partili kadınlara. AK Parti iktidarı 12 yıldır iyi işler yaptı, kötü işler yaptı hiç önemi yok. Teşkilatları sürekli halkın içinde, sürekli iletişim halinde olunca zafer kaçınılmaz oluyor. Darısı, diğer partilerin başına.

KOCA KURT KOLTUĞU KAPTIRMADI

Uşak Barosu başkanlık ve yönetim seçimleri yapıldı. Mevcut Başkan Avukat Baki Kantar, kılpayı da olsa koltuğu diğer adaylara kaptırmadı. Uşak Barosuna kayıtlı 276 avukattan 264’u oy kullandı. İl Seçim Kurulu nezaretinde yapılan seçimin bitimiyle yapılan oy sayımında Avukat Baki Kantar aldığı 121 oyla yeni Baro Başkanı seçildi. Diğer adaylardan Avukat Özgür Boz 119 oy, Avukat Harika Özgencil 20 oy alabildi.

Sevgili Baki Ağabeyimizi kutlar, ikinci ve son döneminde başarılar dilerim.

Editör: TE Bilişim