Uşaklı yönetici ve siyasetçiler seçimleri değerlendirdi

Uşak Valisi Seddar Yavuz, Belediye Başkanı Nurullah Cahan. AK Parti Uşak Milletvekilleri İsmail Güneş ve Mehmet Altay, AK Parti Uşak İl Başkanı Basri Yıldırım ve CHP Uşak İl Başkanı Bülent Horasan, Pazar günü yapılan Cumhurbaşkanlığı seçimlerini değerlendirdiler.

Uşak Valisi Seddar Yavuz, Uşak’ta kayda değer bir hadise çıkmadan seçimlerin tamamlanmasını sevindirici bulurken, Belediye Başkanı Nurullah Cahan, “Gücünü milletinden alan lider” yorumunu yaptı.

AK Parti Uşak Milletvekili İsmail Güneş, “Rejim bekçiliği yapmak yerine halkın yanında olmayı ve Türkiye’yi ileri götürmeyi hedefleyen bir Cumhurbaşkanın cumhuriyet tarihinde ilk kez halkın oyları ile seçildiğine dikkat çekerken, diğer vekil Mehmet Altay, Cumhurbaşkanlığı seçimlerinin yeni Türkiye yolunda ilk adımın atılması değerlendirmesinde bulundu.

AK Parti Uşak İl Başkanı Basri Yıldırım, “Bu sonuçlar diğer partilere kapak olsun” derken, CHP Uşak İl başkanı Bülent Horasan, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ın Başbakanlık görevinden istifa etmemekle devletin olanakları ve medya gücünü kullanıp, eşit olmayan şartlarda Cumhurbaşkanı seçildiğini ileri sürdü.

Özkan Yalım'dan zam açıklaması: Yaptım ama bir sorun bakalım niye yaptım! Özkan Yalım'dan zam açıklaması: Yaptım ama bir sorun bakalım niye yaptım!

Uşaklı yöneticilerin ve siyasilerin görüşleri şöyle:

“SEÇİMLER OLAYSIZ TAMAMLANDI”

Seddar Yavuz (Uşak Valisi): “Merkez ilçemizle birlikte, 5 ilçe, 6 belde ve 256 köyde 833 sandıkta, cezaevinde kullanılanlarla birlikte kayıtlı 254 bin 122 seçmen bulunan İlimizde; 10 Ağustos 2014 Cumhurbaşkanı Seçimi için 08.00 itibariyle oy kullanılmaya başlanılmış, saat 17.00 itibariyle de oy kullanma işlemi sona ermiştir. Vatandaşımızın hür iradesinin sandığa en iyi şekilde yansıması ve seçimlerin demokratik bir ortamda yürütülmesi amacıyla Valiliğimizce alınan tedbirler kapsamında; Uşak’ta kayda değer çok önemli bir hadise meydana gelmeden seçimler tamamlanmıştır.

Türkiye Cumhuriyeti tarihimizde ilk kez halkın oylarıyla Başbakanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan Cumhurbaşkanı olarak seçilmiştir. Sayın Cumhurbaşkanımızı Uşak ilimiz ve şahsım adına kutlar, en derin saygılarımı arz ederim.

Bu vesileyle İlimizde; ilçelerimizde, belde ve köylerimizde huzur ve güven içinde bir seçim sürecinin yaşanması doğrultusunda görev alan tüm güvenlik güçlerimize, kamu kurum ve kuruluşlarımızın çalışanlarına, seçim ve sayım görevlilerine, seçim atmosferinde başından beri karşılıklı hoşgörü ve anlayış çerçevesinde çalışmalarını yürüten ve seçimlere katılan tüm siyasi parti yöneticilerine, basın yayın kuruluşlarımıza ve demokratik haklarını kullanan tüm vatandaşlarımıza teşekkür eder, saygılar sunarım.

