Ağır milliyetçi Özkan Yalım, Kanadalılara ait altın madeni için tek kelime etmedi Ağır milliyetçi Özkan Yalım, Kanadalılara ait altın madeni için tek kelime etmedi
Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan geçmişin motifleriyle geleceğin imzası projesi nedeniyle Uşak Belediye Başkanı Nurullah Cahan’a ödül verdi. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, belediye başkanlarıyla yaptığı toplantının ardından Uşak Belediye Başkanı Nurullah Cahan’a ödülü takdim etti. 

BELEDİYELER HEYKEL DEĞİL, HİZMETE YÖNELİK ESERLER DİKSİNLER
Cumhurbaşkanı Erdoğan, geçtiğimiz günlerde kendi heykelini yapan AK Partili belediyelere uyarıda bulundu. Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Bazı belediyelerde şahsımın benzerini ve heykelini yapmışlar. Bunu görünce çok üzüldüm, bu bizim değerlerimize çok ters düşer. Ben ne heykelimin dikilmesini istiyorum, ne masklar yapılmasını ve ne de bu tip görseller yapılmasını istiyorum. Bunları kaldırdık. Bizim belediyelerimiz heykel değil, hizmete yönelik eserler diksinler. Bunlar bizim değerlerimizle çatışan şeyler. Bazı arkadaşlarım böyle bir yanlış yaptı. Bundan sonra da kimse bu yola tevessül etmesin” dedi. 

BELEDİYE BAŞKANLARI ŞEHİRLERİNİ 2023 VİZYONUNA UYGUN HALE GETİRSİN
“Belediye başkanlarımız şimdiden şehirlerini 2023 Türkiyesine uygun hale getirmesi için harekete geçmesi şart. 2053 ve 2071’in planlamasını da yapmalıyız. İmardan ulaşıma, altyapıdan sosyal alanlara kadar her alanda, ülkemiz için kendimize yeni ufuklar çizmeliyiz” diyen Erdoğan, şöyle söyledi: “Değişen Türkiye’yi 10 yıl öncesine göre kucaklayamayız. 2000 yılında ülke nüfusunun yüzde 35’i kırsalda yaşıyordu. Bugün bu oran yüzde 8 düzeyine inmiştir. Belediyelerin yetki alanına giren belde , ilçe ve il merkezindeki nüfusun talep ve ihtiyaçları değişmiş ve çeşitlenmiştir. Sanayiden turizme kadar her alanda yaşanan gelişmeler belediyelerin görevlerini artırıyor. Belediyelerin kaynaklarında ciddi artış yaşanıyor. Belediyelere genel bütçe gelirlerinden 2002’de 1,4 milyarlira ödenek vardı. Geçen yıl bu rakam 52 milyar liranın üzerine çıktı. Bu değişim önümüzdeki yıl devam edecektir. AK Parti olarak belediyelerde, parmak ısırtacak çalışmalar yaptıracağız.” Konuşmanın ardından Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Uşak Belediye Başkanı Nurullah Cahan’a ödülünü takdim etti. 

NURULLAH CAHAN: UTAŞ EKONOMİYE KATKI SAĞLIYOR
Ödül töreninin ardından bir açıklama yapan Uşak Belediye Başkanı Nurullah Cahan, “Belediyemizin yerel ekonomimize UTAŞ aracılığıyla sağladığı katkı, AK Parti Genel Merkezi tarafından ödüle layık görüldü. Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan'ın, Belediye Başkanları istişare toplantısında gerçekleştireceği konuşmanın ardından ödülümüzü aldık” dedi. 
 
Editör: TE Bilişim