Mehmet Çakın ve ekibi güven oyu aldı! Mehmet Çakın ve ekibi güven oyu aldı!
                Her sabah gazetelerin, haber sitelerinin veya sosyal medyanın siyasi kulislerini karıştıranların şu aralar takipçileri bol miktarda var.
                Malum geçen hafta, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın belediye başkanlarının istifasını istediğine dair haberler ülke gündemine oturdu ve Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek ile gece yarısı bir toplantı yapıldı.
                Toplantının ardından sosyal medya yıkıldı ve haber editörleri sanayide bir kez, Melih Gökçek'in twitter sayfasını ctrl-F5 ile yenileyip durdular.
                Beklenen açıklama geldi, fakat istifaya dair her hangi bir şey yoktu.
                İstifasının istendiği belediye başkanlarının arasında, Niğde, Balıkesir, Bursa ve Nevşehir gibi illerin de yer aldığı sık sık konuşulmaktaydı.
                Şu anda en sık gündeme gelen konu ise AK Parti Genel Merkezi'nin istifalarla ilgili bir metot değişimi yapıp yapmayacağı.
                İstifaların medyada geniş yer alması ve kamuoyunun dikkatinin bu yöne çevrilmesi, sürecin sonunda zararlı mı, karlı mı çıkılıp çıkılmayacağına dair de genel merkeze bir fikir vermiş gibi gözüküyor.
                Görünen o ki, Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Erdoğan, bu kararından vazgeçmeyecek ve uygun zamanı bekleyecek.
                Seçimlerin, 2018 yılının 15 Temmuz tarihine çekilebileceği sık sık kulislerde yer alıyor. Belki, diğer AK Partili aday adayları arasındaki eşitlik ilkesi gereği, mevcut başkanlardan seçime 5-6 ay kala istifa etmeleri, tavsiye kararı olarak gündeme gelebilir.  
                İstifa furyasının başladığına dair söylemler üzerine neredeyse bütün AK Partili belediye başkanları, fazla mesai yapmaya başladı.
                Hepsi seçilmiş oldukları halde, sanki seçim havasındaki gibi çalışıyorlar. Melih Gökçek, lunaparkları ve vatandaşın yoğun olarak kullandığı mekanları ziyaret ediyor ve halkla boy boy fotoğraflar çektiriyor. Hatta twitter hesabına bir de video ekliyor.
                Diğer belediye başkanları da benzeri yöntemlerle yoğun bir çalışma temposuna girmişler. İstifa edeceği iddia edilenler değil, diğer başkanlar da aman ne olur ne olmaz diye deyim yerindeyse yardırıyorlar.
                 Bu işten yine en karlı Cumhurbaşkanı çıktı diyebiliriz. 2019 seçiminin hazırlıkları beklenenden erken başladı.
                SEVGİYLE KALIN
ALİ ARASLI
 

 
Editör: TE Bilişim