2010’da Atatürk’ün Bursa Nutku’nu dağıtan bir öğrenciye soruşturma açtığı iddiası ile gündeme gelen ve dönem ADD Uşak Şube Başkanı Ercan Uzun tarafından topa tutulan, Okul Müdürü Halim Uçar, Uşak CHP’den 3. Sıra Milletvekili adayı oldu. Söz konusu bilgiyi CHP Uşak İl Başkanı Ferit Celal Güray da teyit etti.

CHP’DEKİ ALİ ERDOĞAN ÇATLAĞI AKIN’IN İSTİFASINA YOL AÇTI

Uşak CHP’de 30 Mart 2014 öncesinde belediye başkan adayı gösterilmek istenen fakat Gülen cemaatine yakın olduğu iddiasıyla teşkilat mensuplarınca istenmeyen, eski MHP’li Ali Erdoğan, Milletvekili Özkan Yalım’ın talebiyle  1 Kasım seçimlerinde 2’inci sıradan vekil adayı yapıldı. Ali Erdoğan’ın CHP’den 2’inci sıra adayı olması, 7 Haziran öncesinde ön seçimle 2’inci sıraya getirilen İsmet Akın’ın 3’e itilmesi tepki topladı. Gelen tepkilere İsmet Akın’ın adaylıktan istifası eklendi ve CHP’de ‘Cemaat partimizi ele geçiriyor’ sesleri yükseldi. Ali Erdoğan, geçtiğimiz partideki aday tanıtımı ile kamuoyuna duyuruldu.

İSMET AKIN’IN İSTİFASI İLE HALİM UÇAR 3’ÜNCÜ SIRAYA GELDİ

Mehmet Çakın ve ekibi güven oyu aldı! Mehmet Çakın ve ekibi güven oyu aldı!

CHP’de 1 Kasım öncesi 3’üncü sıraya konacak tek aday adayının yıllarca Orhan Dengiz Anadolu Lisesi Müdürü olarak görev yapan Halim Uçar olduğu öğrenildi. Akın’ın istifası üzerine Halim Uçar’ın listeye 3’üncü sıradan girdiği ifade edildi. Söz konusu bilgiyi CHP Uşak İl Başkanı Ferit Celal Güray doğruladı. Güray, “Parti genel merkezimiz bu konuyla ilgili atamayı yapacaktır ve tek aday adayımız olan Halim Uçar 3’üncü sıradan vekil adayımızdır” dedi.

BURSA NUTKU’NA AÇTIĞI SORUŞTURMA İLE KONUŞULDU

Halim Uçar, 2010’da Atatürk’ün Bursa Nutku’nu dağıtan bir öğrenciye açtığı soruşturma ile gündeme gelmişti. O dönem Uşak ADD Başkanı olan Ercan Uzun’un topa tuttuğu Halim Uçar, medyada yer almıştı. Geçtiğimiz hafta konuyla ilgili çıkan son haberler üzerine de bir açıklama yapan Halim Uçar, Bursa Nutku’nu toplatma gerekçesini, “Öğrencimin fişlenmesini önlemek için yaptım” diyerek açıklamıştı. 

Editör: TE Bilişim