AK Parti Uşak Milletvekili Güneş: Takdiri ilahi AK Parti Uşak Milletvekili Güneş: Takdiri ilahi
 AK Parti Uşak Merkez İlçe Başkanı Turgay Eser, kentte sağlıkla ilgili hizmet veren kurumları ziyaret etti. Uşak Kamu Hastaneleri’ne bağlı Ağız ve Diş Sağlığı Merkezi ve İl Halk Sağlığı Müdürlüğü’nde çalışmalar hakkında bilgi alan Turgay Eser ve yönetim kurulu üyeleri, Sağlık Sen Uşak Şube Başkanlığı üyeleriyle de bir araya geldi. İlk olarak Ağız ve Diş Sağlığı Merkezi Başhekimi Tuğrul  Eroğlu’nu ziyaret eden Turgay Eser, hastanede yapılan hizmetlerle ilgili görüş alışverişinde bulundu. İl Halk Sağlığı Müdürü Hasan Kaya’dan da sağlık ocakları ve diğer faaliyetlerle ilgili bilgi alan Turgay Eser, kentteki sağlık çalışanlarının ağırlıklı olarak temsil edildiği Sağlık Sen Uşak Şube Başkanı Muhammet Ali Aloğlu’yla da istişare yaptı. Ziyaretlerin ardından kentteki sağlık yatırımlarının durumunu değerlendiren Turgay Eser, “Sağlıkta en önemli değişim ve dönüşüm AK Parti döneminde yaşandı. Hiç uzaklara gitmeye gerek yok. Hepinizin bildiği gibi Uşak halkı, daha önceki yıllarda elverişsiz mekanlarda hizmet almaktaydı. Bugün ise otel konforunda ve daha nitelikli tıbbi kadronun bulunduğu bir hastanemiz var. Önümüzdeki dönemde kadın hastalıkları ve doğum birimi de yeni hastanemizin bulunduğu bölgeye yapılacak olan, modern bir binada hizmet verecek. Bu konuyla ilgili çalışmalar devam ediyor” dedi.

SAĞLIK OCAKLARI EKSİYE GÖRE DAHA İYİ HİZMET VERİYOR

Kentteki sağlık ocaklarının da eskiye oranla daha iyi hizmet verdiğini dile getiren Turgay Eser, “Aile hekimliği sistemi ile kişi gideceği doktoru biliyor ve burada tedaviyle ilgili yüzde 80’in üzerinde sonuç alıyor. Aile hekimlerimiz, hastane ortamında ve uzman desteği ile tedavisi yapılacak durumlarda da hemen sevk işlemlerini yapıp, hastayı doğru yönlendiriyor. Bu sistem sayesinde daha önceki iktidarlar döneminde küstürülen ve sadece ilaç yazmak için çalışan hekimlerimiz mesleklerini daha büyük bir istek ve şevkle yapmaya başladılar. Ayrıca ilimizde 2 tıp merkezi ve 2 özel hastanemiz var. Dileyen vatandaşlarımız cüzi bir farkla bu mecralardan da yararlanabiliyorlar” dedi.

AMBULANS HELİKOPTERLERİ HİKAYE GİBİ ANLATIYORLARDI

Sağlık Bakanlığı’nın bir çok hizmeti AK Parti döneminde hayata geçirdiğini belirten Turgay Eser, “Önceleri ilaç kuyruklarının olduğu, işçinin ve memurun farklı farklı hastanelere yönlendirildiği ve halkın sorunlarına çözüm bulmak için özel muayenehanelerin yolunu tuttuğu bir sağlık hizmeti anlayışı vardı. AK Parti iktidara geldiğinde milletin hak ettiği sağlık hizmetini alacağının sözünü verdi ve bu amaçla bir dizi reformu hayata geçirdi. Bugün ilaçlar anında alınıyor, randevu sistemi ile hasta kuyrukları yok denecek seviyelerde ve hekim seçme hakkıyla kişiye büyük bir özgürlük tanındı. Önceki iktidarlar döneminde yabancı ülkelerde ambulans helikopter ve uçakların olduğunu duyardık. Çoğu insanımız bunun ülkemizde olmayacağını düşünürdü. Oysa bugün bu hizmeti zengin-fakir hiçbir ayrım yapmadan bütün vatandaşlarımız ihtiyaç duyduklarında alabiliyorlar” diye konuştu. 

Editör: TE Bilişim