GÜCÜNÜ MİLLETİNDEN ALAN LİDER

Nurullah Cahan (Uşak Belediye Başkanı):  "Bugün ülkemiz tarihi günlerinden birisini yaşamaktadır. Ülkemizi 12 yılda lider ülkeler arasına sokmayı başaran liderimiz Sayın Recep Tayyip Erdoğan bugün cumhuriyetimizin 91. Yıldönümünde tarihinde ilk defa halkın seçtiği Cumhurbaşkanı olarak kayıtlara geçmiştir. Gücünü milletten alan ve milletten başka vesayeti tanımayan liderimizin bu zaferi şüphesiz derin anlamlar ifade etmektedir. İstikrarın mimarı olan liderimizi halkımız tekrar başında görmek istemiştir. Ayrıca milletimiz mazlumu koruyan ülkesini seven ve sadece halkı için var olan Başbakanını daha uzun yıllar görmek istediğini verdiği kararlar ile teyit etmiştir. Bu durum şehrimizde de aynıdır. Bizler bugün uzun adamın daha nice yıllar vatanına edeceği hizmetleri görecek olmanın heyecanını yaşamaktayız. Bu vesile ile sonuçların ülkemize, milletimize ve hemşerilerimize hayırlı olmasını dilerim”

KORKU SENARYOLARI İŞE YARAMADI

Dr. İsmail Güneş (AK Parti Uşak Milletvekili): Öncelikle tüm milletimize, Uşak halkına çok teşekkür ediyorum. Seçimlerin milletimize ve Uşak halkına hayırlara vesile olmasını diliyorum. Başbakanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan’ın seçilmesi, bizi ziyadesiyle memnun etti.

Cumhuriyet tarihinde halk ilk kez Cumhurbaşkanını seçti. Halk kendisine hizmet etmiş, halkın içinde olan birini tercih etti. Tüm korku senaryolarını elinin tersi ile iterek bu senaryolara kanmadı. Başbakanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan’ın ilk kez belediye başkanı seçildiği 1994 yılından bu yana özgür ve yeni bir Türkiye için yaptığı çalışmalar halkımızdan takdir görmüş, karşısında tüm partilerin birleşmesine rağmen halkın teveccühü Sayın Başbakanımız lehine olmuştur.  

Bundan sonar inşa edilen yeni Türkiye de ‘rejimi koruyan değil, halka hizmet üreten bir devlet anlayışı’ hâkim olacaktır.

YENİ TÜRKİYE İÇİN İLK ADIM ATILDI

Mehmet Altay (AK Parti Uşak Milletvekili): “Bütün milletimize ve Uşak halkına kendilerine hizmetten başka bir şey düşünmeyen anlayışa verdikleri destekten dolayı şükranlarımı sunarım. Seçimlerin, tüm İslam âlemine, milletimize ve Uşak halkına hayırlara vesile olmasını niyaz ederim.

Bu Cumhurbaşkanlığını  ‘yeni Türkiye’ yolunda ilk adım olarak görüyorum. Bu desteği ülkemizin 2023 hedefimize ulaşmasında çok önemli bir adım olarak görüyorum. Başbakanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan’ın Cumhurbaşkanlığı, tüm İslam âlemi, milletimiz ve Uşak halkı için hayırlara vesile olsun.”

“DİĞER PARTİLERE KAPAK OLSUN”

Basri Yıldırım (AK Parti Uşak İl Başkanı): Buradan tüm halkımıza ve bizi mahcup etmedikleri için tüm Uşak halkına çok teşekkür ediyorum. Sayın Başbakanımız için, “Muhtar bile olamaz” demişlerdi. Başbakan oldu. Dünya lideri oldu. Şimdi de Cumhurbaşkanı seçildi. Artık, Uşak AK Partinin kalesi olmuştur.  Bu da diğer partilere kapak olsun.

EŞİT OLMAYAN BİR KAMPANYA YÜRÜTÜLDÜ

Bülent Horasan (CHP Uşak İl Başkanı): Cumhurbaşkanlığı seçimleri adil olamayan bir kampanya şeklinde yürütüldü. Haksızlık ve hukuksuzluk diz boyu oldu. CHP olarak, Sayın Recep Tayyip Erdoğan’ın Başbakanlıktan istifa etmesi gerektiğini söyledik. İstifa etmedi. Uçağından, aracına devletin her türlü olanakları kullanıldı. Devlet olanakları ve medya desteği de olunca, Sayın Recep Tayyip Erdoğan’ın kazanması kaçınılmaz oldu. “

Editör: TE Bilişim