Özkan Yalım’ın oy birliğiyle zam yaptık dediği karara AK Partili Sabancı tepkili Özkan Yalım’ın oy birliğiyle zam yaptık dediği karara AK Partili Sabancı tepkili
 
ÖZEL HABER: ALİ ARASLI///
  Uşak’ın Eşme ilçesine bağlı Güllü köyünde dünyaya gelen ve zorluklar içinde eğitimini tamamlayıp, daha sonra Amerika’da Texas ve Tulsa Üniversitelerinde doktora ve doçentliğini yaparak petrol mühendisliği alanında eğitim veren Doç. Dr. Ekrem Kasap, yıllar sonra döndüğü memleketine hizmet etmek için AK Parti’den Uşak Milletvekili aday adayı oldu.
                1957’de Eşme’nin Güllü köyünde dünyaya gelen ve parasız yatılı sınavlarını kazanarak Denizli’de liseyi bitiren Doç. Dr. Ekrem Kasap, Ege Üniversitesi Ziraat Fükültesine girdi ve Tarım Bakanlığı öğrenci bursu ile öğrencilik hayatını idame ettirmeye çalıştı. O dönemlerde Ülkü Ocaklarına mensup olan Doç. Dr. Kasap, 1975’de eğitimini yarım bırakmak zorunda kaldı ve bir yıl sonra İTÜ Maden Fakültesi Petrol Mühendisliği bölümüne girdi. Burada da TPAO bursunu kazandı ve MTTB’nin fakülte temsilciliğini yaptı. 1981’de üniversiteyi birincilikle bitirdi ve TPAO Batman Bölge Müdürlüğü’nde görevine başladı.



EĞİTİMİ BIRAKMADI VE ABD’DEKİ TÜRK ÖĞRENCİLERLE BİRLİKTE ÖNEMLİ ÇALIŞMALAR YAPTI
Eğitim faaliyetlerine devam eden Doç.Dr. Ekrem Kasap, 1982’de Amerika’ya gitti ve Texas Üniversitesi’nde yüksek lisans yapmaya başladı. 1986’da master yapan Doç. Dr. Ekrem Kasap, 1988-1990 döneminde Texas Üniversitesi Türk Öğrenci Derneği Başkanlığını icra etti. 1990’da Tulsa Üniversitesi’nde profesör asistanlığına başlayan Doç. Dr. Ekrem Kasap, kendi alanında dersler vermeye başladı ve çeşitli araştırmalara imza attı. Oklahoma Türk Amerikan Derneğini kurdu ve Türk öğrencilere fakülte danışmanlığını yaptı.
ORTAYA KOYDUĞU BİR BULUŞ İLE PETROL ARAMAYI KOLAYLAŞTIRDI
 1996’da doçentlik unvanını alan Doç. Dr. Ekrem Kasap, Houston Western Atlas Logging Araştırma Merkezi’nde ekip lideri olarak görev yaptı. Burada yoğun çalışmalar ortaya koyan Kasap, petrol sondajı sonrası zonlardan gelecek petrolün kalitesini ölçebilen RCI aletini geliştirdi ve bu buluşunun patentini aldı. Mesleki kariyerine özel şirketlerde çalışmayı da ekleyen Doç. Dr. Ekrem Kasap, Malezya, Umman ve Hindistan’daki bazı projelerde aktif rol aldı.



HOUSTON’DA CAMİ YAPTIRMA DERNEĞİ KURDU, 2002’DEN İTİBAREN FETÖ İLE MÜCADELE ETTİ
2016’nın Mayıs ayında Türkiye’ye dönen ve şu anda köyünde tavuk üretimi yapan Doç. Dr. Ekrem Kasap, ABD’de eğitim faaliyetlerinin yanı sıra toplumsal çalışmalarda da rol aldığını ve bu kapsamda 2002’de Houston Türk Cami Yaptırma Derneği’nin kurucusu ve ilk başkanı olduğunu söyledi. Cami yaptırma derneğine en büyük engeli FETÖ mensuplarının çıkardığını dile getiren Doç. Dr. Ekrem Kasap, “O dönemlerde FETÖ’nün kirli yüzünü görmüştük ve bize çıkardığı bir çok engele göğüs gererek, Müslümanların ABD’de ibadet etmesi için bir cami inşa ettik. 17-25 Aralık döneminde FETÖ’nün ne kadar kirli bir örgüt olduğu ilk sinyallerini verdi ve 15 Temmuz’daki hain darbe girişiminde bu millete silah sıkacak kadar alçaklaşabilecekleri görüldü. O dönemde Uşak ve Denizli’de yalpan milli iradeye saygı mitinglerine ve gece nöbetlerine gidecek olan köylüleri bizzat organize ettik ve devletimizin yanında oldu. Yine Sayın Cumhurbaşkanımız ve Genel Başkanımız Recep Tayyip Erdoğan’ın öncülüğünde Yenikapı’daki mitinge Güllü köyünden katılımı organize ettik. Türkiye, 15 Temmuz’da milli iradeye sahip çıkarak büyük bir badire atlattı ve şükürler olsun ki devletimiz, hiçbir hain plana boyun eğmeyeceğini tüm cihana gösterdi” dedi.


MİLLİ GÖRÜŞ İLE KONYA YURDUNDA TANIŞTI VE 2002’DEN BERİ AK PARTİ’YE GÖNÜL VERİYOR
İlk siyasi bilinci Ülkü Ocakları’nda edinmeye başladığını anlatan Doç. Dr. Ekrem Kasap, 1977-1981 yılları arasında İstanbul'da bulunan Konya Yurdunda Milli Türk Talebi Birliği ile iltisaklı öğrencilerle kaldığını ve burada Milli Görüş’ü daha yakından tanıma imkanı bulduğunu kaydetti. 2001’de Recep Tayyip Erdoğan tarafından kurulan AK Parti’de siyasete devam ettiğini kaydeden Doç. Dr. Ekrem Kasap, memleketine hizmet etmek için 24 Haziran 2018 seçimlerinde milletvekili aday adaylığı başvurusu yaptığını ifade etti. Doç. Dr. Ekrem Kasap, “Her zaman için milli ve manevi değerleri destekleyen bir anlayışta oldum ve ülkeme ihanet edenlere karşı koymayı kendime ilke edindim. Cennet gibi bir ülkemiz var ve başımızda bizi 2023 hedeflerine taşıyacak güçlü ve öngörüsü yüksek bir liderimiz bulunuyor. Karınca misali safımı belli etmek ve hizmet yarışında yer almak için AK Parti’den Uşak Milletvekili aday adayı oldum. Tüm aday adayı arkadaşlarıma başarılar diliyor, Cenab-ı Allah’ın yar ve yardımcımız olmasını temenni ediyorum” diye konuştu.
 
 
Editör: TE Bilişim