Nüfusu 45 kişi olan Alıclı Köyüne 5 gölet yapıldı? Mezarlık ve suyolu yapan ekibin sorumlusunu niye izne çıkardınız? Ben kimmişim? Özel yol yapılan tavuk çiftliği Alettin Furtuna ve İl Özel İdare Şube Müdürü Muhammed Bey’in akrabasıdır. Furtuna’nın akıl hocası, 10 yıl CHP Eşme İl Genel Meclisi üyeliği ve ilçe başkanlığı yapmış bir şahıstır. 800 TL mazot ile 4 göleti nasıl yaptınız?  İl Genel Meclisi Kasım ayı toplantısına yine Yılmaz Tozan’ın çıkışları damgasını vurdu.

Uşak İl Genel Meclisi Kasım ayı toplantılarına yine Eşmeli üyelerin tartışmaları damgasını vurdu. Bir önceki toplantıda, Eşme AK Parti İl Genel Meclisi üyesi Alettin Furtuna’nın kendisi hakkındaki suçlamalarına cevap veren CHP Eşme İl Genel Meclisi Üyesi Yılmaz Tozan yine ilginç iddialarda bulundu:

Bir önceki toplantıda gerginlik yaşanmasından duyduğu üzüntüyü dile getirerek tüm meclis üyelerinden ve İl Öze İdaresi genel Sekreteri Servet Ecemiş’ten özür diledi. Tozan’ın iddialarından ve açıklamalarından bazı satır başları şöyle:

HERKES BİZİ BİLİYOR

“Alettin Bey’in bana vermiş olduğu cevaplardan ikisi beni çok rahatsız etti. Birincisi, “İspatlayamazsan şerefsizsin” cümlesi. Şimdi soruyorum. Madem bu yol mezarlık ya da su deposu yoluydu, Saha Şefi Kudret Bayram niçin görevden alındı? Bu benim iddialarımın doğruluğunu kanıtlar.

Sayın Furtuna’nın beni üzen ikinci sözü, “Herkes beni de bilir, Yılmaz Beyi de bilir” oldu. Kendisini, benim kim olduğumu açıklamay davet ediyorum. Ben, 42 yaşına kadar arkamda hiçbir leke bırakmadan yaşadığımı düşünüyorum. Sayın Furtuna, mezarlık yolundan Köy muhtarı Enver Öz’ün haberi olduğunu söyledi. Muhtar bana haber olmadığını söyledi. İl özel İdaresi makineleri tavuk çiftliği önündeydi. Olay gündem gelince su deposu ve mezarlık yolu da yapıldı.

FURTUNA’NIN KILAVUZU CHP’Lİ

Özkan Yalım, diğer Uşak Belediye Başkan adaylarını küçümsedi Özkan Yalım, diğer Uşak Belediye Başkan adaylarını küçümsedi

Ben 18 yaşına geldiğimden bu yana kararlarıma babam dahi karışmamıştır.  Benim mahkemelik olduğum ve konuşmadığım, 10 yıl CHP Eşme İL Genel Meclisi ve CHP Eşme İlçe Başkanlığı yapmış bir şahıs var. Sayın Furtuna son 15 gündür bu şahsın işyerinden kalkmaz olmuştur. Sayın Furtuna’nın elindeki metni zor okuduğundan da anlaşılıyor ki; metni Furtuna’nın bu kılavuzu hazırlamıştır. Bu ikilinin amacı bellidir. Beni tuzağa düşürüp hapse attırmak istiyorlar. Ben, bu tezgâha düşmeyeceğim.

Sayın Furtuna’nın 28 yıldır Maliyede çalıştığını biliyorum. Ama koltukların ve mevkilerin insanları nasıl değiştirdiğini şahsında görüyorum. Furtuna’nın Armutlu ve Eşmeliköy muhtarlarına da yalan söylediğini ortaya çıkararak nasıl bir insan olduğunu orada anlamıştım.

800 TL MAZOT İLE 4 GÖLET YAPILDI

Nüfusu 45 olan Alıçlı Köyüne birisi temizleme amaçlı daha önce olmak üzere toplamda 5 gölet yapılmıştır. Bunu soracağımı anlayan arkadaşlar telaşa düşünce, Grup başkan Vekilimiz Sayın Nadi Sancar’a biri 600 TL, diğeri 200 TL olmak üzere toplam 800 TL değerinde mazot fişi sunulmuştur. Fişler üzerinde araç plakaları yoktur. Bu fişler, göl ile ilgili protokol yerine geçiyor mu? Ayrıca 800 TL mazot parası ile 4 gölet nasıl yapıldı? Ben 800 TL masrafla gölet yapıldığına inanmıyorum. Bu göletlerden birisi de orman vasfı taşıyan bir arazi içinde kalmaktadır. Orman İşletme Müdürlüğünden izin alınması gerekmektedir. İkinci bir gölet, şahsa ait bir tarlanın ortasına yapılmıştır. Üçüncü gölet ise, Mehmet Sığırcı’nın özel yerine yapılmıştır. Hani, şu 800 TL harcanan gölet. Bu 800 TL’de İl Özel İdaresi hesabına yatması gerekmektedir.

Sayın Furtuna, bu göletlerin yapılması şerefine kutlama amacıyla göletlerin başında kuzu kestirip yemiştir.

KÖY YOLLARI KALDI ŞAHSIN TAVUK ÇİFTLİĞİNE YOL YAPILDI

Şahsa ait tavuk çiftliği yolu yapılırken, Armutlu- Güneyköy yolundan geçen, Yaylaköy, Yaylayol, Caberler, Tülüler, Güneyköy, Davutlar, Narinceli olmak üzere 6 köyün öğrenci servisinin geçtiği yol, defalarca söylememize rağmen kumlama dahi yapılmadı. Yine Dereköy-Kıranköy arasında kumlama yapılmadı. Bu yolda araçlar çamurun arasında kalmaktadır.

Son olarak, meşhur olamk için Sayın Furtuna sana ihtiyacım yoktur. Sizinle meşhur olunmaz, tebeşir olunur. Milletvekilliği adaylığını şimdiye kadar hiç düşünmemiştim.. Ben hiçbir şey bilmesem de haddimi bilirim.”

FURTUNA, ŞEREFSİZLİKLE İTHAM ETMİŞTİ

Tozan’ın bir önceki toplantıda kendi hakkında konuşmasına cevap vermesine neden olan Alettin Furtuna’nın açıklmalrı şöyle olmuştu:

“Yılmaz Bey’in bahsettiği yol su deposuna giden bir yoldur. Buradan herkes gelip geçmektedir. Bu yolun kenarlarında da tavuk çiftlikleri vardır.  Bu yolda yapılan kumlama köy muhtarının bilgisi dâhilindedir. Tavuk çiftliğinin sahibi, AK partili üyelerin akrabası değildir. İl Özel idaresi yolu kumlayacak diye tavuk çiftlikleri başka yere mi taşısın?

“Yılmaz Bey bana sataşarak meşhur olmak istiyor. Eğer aklında milletvekilliği varsa,  genel başkanımıza sataşarak meşhur olmasını tavsiye ediyorum. Yılmaz Bey AK Parti hükümetini beğenmiyor. Ama AK parti hizmetlerinden yararlanmak için bizden önde koşuyor.  Yılmaz Bey, kılavuzunu değiştirsin. İddialarını kanıtlamaya davet ediyorum. Kanıtlamazsa şerefsizdir”

 

 

 

 

Editör: TE Bilişim