AK Parti Uşak Milletvekili Güneş: Takdiri ilahi AK Parti Uşak Milletvekili Güneş: Takdiri ilahi
 “İKTİDARA GELMENİN YOLU BU KURULTAYDAN GEÇER”

CHP Uşak İl Başkanı Bülent Horasan, 5-6 Eylül de yapılacak kurultaydan 90 yıllık çınar olan CHP’nin yeni filizlerle Türkiye’yi saran bir yapıda çıkacağını söyledi. Horasan, Uşak delegelerinin de hür iradesi ile kurultayda oy kullanacağını sözlerine ekledi.

“İKTİDAR OLMAYI TARTIŞACAĞIZ”

CHP Uşak İl Örgütünde 5-6 Eylül tarihlerinde yapılacak olan olağanüstü kurultaya sayılı günler kala hareketlilikler göze çarpmaya başladı. Kurultay hazırlıklarını değerlendiren CHP Uşak İl Başkanı Bülent Horasan, kurultay sonucunda yeni bir CHP’nin doğacağını ve Uşak delegelerinin hür iradesi ile istediği şekilde oy kullanacağını açıkladı.

18. Olağanüstü kurultay da kişiler ve kişisel tartışmaların değil, CHP’nin önemli olduğuna vurgu yapan Horasan, “Bu kurultayda CHP olarak, altı okta belirtilen fikirlerimizle, yol haritamızla nasıl iktidara geleceğimizi tartışacağız” dedi.

Horasan, “Bu kurultayla örgütsel yapımızın gelişeceğini, kurumsal kapasitemizin artacağını düşünüyorum. Bu kurultayla iktidar kararlılığımızın, geleceği el birliği ile inşa etme arzumuzun dile getirileceğini görüyorum. Kayıtlı 11 milyon üyemizin, “İşte benim partim, işte benim kadrom” diyeceğini ümit ediyorum.” İfadesin kullandı.

Horasan, altı okta belirtilen CHP felsefesinin, gelişim ve değişimle harmanlanarak, tüm Türkiye’yi kucaklayacağını da savundu. Horasan, “Bu kurultay 90 yıllık çınar olan CHP’mizin yeni filizlerle Türkiye’yi sardığı bir kurultay olacaktır. CHP bu kurultay ile karanlıkta bulunan Türkiye’nin 2015 seçimlerinde yeni doğan güneşi olacaktır. Ben, kurultaydan halkımıza umut veren bir CHP’nin ortaya çıkacağına inanıyorum” şeklinde konuştu.

DELEGELER HÜRDÜR

Birisi kendi, diğeri CHP Uşak Milletvekili Dilek Akagün Yılmaz olmak üzere Uşak’tan toplam 7 delegenin oy vereceğini belirten Horasan, “Ben, CHP Uşak İl Başkanı olarak 78 il başkanın toplantısında, il başkanlarının ortak delegasyonuna imza atarak Genel Başkanımız Sayın Kemal Kılıçdaroğlu’ndan yana olduğumu belirttim. Diğer Uşak delegeleri hür iradeleriyle karar verecektir. Kendi düşünceleri kurultayda yansıyacaktır” dedi.

5-6 Eylül tarihlerinde yapılacak olan olağanüstü 18. CHP kurultayında, Uşak delegesi olarak: CHP Uşak İl Başkanı Bülent Horasan, CHP Uşak Milletvekili Dilek Akagün Yılmaz, Banaz eski ilçe Başkanı Erdoğan Atasoy, Eşme eski ilçe Başkanı Ekmel Şahin, Karahallı İlçe Başkanı Adem Uygun, Sivaslı eski İlçe Başkanı Hasan Hüseyin Erdem ve Ulubey eski İlçe Başkanı Selim Saka oy kullanacak.

Ancak, edinilen bilgilere göre CHP Eşme eski İlçe Başkanı Ekmel Şahin’in adı, CHP Genel merkezi tarafından hazırlanan oy kullanacak delegasyon listesinde yer almadı. Şahin’in de bu konuyu yargıya taşıdığı öğrenildi.

 

Editör: TE Bilişim