Özkan Yalım ve ekibi, önceki belediyeyi yargıya sevk etmek için 1 oy arıyor Özkan Yalım ve ekibi, önceki belediyeyi yargıya sevk etmek için 1 oy arıyor
Bir dizi ziyaret için Uşak’a gelen AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Hamza Dağ, ‘AK Parti Uşak İl Başkanlığı Ekim Ayı İl Danışma Meclisi’nde yaptığı konuşmada, “İçeriye ve dışarıya bizde olan belediyelerle alakalı, her hangi bir, kendi önünü açmak adına bir eleştiri getirecek olursa bu kesinlikle bizim affedeceğimiz bir durum olmaz” dedi.
AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Hamza Dağ, bir dizi ziyaret ve inceleme için Uşak’a geldi. İlk olarak Banaz’ı ziyaret eden Hamza Dağ, burada yeniden tesisleşmesi için çalışma yapılan Hamamboğazı Termal bölgesinde incelemelerde bulundu ve akabinde Uşak Valiliği’ni ziyaret etti. Uşak Valisi Salim Demir, Belediye Başkanı Nurullah Cahan, İl Başkanı Mehmet Çakın tarafından karşılanan Hamza Dağ, burada kısa bir değerlendirme yaptıktan sonra, kent park projesi kapsamında başlatılan ağaç dikim kampanyası için fidan dikti. Uşak Belediye Başkanı Nurullah Cahan ve AK Parti Uşak İl Başkanı Mehmet Çakın’ın eşlik ettiği Hamza Dağ, Tiritoğlu Parkı’nda stant açan AK Parti Uşak İl Gençlik Kolları Teşkilatını ve esnafı ziyaret etti.
UŞAK BELEDİYE BAŞKANI CAHAN’DAN YAPILAN ÇALIŞMALAR HAKKINDA BRİFİNG ALDI
                Uşak Belediye Başkanı Nurullah Cahan’ı makamında ziyaret eden Genel Başkan Yardımcısı Hamza Dağ’a belediye hizmetleriyle ilgili brifing verildi. Uşak Belediye Başkanı Cahan, kentteki yol, ışıklandırma, trafik, sosyal faaliyetler ve belediyenin ilgilendiği diğer alanlarla ilgili bir sunum yaptı. Genel Başkan Yardımcısı Hamza Dağ, daha sonra  ‘AK Parti Uşak İl Başkanlığı Ekim Ayı İl Danışma Meclisi’ne katıldı. Toplantının açılış konuşmasını AK Parti Uşak İl Başkanı Mehmet Çakın yaptı. 24 Haziran seçimlerinde Uşak’ta AK Parti Türkiye ortalamasının üzerinde oy aldıklarını dile getiren Çakın, önümüzdeki yerel seçimlere yoğun bir tempo ile hazırlandıklarını söyledi.
Uşak Belediye Başkanı Nurullah Cahan da, “Gündem belli ve 31 Mart’ta inşallah yerel seçimlerimizi yapacağız. AK Parti nasıl yereldeki başarıyla iktidarı yakaladıysa, Sayın Cumhurbaşkanımızın İstanbul’da gösterdiği belediyecilikle nasıl iktidara geldiysek, Uşak’ta da yine AK Parti belediyeciliğini en üst seviyeye taşıyacağız. 31 Mart’a kadar kapı kapı dolaşıp, yerel seçimlere çalışmaya hazırız ve inşallah 31 Mart 2019’da Uşak’ta AK Parti bayrağını dalgalandıracağız” diye konuştu
YEREL SEÇİM ÖNÜ TEŞKİLATLARI UYARDI
Hamza Dağ, seçim hakkında şu açıklamaları yaptı: “Önümüzdeki süreç hassas bir süreç ve şunu net bir şekilde söylemekte fayda görüyorum. Uşak’ta bu anlamda çok sıkıntı olmayacağını düşünerek, önümüzdeki dönemde bir aday adaylığı başvuru süreci ve ardından aday açıklamaları ve sonrasında sahada çalışma yapacağız. İl Genel Meclisi ve Belediye Meclis üyelikleri süreci yaşayacağız. Arkadaşlarımızın hiçbiri bu takvime uyarak, bu konudaki niyetini ortaya koyan arkadaşlarımız, içeriye ve dışarıya bizde olan belediyelerle alakalı, her hangi bir, kendi önünü açmak adına bir eleştiri getirecek olursa bu kesinlikle bizim affedeceğimiz bir durum olmaz. Hiçbir şekilde bu arkadaşlarımızla alakalı olumlu bir değerlendirme durumu söz konusu olmaz. Herkesin içinde gönülünde bir aslan yatar, olması gereken arkadaşlarımızın bu konudaki heyecan ve projelerini kendileri çıkıp anlatmasıdır. Yok o 5 yıl önce bunu yaptı, şunu yaptı gibi kendi arkadaşlarımıza yapacak olduğumuz sözler, ifadeler ve eleştiriler bizim açımızdan karşılığı olmayan ve bunu söyleyenler için olumsuz düşünmeyi gerektiren bir noktadır. İl genel meclisi ve belediye meclis üyeliklerinde rasyonel bir tercih yapmamız gerekiyor. Burada görev yapan arkadaşlarımıza uygun bir lisanla bir sonraki süreçte düşünülmeyeceğini anlatmamız gerekiyor. Biliyorsunuz belediye meclis üyeliği profesyonel bir iş değil ve kendi işinizden fedakarlık etmeniz gerekiyor. Ayrıca tercihte o alanın sosyolojisine göre bir belirleme yapılmalı.”
 
 
Editör: TE Bilişim