UŞAK PORT// AK Parti Eşme İlçe Kongresi’nde Milletvekili İsmail Güneş ve Eşme Belediye Başkanı Hacı Mustafa Çetin arasında üstü kapalı söz düellosu yaşandı. Eşmeli olan AK Parti Uşak Milletvekili İsmail Güneş, Eşme İlçe Başkanı Ali Arık'ın delege listesini eleştirdi. İsmail Güneş, “Sayın başkanıma sormak istiyorum, bir kurumda hakkıyla çalışan birini zorla istifa ettirerek ve hastaneden zorla rapor aldırarak onların yerlerine birilerini çalıştırmak cahiliye dönemine aittir” dedi. Güneş, ayrıca yeni delegelerin yazıldığını belirterek, “10 yıldır bunlar burada yokken hizmet edenler olmuştu. Onları bir kenara atmayız ve attırmayız da” sözlerinin altını çizdi. Parti büyüklerinin nüfuzunu kulanlar olduğunu ve buna engel olunmadığını dile getiren İsmail Güneş’e Eşme Belediye Başkanı Hacı Mustafa Çetin, yanıt verdi. Mustafa Çetin, “Kongre birilerini yok etme sevdası olmayacaktır ve bu zihniyet 80 öncesinin mantığıdır. İster kabul edelim, ister etmeyelim. Şu anda seçilen başkan, AK Parti’nin adayıdır ve Başbakan’ın temsilcisidir. Bunu buradan ben ilan ediyorum” şeklinde konuştu.

EŞME’DE ÜSTÜ KAPALI LİSTE TARTIŞMA YAŞANDI

AK Parti’nin Eşme kongresinde Milletvekili İsmail Güneş ve Eşme Belediye Başkanı Hacı Mustafa Çetin arasında üstü kapalı, liste tartışması yaşandı. Bazı çalışanların zorla istifa ettirildiğini veya zorla doktor raporu aldırıldığını öne süren AK Parti Milletvekili İsmail Güneş, “Biz daima millet, daima hizmet diyoruz. Çok mesafeler kat ettik. Bazı yanlışlarımız oluyor mu? Oluyor bunları da dile getirmek lazım. Sayın başkanıma sormak istiyorum, bir kurumda hakkıyla çalışan birini zorla istifa ettirerek ve hastaneden zorla rapor aldırarak onların yerlerine birilerini çalıştırmak cahiliye dönemine aittir. MHP ve CHP’nin işidir. Biz herkesin para kazanmasını isteriz. Bunlar yasal ve helal çerçevede olmalı. Orada çalışan bir kardeşimizin bir akrabasını da biz işe kattık. Fırsat oldu kattık, ama kimsenin bundan haberi olmadı. Fırsat varsa yapılır ve yardımcı olunur. Partisine, inancına veya etnik kökenine yapılmaz” dedi.

PARTİ BÜYÜKLERİNİN NÜFUZU KULLANILIYOR

“Bizim partimiz geçmiş dönemden farklı bir partidir. Bizim AK Parti olarak, eski zihniyetlerden farkımız, kurum çalışanlarını sevk ve idare etmeyiz. Bunlara talimat vermeyiz” diyen İsmail Güneş, şöyle devam etti: “Bizim teşkilatımız onların en iyi hizmet etmesi için canla başla çalışmalı. Onları dizayn etmek zorunda değiliz. Yine Eşme’de sancılarımızdan bir tanesi de bazı insanların büyüklerimizin nüfusunu kullanmasıdır. Bundan AK Parti büyük yaralar almıştır. Bu nüfusu kullananlar kadar, buna müsaade edenler de suçludur. Benim kendi şahsım adına, hiçbir akrabam ve kardeşim benim nüfusumu kullanmamıştır.”

