Halkların Demokrasi Partisi (HDP) Eş başkanı Figen Yüksekdağ, Uşak’ta düzenlenen mitingde, Uşak’ta ve Türkiye’nin her yerinde HDP ye karşı oynanan tüm oyunları boşa çıkararak barajı aşacaklarını söyledi. Uşak’ta Elmalıdere Mahallesi’nin kuzey tepelerindeki Nevruz meydanında seçim otobüsünün üzerine önce HDP Uşak Milletvekili Adaylarından Hanifi Güzel ve Mustafa Kızıldağ çıkarak halkı selamladı. Yaklaşık bin kişilik bir HDP kitlesine seslenen HDP Eş Genel Başkanı Figen Yüksekdağ, AK Parti'nin seçimi provoke etmek için dış politikada savaşa yöneldiğini belirterek, HDP'ye yönelik saldırıların da hükümet talimatı ile gerçekleştiğini öne sürdü. Yüksekdağ, "Tüm bu çirkin oyunlarına rağmen AKP düştüğü çamurda boğulacak " dedi.  


 “BARAJI AŞACAĞIMIZI ANLAYINCA GÖZLERİ KARARDI”

HDP Eş Başkanı Figen Yüksekdağ sözlerine şöyle devam etti:

Muhammet Gür: Gençlerin en büyük sorunu işsizlik, termal turizmle iş alanları açacağız Muhammet Gür: Gençlerin en büyük sorunu işsizlik, termal turizmle iş alanları açacağız

“HDP'nin seçim barajının kıyısına geldiğinde sistem partilerinin gözlerini kararttı. HDP'nin o barajı tarumar edeceğini gördüler. 7 Haziran'da da bu büyük insanlığın başarısını görecekler. Her yerde darbecilikten ve darbe yasalarından beslenenler bizi görecekler. Biz bugün Uşak'tayız, yarın Denizli'deyiz. Ama onlar bu memleketin sınırları içinde yaşayamayacak kadar bu halktan koptular. Bugün şiddetin, hilenin en büyük karanlık olanını onlar yapıyor. Bakın 56 seçim büromuza saldırı düzenlendi. Adaylarımıza insan aklının vicdanın yetmediği saldırılar düzenlediler. Bu da yetmedi, onlara her yerde baskının ve şiddetinin zorbalıkları ile halkın yürüyüşünü durdurmaya çalıştılar. Bu halkın tüm varlığını kendilerine para olsun diye çarçur ediyorlar, gani gani harcamaya devam ediyorlar. Haram olsun. Helal etmiyoruz hakkımızı.


Editör: TE Bilişim