Uşak Sol Partili Ahmet Aydemir: Yerli üretici bitti, ithal canlı hayvan Uşak'a da girmiş durumda! Uşak Sol Partili Ahmet Aydemir: Yerli üretici bitti, ithal canlı hayvan Uşak'a da girmiş durumda!
Uşak’ta Çivril Caddesi’ne, Büyük Birlik Partisi Genel Başkanı merhum Muhsin Yazıcıoğlu’nun ismi verildi. Uşak Belediye Başkanı Nurullah Cahan’ın başkanlığında toplanan, Uşak Belediye Meclisi’nde görüşülen konu, AK Parti, MHP ve İYİ Parti’nin evet ve CHP’nin çekimser oylarıyla kabul edildi. Oylamanın ardından bir açıklama yapan Uşak Belediye Başkanı Nurullah Cahan, önceki gün doğum günü nedeniyle anılan merhum Muhsin Yazcıoğlu’nun Türk siyaseti için önemli bir isim olduğunu ve hayatını kaybettikten sonra da çeşitli vesilelerle anıldığını belirtti.
Muhsin Yazcıoğlu’nun adının Çivril Caddesi’nde de yaşatılacağını dile getiren Başkan Nurullah Cahan, “Türk siyaseti için değerli bir büyüğümüz olan merhum Muhsin Yazcıoğlu’nu bir kez daha rahmet ve minnetle anıyoruz. Önceki gün gıyabında 64’üncü doğum gününü tebrik ettiğimiz rahmetli Muhsin Yazıcıoğlu’nun adını ilimizdeki bir caddeye vermek için bir teklif sunuldu. Bu teklifimiz belediye meclisimizde görüşüldü ve oy çokluğu ile kabul edildi. Şekerevleri’nde bulunan ve yoğun bir şekilde kullanılan Çivril Caddemize, Muhsin Yazıcıoğlu’nun adını verdik. Ben oylama katılan tüm meclis üyelerimize teşekkür ediyorum. Muhsin Yazıcıoğlu da bir kez daha saygı ve rahmetle anıyorum” dedi.

MUHSİN YAZICIOĞLU KİMDİR?
Çiftçi bir ailenin çocuğu olan Muhsin Yazıcıoğlu, 31 Aralık 1954 tarihinde Sivas’ın Şarkışla ilçesinin Elmalı köyünde doğdu. İlk, orta ve lise öğrenimini burada tamamladı. Ankara Üniversitesi Veterinerlik Fakültesi’nden mezun oldu. Bu dönemde çeşitli siyasi çalışmalar içerisinde bulundu. 1968 yılında da Şarkışla'da Genç Ülkücüler Hareketi'ne katıldı. 1978’de de Ülkücü Gençlik Derneği’nin kurucu genel başkanı oldu. 1980 yılına kadar da Milliyetçi Hareket Partisi'nin genel başkan müşavirliği vazifesini yürüttü. 12 Eylül 1980’de yapılan askeri darbenin ardından da tutuklanarak Mamak Cezaevi’ne gönderildi. Tahliye olduktan sonra da Sosyal Güvenlik ve Eğitim Vakfı’nın başkanlığını yaptı. 1987 yılında da arkadaşlarıyla birlikte Milliyetçi Çalışma Partisi'ne (MÇP) katılarak siyasete atıldı. 1991 senesinde yapılan genel seçimlerde de Sivas’tan milletvekili olarak Türkiye Büyük Millet Meclisi'ne girdi. 1992'de de MÇP'den ayrılarak Büyük Birlik Partisi'ni kurdu. ve genel başkanlığa seçildi. 1995 ile 2007'de yapılan seçimlerde de yeniden Sivas milletvekili oldu. Muhsin Yazıcıoğlu 25 Mart 2009 tarihinde Kahramanmaraş’ın Göksun ilçesinde meydana gelen helikopter kazası sonucu yaşamını yitirdi. Cenazesi Mehmet Akif Ersoy müzesi olarak kullanılan dergahın bahçesinde toprağa verildi. Törene 700.000'den fazla insan katılmıştır.
Helikopter kazası
Muhsin Yazıcıoğlu'nun içinde bulunduğu helikopter Kahramanmaraş'tan Yozgat-Yerköy mitingine giderken bilinmeyen bir sebepten dolayı düşmüştür. Kaza'nın ardından İHA muhabiri İsmail Güneş 112 Acil Servisi aramıştır. Bu konuşmada bacağının kırık olduğunu, helikopterde bulunanlardan sadece BBP Sivas İl Başkanı Erhan Üstündağ'ın yaşadığını, Yazıcıoğlu'nu göremediğini söylemiştir. Olayın ardından aracın enkazı 48 saat sonra bulunmuştur. 
 
 
Editör: TE Bilişim