Ağır milliyetçi Özkan Yalım, Kanadalılara ait altın madeni için tek kelime etmedi Ağır milliyetçi Özkan Yalım, Kanadalılara ait altın madeni için tek kelime etmedi

BU DELEGELER BURADA YOKKEN HİZMET EDENLER OLMUŞTU!

Delege listesi hakkında görüşlerini ifade eden İsmail Güneş, “İnşallah bundan sonraki dönemde partiyi herkese açarak yola devam etmemiz lazım. Şimdi sayın başkanım yeni yeni delegeler yazılmış, gençleştirmişsiniz, partimize katılımlar olmuş. 10 yıldır bunlar burada yokken hizmet edenler olmuştu. Onları bir kenara atmayız ve attırmayız da. Bunları kucaklayacağız. Partiye girmek isteyenler, hangi inanç ve kökenden olursa olsun kollarımızı açacağız. Biz bu yeni dönemde, bu partimizin prosedürleri dahilinde çalışan ekip kim olursa olsun, sonuna kadar yanında olacağız. Eğer bu zihniyetten sapan olursa da mücadelemiz sonuna kadar devam edecek. Bizim tek amacımız Uşak’a ve ilçelerine hizmettir” dedi.

HACI MUSTAFA ÇETİN: KONGRE BİRİLERİNİ YOK ETME SEVDASI DEĞİLDİR

İsmail Güneş’in Eşme İlçe Başkanı Ali Arık'a yönelttiği eleştirilere yanıt veren Eşme Belediye Başkanı Hacı Mustafa Çetin, kongrede partinin hiçbir üyesinin yok edilmek istenmediğini ve birliğin sağlanması için gayret ettiklerini bildirdi. Eşme Belediye Başkanı Hacı Mustafa Çetin, şöyle konuştu: “Biz Eşme’de biz bilincini ortaya koyduk. Ben başarırsam, sizler başarılı olursunuz dedik. Geçmişimiz 11 yıllık da olsa 1 yıl önce çok güzel bir birliktelik yaptık. Artık birlikte çalışma sloganı geliştirdik ve kazananın Eşme olması için çabalayacağız dedik. Bugünkü kongre, geçmişteki ilçe başkanlarını bir kenara bırakma kongresi değildir. Ağaç yaşlandığında, dalları gürlemiyor. Yeni bir genç fidana ihtiyacı var. Yeni fidan, partiye üye oluyor ve yönetimlerde pişerek, daha çok insanımızı gölgesi altına almak şartıyla bir oluşum ortaya çıkıyor. Burada birilerine görev verip onları büyütme ve birilerinden görev alarak onları yerme düşüncesi yok. Verilen görevi yerine getirme ve sonra geleceklere örnek olma ispatlama sanatı vardır. Kongre birilerini yok etme sevdası olmayacaktır ve bu zihniyet 80 öncesinin mantığıdır.”

İSTER KABUL EDİN, İSTER ETMEYİN İLÇE BAŞKANI BAŞBAKAN’IN TEMSİLCİSİDİR

Eşme İlçe Başkanı Ali Arık’ın teşkilatın adayı olduğunu, Başbakan ve AK Parti Genel Başkanı Ahmet Davutoğlu’nun temsilcisi yerine geçtiğini belirten Hacı Mustafa Çetin, “Önceden kongrelerde sandalyeler havalarda uçuşur ve kaybeden parti olurdu. Bizde istişareler, genel merkez görevlendirmesi ve sizlerin oyu ile bir teşkilat oluşacak. Biz teşkilatımıza iyisi, kötüsü, hatası ve sevabıyla yanında olacağız. İster kabul edelim, ister etmeyelim. Şu anda seçilen başkan, AK Parti’nin adayıdır ve Başbakan’ın temsilcisidir. Bunu buradan ben ilan ediyorum. Onun da elbet hataları olacak ve biz hataları bir dost gibi söyleyeceğiz. Bunu hep beraber yapacağız. Biz sizsiniz, siz biziz” ifadelerini kullandı. 

Editör: TE Bilişim