Muhammet Gür, Cumhurbaşkanı Erdoğan ve Mansur Yavaş’la aynı kaderi yaşıyor Muhammet Gür, Cumhurbaşkanı Erdoğan ve Mansur Yavaş’la aynı kaderi yaşıyor
Uşak’ta 29 Nisan ve 1 Mayıs tarihlerinde HDP’li grupla Uşaklı vatandaşlar arasında yaşanan gerginliklerin üzerine kente gelen HDP Mersin Milletvekili Ertuğrul Kürkçü, Vali Seddar Yavuz'u ziyaret etti. Basına kapalı gerçekleşen görüşme sonrası Valilik binası önünde basın mensuplarına açıklama yapan Kürkçü, Uşak’ta yaşanan toplumsal ve politik gelişmeleri Vali Yavuz ile istişare ettiklerini belirterek, “Partimizin ve diğer bütün partilerin politik görüşlerini açıklama, yayma gibi siyasi düzlemde hak ve özgürlüklerin kısıtsız kullanılması yönünde hem fikir olduğumuzu söylemek isterim. Sayın Vali ‘Ancak kentin kendi dengeleri içinden okunduğunda mümkün mertebe genel iklim hesaba katılarak siyaset yapılırsa’ problemlerin yaşanmayacağı yönünde görüş beyan etti. Bizler de bu düşüncelere katılıyoruz. Sonuçta bizler de nerede yaşadığımızı ve nerede mücadele ettiğimizi biliyoruz. Bu konuda Vali Beyle bizim aramızda görüş ayrılığı yok. Asıl önemli sorun, siyasi sürecimizi sürdürürken karşı karşıya kaldığımız saldırılarla ilgilidir. O konuyla ilgili tahkikat sürmekte. Halkların Demokratik Partisi olarak Uşaklılara kendimizi anlatmanın yollarını bulmalıyız. Bizi kabul ettiği, görüşlerimizin anlaşıldığı nispette, bizim Uşak hakkındaki fikrimizin anlaşılacağını bilerek hareket etmemiz gerek. Bunun dışında bir davranışın olmayacağını düşünüyoruz” diye konuştu.

“SANAT HATASI OLMUŞ”
Van'da birçok billboarda asılan ve tepkilere neden olan ’kan akan çeşme’ afişleri hakkındaki soruya da cevap veren Ertuğrul Kürkçü, şöyle konuştu: “Kötü bir iletişim stratejisiyle yapılmış olan bu billboardların çok daha kötü şekilde istismar edildiğin söyleyebilirim. Toplatılması da o yüzden. İddiaları kabul ettiklerinden değil. Van belediye başkanını yakından şahsen de tanıyorum ve takdir ettiğim insandır. Ancak meramını anlatmak bir sanattır. Burada bir sanat hatası olmuş."
Editör: TE Bilişim