Uşak’ta hedef alınan ismin ataması yapıldı! Mehmet Akif Şanlı, vekillik için başkan yardımcısı oldu Uşak’ta hedef alınan ismin ataması yapıldı! Mehmet Akif Şanlı, vekillik için başkan yardımcısı oldu
Iyi Parti’nin 31 Mart 2019 yerel seçim sonuçlarına yönelik Uşak Merkez İlçe Seçim Kurulu Başkanlığına yaptığı ve reddedilen itirazı hakkında bir açıklama yapan AK Parti Uşak İl Başkanı Fahrettin Tuğrul, muhalefetin millet iradesine saygı duyması gerektiğini belirterek, “Uşak’ta seçimlerin huzur içinde tamamlandığını ve sandıkların tüm partilerin temsilcileri tarafından titizlikle sayıldığını dile getirdi. Buna rağmen muhalefetin gereksiz yere yaptığı, hiçbir somut delile dayanmayan ve tamamen soyut hezeyanlardan doğan itirazlar, seçilen başkanın göreve başlamasını ve halka hizmet etmesini geciktirmektedir” dedi. 
31 Mart 2019 yerel seçimlerinde, AK Partili Mehmet Çakın, resmi olmayan sonuçlara göre 50 bin 934 oy ve yüzde 39,11’lik oranla Uşak Belediye Başkanı seçildi. Mehmet Çakın’ın en yakın rakibi İYİ Partili Muhammet Gür ise 49 bin 172 oyla yüzde 37,76’da kalarak, ikinci oldu ve bunun üzerine Uşak Merkez Seçim Kurulu Başkanlığı’na itiraz dilekçesi verildi. İYİ Parti’nin itirazının reddedilmesi üzerine İl Seçim Kurulu Başkanlığına itiraz süreci4 başlatıldı. Gelişmelerle ilgili bir değerlendirme yapan AK Parti Uşak İl Başkanı Fahrettin Tuğrul, oyların titizlikle sayıldığını ve seçime giren 5 partinin müşahitleri huzurunda sayımın gerçekleştiğini söyledi. Sandık sonuçlarının tüm partilerin temsilcileri tarafından ıslak imza ile tespit edildiğini dile getiren Tuğrul, “AK Parti’nin bileğinin hakkıyla aldığı seçime gölge düşürmek için aslı ve astarı olmayan bir takım söylemler ortaya attılar. Seçimler gayet şeffaf bir şekilde yapıldı ve 5 partinin müşahitleri huzurunda tek tek sayıldı. Çoğu sandıkta sayım işlemi belki 2 veya 3 kez tekrarlandı ve tutanaklar titiz bir çalışmanın sonunda teslim edildi. Şimdi seçilen belediye başkanı, hiçbir dayanağı olmayan bu iddialar ve itirazlar yüzünden mazbatasını alamıyor ve halka hizmet etmeye başlayamıyor. Halk iradesine ipotek koyan ve Uşak'ın enerjisini bu tip boş uğraşlarla oyalayan bu sığ anlayışın bir an önce kendine gelmesini istiyoruz” dedi. 
 
Seçimlerin bir demokrasi şöleni olduğunu kaydeden Fahrettin Tuğrul, şöyle söyledi: “Bu seçimin kazananının Millet olduğunu her fırsatta dile getirdik ve bu anlayışla halkımıza hizmeti esas alacağımızı net bir dille ifade ettik. Dilerim, tüm partiler bu anlayışla hareket ederler. AK Parti Uşak İl ve İlçe Teşkilatları olarak, halkımıza hizmeti esas almaya devam edeceğiz”.
Editör: TE Bilişim