Uşak İl Genel Meclisi Başkanı CHP’li Kadir Uslu oldu Uşak İl Genel Meclisi Başkanı CHP’li Kadir Uslu oldu
 CHP İl Başkanı Ferit Celal Güray, CHP İl Binasında basın açıklaması yaparak Köylere Hizmet Götürme Birliği üyelerinde haksız seçim yaptığı iddiası ile Eşme Kaymakamı Türker Çağatay Halim’i Uşak ve Eşme halkına şikâyet etti.

CHP’Lİ ÜYELER TOPLANTIYA ÇAĞIRILMIYOR

Eşme Kaymakamı Türker Çağatay Halim’in haksız uygulamalar yaptığını ifade eden CHP İl Başkanı Güray, “ İlçelerde Köylere Hizmet Götürme Birliği vardır, bu birlik yönetim kurulu üyeleri ile Kaymakam başkanlığında toplanarak köylere götürecek hizmetleri yönlendirir. Eşme ilçesinin Kaymakamı bu toplantılara ısrarla yedek üyeleri çağırmaktadır. Bir toplantıya yasa gereği asil üyeler katılır. Asil üyelerle toplantı yapılır. Eşme ilçesi kaymakamı sırf CHP’li üye diye 2 üyemizi ve toplantıya katılma hakkı olan 2 muhtarımızı etkisizleştirmek ve istifa ettirmek amacı ile zorlamakta ve etik olmayan baskı olarak üyeleri entegre etmeye çalışmaktadır. Toplantılara yedek üyeler sokulara kararlar alınmaktadır. Bunun tek bir amacı vardır. CHP’li üyeleri istifaya zorlamaktır. Bunun içinde kendilerine bizzat yasa dışı tehditler uygulayarak ve baskılar yaparak onları bu yola sevk etmeye çalışmaktadır. 2 CHP’li üyemiz ve 2 muhtarımız bu uygulamalardan çok rahatsız olmaktadır. Bu nedenle sık sık şikayetleri dile getirmelerine rağmen Kaymakamın bu tutumdan vazgeçmedi” dedi.

YASAL YOLLARA BAŞVURACAĞIZ

Eşme’de yaşanan haksız uygulamanın devamı halinde yasal yollara başvuracaklarını dile getiren CHP İl Başkanı Ferit Celal Güray, “Ben toplantıda Eşme Kaymakamını ve Eşme hemde Uşak halkına şikayet ediyorum kendisini etik ve yasal uygulamalara davet ediyorum. Eğer bu uygulamalara kaymakam bey devam ederse kendisi hakkında gerekli yasal işlemleri başlatacağımızı söylüyorum. Umarız Kaymakam bey bu tutumundan vazgeçer ve bizi yasal yollara başvurma konusunda zorlamaz” dedi. 

Editör: TE Bilişim